hétfő, október 21, 2013

Eszközök, amik nélkül nincs manikűr


Mivel nemrég a tribal mintás manikűrnél kommentben szó esett arról, hogy hogyan húzom a vonalakat, ezért úgy gondoltam, hogy akár egy bejegyzés keretében be is mutatom a szóban forgó ecsetet és társait, akik nélkül tényleg nem létezhetne manikűr számomra. Csak azokat az eszközöket fogom most bemutatni amiket gyakran használok, persze ezeken kívül millió más dologgal is tele van a körmös eszközöknek fenntartott dobozom, de ezek a legfontosabbak.

1. Vékony ecset




1 db és nem több díszítő ecsetet használok minden manikűrhöz. Persze a szettben 3 db volt, de ezek még érintetlenül várják, hogy piros társuk elhasználódjon. Ezeket az ecseteket árulják az ebay-en a legolcsóbban, de szerepüket tökéletesen betöltik. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy (amint a képeken is láthatjátok) az ecset meg lett nyirbászolva. Mind a hosszából mind pedig a szélességéből is vágtam, de ezt mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy milyen hosszú és milyen széles ecsettel tud a legkönnyebben dolgozni. Ezzel az ecsettel egyébként nem csak a vonalakat húzom, hanem pl. a tribal manikűrnél ezzel töltöm ki a háromszögek színét, vagy annó a rózsás manikűrnél a rózsákat is ezzel készítettem, tehát az összes díszítő mintát (pl. Halloween-es manik is!) ezzel készítem.

2. "Takarító" ecset


Na ezt az ecsetet tényleg minden manikűrnél használom (kivéve amikor késésben vagyok és elfogadhatónak érzem a lakkozást). Ez egy egyszerű lapos, ferdén vágott ecset. Én ezzel tudom a legegyszerűbben eltávolítani a körömágyra illetve a közelébe került körömlakkot, illetve kialakítani a lakkozás formáját.

3. Kis pontozó/ strassz felszedő


Szegényke már elég háborút viselt, sikerült egyszer eltörnöm, de annyira szoros barátság épült ki közöttünk, hogy ezért inkább megragasztottam (értsd: csúnyán körbetekertem ragasztószalaggal 'oszt jó van :D). Ezzel szoktam készíteni a nagyon miniatűr pontokat, de leginkább a strasszok, szegecsek és egyéb kis alkatrészek felszedésére és körömre illesztésére használom. Mégpedig úgy, hogy belemártom a végét egy kis átlátszó körömlakkba, de tényleg csak kicsibe, épphogy csak ragadjon.

4. Kétvégű pontozó

Róla nem hoztam külön képet (a legfölsőn megtalálható), mindenki ismeri, ebay-es, legolcsóbb, 5 db-os szett. Ebből a zöldet használom leginkább mert ennek az egyik vége kicsi gömbös míg a másik vége nagy gömbös.

5. Keverő tálkák


Műanyag tálkákat használok a színek kikeveréséhez, illetve ide cseppentek a lakkokból, és innen viszem fel a színeket a vékony díszítőecsettel a körmömre. Ezek a kávés kupakok már csak azért is jók, mert mindkét oldalukat fel tudod használni és akár a megszáradt festéket is le lehet róla pattintgatni vagy le is lehet mosni körömlakklemosóval (bár ez nagyobb munka).

6. Díszítő szalag


Egy ideje sokkal nagyobb teret kapnak nálam mint a hagyományos cellux, én ezzel könnyebben tudok dolgozni. Csíkos manit ezzel a legegyszerűbb készíteni, de maszkolásra is ezt használom (pl. ha háromszöget akarok pingálni). Igaz kisebb terület áll a rendelkezésünkre a hibázásra, ráfestésre, de én jobban boldogulok vele. A cellux sokszor olyan erősen rátapad a körömre, hogy vagy a festéket tépi le vagy rajtahagy egy kis ragasztófoszlányt, szóval én már áttértem erre a vékony díszítőszalagra.
A képen bemutatott szalagnak kicsit már bolyhos az oldala, hát használatban van, na :D
A múlt héten rendeltem 360 Ft-ért 10 db-ot, INNEN, mondjuk ez 3 nap múlva lejár, de egy kis kereséssel lehet találni hasonló, több darabos ajánlatokat. Színt választani nem lehet (vagyis pár variáció van), de ha csak maszkolásra rendeled akkor teljesen mindegy a színe.

7. Francia manikűr sablon


Ez nem létfontosságú elem, de úgy gondoltam, hogy beleteszem ebbe a válogatásba mert én inkább sablonnal készítem a félholdat. Bár az ilyen fordított félholdat, mint amit ENNÉL a maninál is készítettem inkább szabadkézzel oldom meg. Sikerült ebay-en (hol máshol? :D) találni 1 dollárért 3 ívet, nézzetek utána, ehhez sajnos már nem tudok linket adni. Ez a 3 ív egy jó darabig ki fog tartani. Annyit használtam fel ami a képen látszik, a másik kettő ív még érintetlen.

Nos ezek lennének az én must have eszközeim, szerintem egy ilyen alapkészlet minden nail artozó leányzó eszköztárában nem árt ha ott lapul.
Ti ezeken kívül miket használtok még nap mint nap a manikűrkészítés közben?

8 megjegyzés:

  1. Hasznos kis bejegyzés. Én használok még körömnyomdát is, elég sokszor. Időhiányában ezzel tudok a leggyorsabban egyedi körmöket csinálni :)
    Egy kérdés: milyen lakklemosót használsz?

    VálaszTörlés
  2. Szuper bejegyzés lett. :) nekem is megvannak ezek, mind nagyon hasznosak :)

    VálaszTörlés
  3. T. Andi: Örülök, hogy hasznosnak találod. Nekem is van pár nyomda lemezem, de valahogy mindig háttérbe kerül a szabad kézzel való alkotással szemben. Egyébként az Isana körömlakklemosóját használom amit a Rossmannban tudsz beszerezni.
    http://kremmania.hu/kremek/isana-koromlakklemoso
    Már évek óta használom, és amíg gyártják nem is fogok mást használni. :)
    M.: Köszi :) Alap dolgok, nem is tudom mi lenne velem nélkülük :D

    VálaszTörlés
  4. Lexa: én is ezt használom egy ideje :) eddig ez a legjobb. Igaz, drágábbat nem próbáltam még.

    VálaszTörlés
  5. én is ugyanezeket használom :)))
    kivéve a francia manikűr sablont, abból essence van és ugyanolyan agresszívan viselkedik, mint a cellux amiről írtál

    VálaszTörlés
  6. nagyon hasznos bejegyzés lett!! tanultam belőle köszi! :D

    VálaszTörlés
  7. Te szerintem olvasol a fejemben... Vagy én tudat alatt a Tiédben... Pont hétvégén fotóztam le a kis kutyüs dobozom. :D

    VálaszTörlés
  8. Andi: Én sem próbáltam még drágábbat, de nem is áll szándékomban, ez a lakklemosó megfelel az igényeimnek, felesleges mást kipróbálnom :)
    Szilvia: Igen, ragasztó csíkoknál nehéz megtalálni az arany középutat, vagy nagyon ragad vagy sehogy. Ez az ebayes francia sablon és a díszítő szalag nekem bevált.
    Nail Judot: Örülök, hogy segíthettem! :)
    Timi: :D

    VálaszTörlés