hétfő, január 04, 2016

Avon | Liquid Sequins | Dazzle, Sequin, Glimmer


Az Avon mindig gondol ránk, körömlakk függőkre és szinte minden hónapban újabb szépségekkel örvendeztet meg minket. A decemberi újdonságok közé tartozik a Magic Effects új minikollekciója, a Liquid Sequin. Összesen négy árnyalatot kapunk, ebből mutatok most hármat.
A lakkok normál ára 1499Ft, de pl. az aktuális (januári) katalógusban (51. oldal) csak 899Ft.


Dazzle | 3 réteg + fedőlakk
Erre a lakkra vetettem rá magam a legelőször, mert nagyon izgalmasnak nézett ki az üvegben. Lila jelly alap nagyobb rózsaszín és kisebb bronz glitterekkel. Nagyon tetszik ez a színkombináció, mostanában rá vagyok kattanva a bronzra, úgyhogy külön örülök, hogy nem pl. arany mikroglittert tettek bele.


Sajnos a három réteg bőven kell, mert nagyon jelly-s az alap. Az első rétegnél volt kicsit nehezebb elrendezni a glittereket, utána a többi rétegnél már szépen terült magától is. Jó sok glitter van a lakkban szerencsére, ez azonban hátrány is, mert fedőlakk is kelleni fog rá bőségesen, ha sima felületet szeretnénk kapni. Gyorsan szárad egyébként a lakk. 







Sequin | 3 réteg + fedőlakk
Ezt a lakkot kétféleképpen is lehet használni, mert 3 rétegben önmagában is teljes fedést érhetünk el, de akár fedőlakként is bevethető. Először megmutatom önmagában.


Átlátszó alapban van rengeteg pici ezüst, illetve nagyobb többszínű (rózsaszín, kék, zöld, ezüst, narancs) glitter. Viszonylag egyszerűen lehet felkenni, mivel tényleg nagyon sok glitter van benne nem kell trükközni túl sokat. Fedőlakk erre is kell bőven. Lámpafény alatt (ahogyan a színes glittereknél megszokhattuk) a színek szinte teljesen eltűnnek, és csak a csodás ezüstös metálfény látszik. De pl. ebben a "csodás" téli szürkeségben nagyon szépen láthatóak az egyes glitterek színe.





Fedőlakként is használható, a sok glitter miatt azonban vigyázni kell nehogy túl sokat vigyünk fel. Sima fekete alapra (Essence feketéje, 1 réteg) kentem fel, de szerintem fehéren ill. nagyon sok más színen is jól nézhet ki. 





Glimmer | 2-3 réteg + fedőlakk

A Glimmer már csak azért is nagyon különleges, mert holo glitterek vannak benne :) Az alap arany, szintén glitteres. Ebből két vastagabb réteg is elég lehet, de akár hármat is felkenhetünk a biztonság kedvéért, mert gyorsan szárad. A kis holo glitterek visszafogottan pislákolnak ki az arany alapból. Élőben sajnos ez az árnyalat nem a legtökéletesebb a bőrszínemhez.
Maga az arany szín sárga tónusú, de nem túl élénk, egyáltalán nem hivalkodó (mármint arany lakkhoz képest :D).






Melyik tetszik a legjobban?

5 megjegyzés:

  1. Talán a Sequin tetszik legjobban, de mindhárom szép. A Glimmer azért, mert holo glitterek vannak benne, csak ez az aany tónus nem biztos, hogy nekem is jól állna..... (-:

    VálaszTörlés
  2. Nekem az első, a Dazzle lakk tetszik, a többi már túl sok szerintem :)

    VálaszTörlés
  3. Amint Avon katalógus lesz a kezemben, rögtön megrendelem a Glimmert *.* Nem vagyok egy arany lakk kedvelő, de ez valami csoda!

    VálaszTörlés
  4. A Sequin árnyalatban látom a legtöbb lehetőséget, mert ezt megelőzőleg nem volt még ezüst glitteres lakkom, amelyben az ezüstön kívül lettek volna lágy pasztell fémes pelyhek. Tutira kipróbálom majd krómhatású világoszöld és rózsaszín alap fölött is. Csodás fotók, szép látvány.

    VálaszTörlés
  5. Mindegyik jól néz ki, főleg a lila, de annyira nem vagyok oda a glitteres lakkokért magamon.

    VálaszTörlés