péntek, március 18, 2016

Colors by Llarowe | Nyomdalakkok

ENGLISH version

Nagyon izgalmas bejegyzéssel jövök ma, ugyanis a Colors by Llarowe belekezdett a nyomda bizniszbe. Első körben 15 nyomdalakkot kapunk, ami közül 13 holografikus és 2 multikróm.
 Összességében elmondható, hogy a lakkok jól pigmentáltak és sűrűbbek, pont amilyennek egy nyomdalakknak lennie kell.  Többségük nagyon jól működik, sajnos van három ami nem teljesen vált be. Mivel a lehető legtöbb nézőpontból meg akartam vizsgálni őket, ezért lesz kép fekete/fehér alappal, manikűrként, és normál lakként - teljes körömre felkenve is, ugyanis remekül működnek sima lakként is (persze itt is hangsúlyozom, hogy jóval sűrűbb a formulájuk!). A nyomdázáshoz különböző lemezeket/lemez márkákat (vékonyabb, vastagabb motívumokkal), illetve különböző nyomdapárnákat használtam, nem vettem észre különbséget, mindennel jól működtek a lakkok. Kicsit gyorsabban kell velük dolgozni, gyorsabban száradnak mint pl. a Mundo nyomdalakkjai. A manikűrök 90%-a matricaként készült. A nyomdalakkok fedőlakkot igényelnek, hogy megkapják rendes színüket/holo effektjüket. A holot szórtan lineárisnak írnám le. Tehát nem 100%-ban FNUG/Moyra lineáris, nyilván a sok pigment kicsit szór rajta.

Minden további információt külön az adott lakknál leírok.
A felhasznált lakkok/lemezek minden esetben feltüntetésre kerültek!
Hosszú bejegyzés lesz, készüljetek!


A Golden Rule nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mégpedig azért nem, mert a lakk nagy részét arany holo mikroglitter alkotja, így nem tud annyira jól fedni mint egy sima holo/pigmentes lakk. A vastagabb mintákat szebben kiadja. Annak ellenére, hogy nem tökéletes a fedése, ezen a kék jelly alapon nagyon tetszett. Sima lakként 2 könnyű réteg kell előle, erőteljes, már-már mustár sárga jellegű a színe.

 CbL Regal, Bundle Monster BM-S302

 CbL Freeze Frame, Born Pretty Store BP-30



A Sparkling Diamonds a kollekció ezüst holoja. Nem volt vele gondom. És akkor még itt megjegyzem, hogy mostantól nem térek ki arra, hogy bevált-e az adott szín, mert csak a Golden Rule-lal volt problémám a holografikus lakkok közül, a többi szépen nyomdázott.
Sima lakként 2 réteget kentem.

Revlon 330 Emerald, Pet'la Plate Wishes 2



Az Amethyst Glow egy ezüst-levendula. Igazából a levendula árnyalat elég gyenge benne, nyomdázva kb. csak akkor látjuk benne ha keressük, inkább ezüstöt jellege van, de teljes körmön (vagy akár nagyobb nyomdamintán) jobban kijön a levendula is.
Önmagában 2 vékony réteget használtam, nagyon tetszik!

Sally Hansen 640 Plum Luck, Born Pretty Store BP-L009



A Turq'd türkiz színű (főleg kék), szép élénk, sima lakként az egyik kedvencem (1 réteg).

Avon Inky Bue, Born Pretty Store Qgirl-041



A Blue Skies világos/közép kék, egy minimális lila tónussal, tehát van egy enyhe búzavirág árnyalata.
Sima lakként 1 réteg elég belőle.

piCture pOlish Tiffany, Bundle Monster BM-S303



A Royalty egy sötétebb kék (királykék), ennek is nagyon tetszik a színe, a barack alapon szerintem szuperül mutatott. Sima lakként 1 réteges.

Rimmel Rita Ora 408 Peachella, Bundle Monster BM-S304



A Lilac Petals egy mély, de mégis élénk, semleges tónusú lila.
Sima lakként 1 réteges.

El Corazon Kaleidoscope IL-115, Pet'la Plate Wishes 2



A Pink Lady enyhén piszkos világos rózsaszín. Első körben nem voltam meggyőzve a zöld alapon, de a sárgán már teljesen jól teljesített, az egészen vékony pálmafás vonalakat is nagyon szépen kiadta.
Sima lakként 1 réteges.

Cirque Colors Tavern on the Teal, Lesly Plate LS-118

Essence the Gel 38 love is in the air, Bundle Monster BM-S304 BM-S308



A Hey Romeo az valami csodálatos! Mély, erőteljes pink, de nyomdázva a pirosas/lilás tónusok (a holo miatt) is előjönnek benne, szinte átmenetet alkotva. Nagyon tetszett ezen a középszürke Essence lakkon!
Sima lakként 1 réteges.

Essence the Gel 53 rock my world!, Born Pretty Store BP-L020



A The Heat Bleeds napfényben elég közel áll az előbbi Hey Romeo-hoz, a holo miatt ebben is előjönnek a pink árnyalatok, természetes fényben azonban már határozottan piros (pink alaptónussal). Lejjebb lesz róluk összehasonlító kép. Nem tudom, hogy mi volt velem az alapszín választásakor, de a fejemben összeraktam ezzel a hideg barnával és hát élőben is imádtam! A szívecskés minta pedig elkerülhetetlen volt :)
Sima lakként 1 réteges.

Cirque Colors Glitterati, Born Pretty Store BP-L013



Csodaszép fenyőzöld az Enchanted Forest, ez volt a legelső amit kipróbáltam.
Sima lakként 1 réteges.

CbL Fairy Dust, Born Pretty Store BP-19



Szürkét is kapunk a Chimney Sweep személyében. Mindig is imádtam a szürkéket, sima lakként felkenve is nagyon tetszik (1 réteg).

China Glaze That's Shore Bright, Bundle Monster BM-XL155



A Panther fekete holo, de ne számítsunk éjfeketére, már a holo miatt sem lehet az. Sima lakként felkenve (1 réteg) mintha ennek lenne a leggyengébb a holoja, valószínűleg a sok fekete pigment miatt.

Morgan Taylor I'm Charmed, Born Pretty Store BP-21



Most következik a két multikróm lakk, amik tetszenek is meg nem is. Igazából a nyomdázási képességük tökéletes, abból a szempontból, hogy hiánytalanul mintát kapunk legyen szó vékonyabb vagy vastagabb vonalakról, viszont szerintem nem elég "színesek", élénkek, úgy látom, hogy egy fekete jelly alapban vannak a multikróm pigmentek, szóval lehet ezért. Nem tudom, hogy pl. az El Corazon multikróm nyomdalakkjai milyenek, nem próbáltam őket, de képekről megítélve szerintem azok ennél élénkebbek. A shiftjük viszonylag jó, de pl. a Dance Legend multikrómjainál nehezebben/kevésbé élénken változtatják a színüket. Kizárólag sötét alapra ajánlom őket. Fedőlakkal mindkettőnek sokkal élénkebb a színe.

A Chameleon egészen a sárgától a narancson, vöröses színeken, pinken át vált a liláig. Sima lakként önmagában 2 réteg, fekete alapon 1 réteg kell belőle.

Essence the Gel feketéje, Bundle Monster BM-XL155



A Shifty főleg lila-zöld színekben játszik, de bizonyos szögben átmegy pinkbe, vörösbe, narancsba. Ezt kipróbáltam egy nude alapon is, de a shiftből szinte semmi nem látszik, ezért is írtam fönt, hogy sötét alapra ajánlom.
Sima lakként ebből is 2 réteg önmagában vagy 1 réteg fekete alapra.

Golden Rose WOW! #96, Bundle Monster BM-XL152

Essence the Gel fekete, Born Pretty Store BP-L009


És akkor most jöjjön pár vegyes manikűr. A színek szerintem jól kombinálhatóak egymással, szépen összemoshatóak.

Enchanted Forest, Lilac Petals, Royalty, Turq'd
Golden Rose WOW! #67, Born Pretty Store BP-30

Lilac Petals, Pink Lady
Rimmel Rita Ora 498 Rain Rain Go Away, Lesly Plate LS-111

A lakkok Március 19-én (12PM-8PM MST) lesznek előrendelhetőek a llarowe.com webshopban, de a Naillandnél már jelenleg is kaphatóak. Nem olcsóak (3290Ft/12ml), úgyhogy szerintem először próbaképpen vegyetek párat, hogy egyáltalán tetszik-e ez a formula, bár én nagyrészt meg voltam velük elégedve, láthattátok, hogy az egész vékony vonalakat is szépen kiadják, az meg már csak hab a tortán, hogy sima lakként is szuperül mutatnak.

Mit szóltok ezekhez a lakkokhoz?
Ki fogjátok próbálni valamelyiket?

3 megjegyzés:

  1. Huh, mennyi csodás mani. Háát, végülis nem drágább, mint a sima lakk, ráadásul úgy is lehet használni, nemcsak nyomdázásra. Most annyira nem csigáztak fel a nyomdalakkok, hogy vegyek is, bár tagadhatatlanul szépek, viszont nagyon jó, hogy van egy teljes kollekciós összeállítás, később vissza tudok nézni ide :)

    VálaszTörlés
  2. Mesés volt ez a bejegyzés, és sokat segített, h melyik színeket vásároljam meg, most 5 darab biztosan kell, míg nem láttam a bejegyzésed csak 2 kiválasztott darab volt. Veszélyes dolog remek blogokat olvasni. :D

    VálaszTörlés
  3. A Royalty és a Hey Romeo egyszerűen gyönyörű *-* a nyomdás manikűr és sima lakként használva is. Tömör gyönör volt ez a bójegyzés ennyi szép manikűrrel :3

    VálaszTörlés