szombat, augusztus 30, 2014

HAUL | Első iHerb rendelés + wishlist


Bár elég régóta ismerem az iHerb honlapot, valahogy mindig arra az elhatározásra jutottam, hogy nem kell nekem onnan semmi, de amikor kifogyóban volt az argán olajom akkor mégiscsak úgy gondoltam, hogy tüzetesebben szétnézek a sokak által istenített webshopban. És milyen jól tettem! :)

Egyszerűen hihetetlen a kínálat! Sajnos nem voltam elég türelmes és nem néztem annyira szét mint amennyire kellett volna, mert a rendelés leadása után jócskán találtam olyan terméket ami nagyon megtetszett és bánom amiért türelmetlen voltam és nem töltöttem el még egy kis időt a nézelődéssel.
A csomag jól becsomagolva, kb. 11-12 munkanapra érkezett meg. Sajnos egy E.l.f. szemhéjpúdert kifelejtettek belőle, de miután megírtam nekik a tévedést, rögtön visszautalták a pénzt.
Mivel a termékek értéke pont meghaladta a 40$-t, ezért az első vásárlóknak járó kuponnal 10$ kedvezményt kaptam, ami azért elég jól jött. A szállítási költség 4$ volt, ami szerintem szuperjó!
A termékekről most nem kívánok mélyebb tesztet, tapasztalatot írni (max. csak egy kis rövidet), ha valakit érdekel valami akkor kommentben jelezzétek és szívesen leírom külön bejegyzésben a véleményem :) Viszont annyit elmondhatok, hogy mindennel meg vagyok elégedve, egyik termék megvásárlását sem bántam meg!


Legelsőnek ugye argán olaj után kutattam, a keresőbe beírva szépen rájuk is találtam. Argán olajat főként a hajamra használok, hajmosás előtt bekenem vele a hajvégeim. Ha tehetem, akár fél napot is "áztatom" benne a hajam, de ha nincs rá idő, akkor csak 1-2 órát. Miután megmostam a hajam, nagyon kevés (1-2 csepp) mennyiséget el szoktam oszlatni a nedves hajon és utána szárítom meg, vagy hagyom, hogy megszáradjon a levegőn. Egy ideje próbálok minél kevesebbet ártani a hajamnak (ez alól kivétel a szőkítés, mert arról nem vagyok hajlandó lemondani. Az eredeti, se-színű világos barna hajam senkinek se kívánom...), már egy éve nem vasalom, nem göndörítem, olajokkal (kókusz, argán, ricinus) kezelem, illetve szilikon mentes sampont, balzsamot használok, hogy ha már rákenem az olajat akkor be is jusson a hajba.
Az olajat ITT találhatjátok. Kis összehasonlítás: itthon 1700 Ft-ért vettem 20ml Aromax argán olajat, ez pedig 60 ml és kb. 1300 Ft. Persze lehet gondolkodni a minőségen stb., de őszíntén szólva nem hiszem, hogy akkora nagy különbség lenne a kettő között...


Kipróbálásra vettem még egy csipkebogyó mag olajat is, mert sok jót hallottam róla. ITT találjátok, kb. 1300 FT (30 ml).
Vettem még egy C vitaminos arckrémet is, INNEN.


Rengeteg ajakápoló közül válogathatunk. Én mindig olyat keresek amiben nincs "mineral oil". Most egy ILYET vettem, de már kinéztem jó pár másikat is, (valószínűleg) isteni illattal. Egyébként ennek is remek illata van, és jól is hidratál.


Sok jót hallottam már az afrikai fekete szappanokról is, ezért egy ilyet is bedobtam a kosaramba. Mivel kisbaba korom óta ekcémás a karom (ami főleg nyáron a nagy melegben jön elő) ezért az ekcémára is, illetve az arcomra is használom. Eleinte reggel és este mostam meg vele az arcom, de úgy egy idő után szárított kicsit, most már csak este mosok vele arcot, majd utána csipkebogyó mag olajat használok és láthatóan javult az arcbőröm, kevesebb a pattanásom. Szerencsére nem volt sosem durván pattanásos a bőröm, de azért mindig előbújt pár. A szappant ITT  találjátok meg, és nagyon jó illata van!



Kókusz olaj mindig van itthon, tavaly vettem shea vajat is, ezért most a kakaóvajat szerettem volna kipróbálni. Valami ISTENI illata van, mintha egy tábla 70%-os kakaótartalmú csokit szagolgatnánk. Az eddigi kipróbált olajok, vajak közül ez a legszilárdabb, de egy kis simi után a kézmeleg is elég neki, hogy megolvadjon. Isteni kakó illatot hagy a bőrön, jól hidratál, ráadásul nyáron nagyon jól lehet vele barnulni. Sajnos nyár végén rendeltem, ezért nem volt túl sok alkalmam kipróbálni, de azért 2-3 napozás volt vele. Én úgy csináltam, hogy felmelegítettem egy kis adagot, bekentem magam vele, majd alacsonyabb (20-as) faktorszámú naptejjel is bekentem magam. Bár télen nagyon ki tudok fakulni, de ennek ellenére mindig könnyen barnultam és soha sem égtem le, de a kakaóvajjal tényleg gyorsabb volt a barnulás. Kb. 75 percet mertem napozni, de jobban lebarnultam mint kakaóvaj nélkül 2-3 óra után (szintén 20-as naptejjel).


Nem hagyhattam ki egy doboz Nestlé forrócsokit sem, amit még Vikinél kívántam meg, és tényleg, isteni íze van! Csak azt sajnálom, hogy ilyen kevés (6db) adag van a dobozban, amit bárhogy is próbáltam beosztani, nem bírta tovább másfél hétnél :D


Természetesen vennem kellett E.L.F. pirosítókat is :D Az egyik a Baked Blush - Peachy Cheeky, a másik pedig a Blushing Rose. Nagyon megijedtem a Blushing Rose-tól, mert élőben nagyon sötét színe volt a kis kompaktban, de felapplikálva a legtermészetesebb "pirosságot" lehet vele elérni. Nem rózsaszín, nem barack, hanem tényleg az az egészséges, kipirult, inkább vöröses tónus, amit én már nagyon régóta szerettem volna a kollekciómban tudni. De ne ijesszen meg senkit a piros és a vörös jelző, mert egy nagyon természetes színről van szó. A Peachy Cheeky-t inkább highlight-ként használom, mert nekem túl fényes ahhoz, hogy pirosítóként alkalmazzam, de pl. a Blushing Rose fölé, az arccsontra feltapogatva nagyon jól néz ki! Biztos vagyok benne, hogy legközelebb fogok még a Blushing Rose társai közül válogatni, mert könnyű használni, nem porzik és tetszik a finishe is (matt, de nagyon apró arany részecskék is vannak benne, ami egyébként az arcon nem nagyon látszik szerencsére).


Küldtek egy ajándék mágneses könyvjelzőt is, amit mostanában nem fogok használni, mert már kb. egy évre be vagyok tárazva ebook-okkal.


Hát csak sikerült mindenről viszonylag jól beszámolni, pedig nem akartam ennyit dumálni, de kikívánkozott :D Az ajánlatom még mindig áll, ha valamiről szeretnétek bővebben olvasni, akkor kommentben jelezzétek!

És egy gyors wishlistet is összeállítottam a leginkább kívánságlistás termékekről. Ha valaki már kipróbálta valamelyiket, akkor szívesen fogadom a tapasztalatokat! :)


Zhena's GYpsy Tea, Tropical Green Tee, Coconut Rum (érdekes lehet ez az ízesítés)
Desert Essence, Coconut Hair Defrizzer & Heat Protector (főként az illata miatt kell, olvastam, hogy egyébként nem sok mindent csinál a hajjal, csak kókusz illatú lesz, és nekem ennyi elég is :D)
Desert Essence, Coconut Conditioner (talán már kitalálhattátok, hogy imádom a kókusz illatot :D :D)
Desert Essence, Coconut & Lime hand & body lotion (a kókusz lime különlegesen jó párosítás!)


Ha még nem vásároltatok az iHerb webshopból és egyszer rászánjátok magatokat, akkor az első rendeléskor igénybe vehetitek ezt a kódot. 40$ összérték alatt 5$ kedvezményt, a fölött pedig 10$ kedvezményt kaptok :)


Rendeltetek már a honlapról?

11 megjegyzés:

  1. Én is tervezem, hogy a közeljövőben rendelek az oldalról. Engem leginkább a kaja részleg érdekel. :D De lehet szétnézek a beauty részén is. :))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szuper dolgokat vettél, én is tervezek egy nagyobb iHerb rendelést :D

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a linkelést, egy tündér vagy! :)
    Szuper dolgokat vettél, az érzés pedig ismerős nekem is: leadom a rendelésemet, aztán rájövök, hogy még kellett volna ez is emg az is, most pl. nekem ezért jött két dobozom az iherb-től :D
    A Now Solution termékek annyira jók és a szappanok közül is próbáltam már többet, ezt a feketeszappant is, az elf meg nekem itt a legolcsóbb, mindig tőlük rendelek inkább. Jaj, de tényleg sok jó dolgot rendeltél! :)

    VálaszTörlés
  4. Az a baked blush nagyon tetszik :)

    VálaszTörlés
  5. barátnőm (aki szintén fekete szappan kedvelő, én vettem neki először, azóta is ez a favorit a zsíros pofijára) a legutóbbi közös rendelésünkkor kért egy ilyen kókuszos permetet, nagyon kedveli az illatát és tetszik neki a hatása is! ^^
    ilyen forrócsokival szintén ama Vikis poszt óta szemezek, biztosan venni fogok legközelebb én is. a kakaóvajas barnulás tippet köszi, jövőre én is ki fogom próbálni a naptej+kakaóvaj kombót, meggyőztél! :)
    bagder ajakápolót már kértem többet, kedveltem őket, szerintem ez a tégelyes is jó választás lehet. a zöld teát pedig szintén felvettem a wish listemhez, olyan guszta és vonzó! ^^

    VálaszTörlés
  6. szuper, én is végre kedvet kaptam a rendeléshez, nagyon sok mindent összeválogattam.. :) azt nem tudod, hogy tényleg nincs paypal fizetés, és csak dombornyomott kártyát fogadnak el? (valamelyik blogon olvastam még régebben) :/

    VálaszTörlés
  7. Betti: Fú, kaja részlegen is vannak jó dolgok! Onnan is van pár kívánságlistás darab :D
    Vivi: Köszi, örülök, hogy tetszenek :)
    Viktória: Nekem is beváltak a Now Solution termékek, szerintem is jók! :) Az e.l.f. meg...ha már úgyis rendelek akkor bedobok 1-2 e.l.f. sminkterméket is :D
    Megaera: Nagyon szép, a többi szín is érdekel :)
    dyna: Köszi az infót a permetről meg a Badger-ről, most már tuti megrendelem majd őket :) A forrócsokit meg vedd meg, nagyon fini! :)
    Lora: Hát megmondom őszintén, hogy már nem emlékeztem, hogy hogyan fizettem, de most megnéztem a rendelést, és ott a Mastercard adatok vannak megadva, szóval akkor igen, csak kártyával lehet...

    VálaszTörlés
  8. De jó, nekem meg a paypal nem jó, és a kártya igen. :)) Nem kell utána vámot fizetni? Erről mit tudsz?

    VálaszTörlés
  9. Lolli: Nem fizettem vámot, de egyébként nem tudom hogy működik ez a vámos dolog. Régebben olvastam róla Vikinél, itt (bejegyzés végén):
    http://www.ohmybrush.com/2013/01/online-vasarlas-tevhitek-tippek.html
    nem tudom azóta milyen változás van a rendszerben. Egyébként cégként adták fel a csomagot, tehát nem magánszemélyként, és átszámítva meghaladta a 22 eurót, mégsem fizettem vámot(27% áfát sem). Lehet kevesebbet írtak rá a csomagra, azt nem is néztem.

    VálaszTörlés
  10. Köszi Lexa! :)) Bizti, hogy én is rendelek valami klassz dolgot... :))

    VálaszTörlés
  11. Sziasztok!
    Sokat gondolkoztam az iherbes rendelésen, mert a korábbi hely (Swanson) ahonnan rendeltem elég problémás volt. Elég sokat kellett várni az árura mire megérkezett. Viszont az iherbtől jóval olcsóbb. Szerencsére mivel kitartó kereső vagyok, találtam egy másik amerikai céget (Pipingrock), aki sokkal megbízhatóbb, mint a Swanson. Jóval gyorsabb szállítási idő, átlagosan 2 hét alatt megérkezik, de volt, hogy egy hét után már megkaptam a küldeményt. A szállítási díj is jóval kevesebb, mint a Swansonnál, 90dkg-ig csak 4 USD. Ahogy itt többen írták, én is úgy szoktam a Pipingrock-tól rendelni, max. 50USD-ig és nagy eséllyel átmegy a vámon. Ha ennél nagyobb összegben rendelnék már nagyobb lenne az esélye, hogy vámkezelik. Ráadásul van egy kupon kódom, ha a BED283-at beírod a jutalom kód, promóciós kód mezőbe, akkor 40$ alatt 5$ kedvezményt kapsz, 40$ felett pedig 10$ kedvezményt. A weboldalon beállítható a magyar nyelv és a fizetendő valuta is, nem kötelező az USD, lehet EUR-al is fizetni. Szerintem egyszerű és jól átlátható, még azok számára is akik nem tudnak angolul. Itt egy közvetlen link, de bármi kérdés lenne szívesen segítek: http://www.pipingrock.com/?rwcode=BED283
    Sokat keresgéltem, hogy honnan kellene olcsó és megbízható vitaminokat rendelni, de én ennél jobbat eddig még nem találtam. Teljesen biztonságos és gyors. Megrendelés után gyorsan befoglalják a kártyámról az összeget, én pedig azonnal lezárom a kártyát, de ez már a banki része. Szerencsére a bankom is jó olcsó és megbízható! Sok sikert és jó spórolást mindenkinek!

    VálaszTörlés