szombat, augusztus 23, 2014

Augusztusi kihívás | Tokió + tutorial


Mai témánk Tokió volt, Japán fővárosa. Egy pillanatra elragadott a vágy, hogy cseresznyevirágokat fessek, de ezt az érzést gyorsan el is hesegettem.
Tokió az én szememben nem a japán kultúra megtestesítője, ahol szüntelenül hullanak a cseresznyevirág szirmai, hanem egy olyan metropolisz, ami tele van nyüzsgéssel és bátran felveheti a "fényharcot" bármelyik nagyvárossal. Képkeresgélés közben ráakadtam arra az inspirációforrásra amit kellően érdekesnek és formabontónak tartottam, mégpedig egy olyan "városképet" amit a NASA készített a világűrből.


Ahogyan a forráscikk is írja, Tokió - ellenben a többi várossal - zöldes fényben pompázik, nem pedig narancssárgában. Ugyanis Tokióban még többnyire a régebbi típusú higanygőz lámpákat használják.
Tehát megpróbáltam ezt a csodás pókhálós fényárat megfesteni a körmeimre, a bejegyzés végén tutorialt is láthattok, hogy hogyan készült el.
Bár nem éppen egy könnyen hordható manikűr (#butwhoneedsthat), de az ilyen kihívások számomra mindig teret biztosítottak arra, hogy kicsit megjárassam az agytekervényeimet.








(Azzal kezdtem, hogy egy papíron megterveztem a manikűrt! Szerintem ez nagyon fontos. Régen nem nagyon tervezgettem előre és ez meg is látszott...elcsúszott minták, kigondolatlan formák...szóval tervezzetek előre! :) )
Fekete alappal indítottam (1), majd szivaccsal felvittem egy kis fehér lakkot, nagyjából körvonalazva a város képét (2). A fehérre egy kis sárgás zöld lakkot nyomkodtam (3) (China Glaze - Electric Pineapple), erről nincs kép, de egy kis piszkos mentát (NYC - Cupcakes and Latte) is eloszlattam még rajta. Egy ilyen vékony ecsettel dolgoztam (4), jól látható, hogy én nyirbáltam meg ilyen vékonyra. Fekete akril festékkel élesítettem a a város körvonalát, illetve berajzoltam a folyókat(??) (5). Bepiszkoltam egy kis fekete, vizezett akril festékkel (6), majd száradás után fehérrel berajzolgattam az "erezetet"(7), végül a gócpontokba fehér pöttyöket helyeztem el. Tisztogatás, fedőlakk és kész is van.


Hogy tetszik? :)


16 megjegyzés:

  1. Gratulálok! Csodás ez az absztrakt! Van mit tőled tanulni!

    VálaszTörlés
  2. Újra és újra lenyűgözöl :) Lenyűgöző a kreativitásod és a profizmusod, nagyon tetszik a végeredmény :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon egyedi :) És persze tetszik is!!

    VálaszTörlés
  4. fantasztikus mint mindig! *.* néha már cikinek érzem mindig ugyanezt leírni, de tényleg nincsenek jobb szavak a műveidre! :D

    VálaszTörlés
  5. Le a kalappal! Csodás lett :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó lett, eredeti ötlet :)

    VálaszTörlés
  7. Hát ez qrv@ jó lett! Már bocsánat... :$ Általában elég alacsony a hordhatósági küszöböm, de ha egy nap ilyen manikűrrel ébrednék, nem tudna érdekelni, ki mit gondol. :D

    VálaszTörlés
  8. WOW. Ez valami brutál jó! És a tutorial is nagyon tetszik! Ha ilyen körmeim lennének, engem sem érdekelne különösebben, hogy mit vegyek fel "hozzá" :D

    VálaszTörlés
  9. Imádom a kreativitásod! :-) Felnézek rád :D

    VálaszTörlés
  10. nem hordható?? szerintem annyira überszép, hogy bármikor bármivel. zsákkal, akármi:D

    VálaszTörlés
  11. :) köszi lányok a sok-sok kommentet :) Na látom, azért akadnak akik számára ugyanannyira hordható, mint számomra. Mert szerintem is az, csak úgy gondoltam a többség falnak szaladna egy ilyen manikűrtől, de örülök, hogy nem így van :)

    VálaszTörlés