csütörtök, október 30, 2014

Tutorial | Bones


Ahogy ígértem ma egy tutorialt hozok ami esetleg segítségetekre lehet a Halloween-i körömfestéshez. Lesz ami kicsit aprólékosabb, de lesz ami nagyon könnyen elkészíthető, próbáltam olyan csontokat összeválogatni ami viszonylag könnyen kivitelezhető. Ez a nail art tényleg egy alap, ezt még bőven lehetne fokozni árnyékolással, sárgásra színezéssel, de nekem így is nagyon tetszik, főleg a gerincoszlopos körmök.
Amire szükségetek lesz az egy alapszín (bármi lehet: fekete, fehér (ez esetben a csontokat feketével készítsétek el), színes, csillámos (figyeljetek, hogy tegyetek rá fedőlakkot, hogy egyenletes maradjon a felszín) illetve fekete és fehér lakk (vagy akril festék, én azt használtam). A díszítéshez én mindenféleképpen vékony ecsetet javasolok, de egyik-másik csontot meg lehet csinálni pontozóval is akár, viszont a kis fekete vonalkákhoz, díszítésekhez mindenképpen ecset kell.
Én most alapnak az Orly - Fowl Play pelyhes lakkot használtam, mert már rég akadt a kezembe, de lehet, hogy egy egyszerű fekete alapon jobban mutatott volna.
Még először jöjjön pár kép a manikűrről, aztán lentebb megtaláljátok a tutorialokat is mindegyik csontféleséghez :)





Úgy gondolom, hogy a képek elég jól szemléltetik mit kell csinálni, azért mellékelek egy kis szöveget is, de néha úgy érzem bonyolultabb a magyarázat mintha csak a képeket néznétek :D


1. Gerinc
Ez a legbonyolultabb szerintem a 4 közül, de megéri, mert iszonyat jól néz ki. Először húzzunk két, enyhén homorú vonalat, majd kössük össze a két végét egy szintén homorú vonalkával, majd töltsük ki az alakzatot fehérrel. Ez után jöhet a kis elválasztó "porckorong" ami egy szimpla vonalka, szintén enyhén homorú. Innentől ugyanazt kell csinálni mint eddig: csont, porckorong, csont...Ha kész az oszlop, akkor fessünk kis vízcsepp alapú csontikákat is mindkét oldalra, majd pár fekete vonalkával (árnyékolással) tegyük változatosabbá.


2. Combcsont (?)
Ez a legegyszerűbb, a kezdőköröket akár pontozóval is elkészíthetjük. Megrajzoljuk a csont körvonalát, kitöltjük fehérrel, majd szintén jöhet pár fekete ez meg az.


3. Mellkas
Kezdésnek a körömágyhoz készítsünk egy háromszöget, majd a háromszög száraiból kiindulva fessük meg a bordákat.


4. Ujj csontok
Kezdésként két ellentétes irányba domborodó vonalka kell, amit összekötünk szintén két ellentétesen domborodó vonallal (inkább nézzétek a képet, úgy egyszerűbb :D). Pár ugyanilyen csont segítségével oszlopot alakítunk ki, de vigyázni kell, mert az utolsó csont elvékonyodik!

Hogy tetszik a manikűr?
Fogtok magatoknak Halloween-es körmöket készíteni?

11 megjegyzés:

  1. baromi jó lett :) köszönjük a tutorialt :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon klassz, bár nekem tuti nem lenne türelmem hozzá :D

    VálaszTörlés
  3. Basszus, hihetetlen, hogy milyen ügyes vagy, egyszerűen k*rva jól néz ki!! :D

    VálaszTörlés
  4. Istenem, ez elképesztő lett *-* Imádom *-*

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Hűűű, csak ámulok és bámulok, hihetetlenül jó lett *-*

    VálaszTörlés
  7. Nem nagyon jutok szóhoz... Rohadt jó vagy! :]

    VálaszTörlés
  8. Köszike lányok! :) Örülök, hogy tetszik és remélem, hogy sikerült ötletet adni :)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon klassz. :3 Olyan lakkokat tudsz néha alapnak használni, amit eszembe nem jutna, hogy jól nézhet ki, ha még kerül rá valami minta...

    VálaszTörlés