szerda, október 02, 2013

Díjat kaptam a Testvérkódextől! :)


Vasárnap abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy Liebster Awardot kaptam a Testvérkódexes lányoktól. Előzőleg már kaptam egy Liebster Blog Awardot, akkor nem adtam tovább senkinek, mert akkoriban szinte az összes általam olvasott blog megkapta már, de most nem maradhatok ki az ajándékozásból, úgyhogy kiválasztottam 11 bloggerinát akiknek a munkásságát nagyra becsülöm.
No de mielőtt tovább adnám a díjat előbb eleget teszek a szabályoknak:
- Írj magadról 11 dolgot!
- Válaszolj 11 kérdésre!
- Tegyél fel 11 kérdést!

11 dolog rólam:

1. Utálok takarítani. 
Persze ezt ne úgy értsétek, hogy egy szemétdombon élek :D Az én komfort érzetemnek megfelelően rendet tartok magam körül, de mosogatni és porszívózni kifejezetten utálok. Ami viszont érdekes, hogy felmosni viszont szeretek. :)

2. Egyke vagyok.
Kis koromban ennek kifejezetten örültem, mert semmit sem kellett megosztanom, enyém volt az összes figyelem a földön, ahogy viszont cseperedtem egyre jobban el tudtam volna viselni pl. egy nővért.

3. Emós voltam :D :D
Hol volt, hol nem volt, talán igaz sem volt...:D Sajnos de. Még gimiben engem is elkapott az emó láz, bár nem voltam élképviselője, nem merészkedtem túlságosan a végletekig. Szerencsére hamar észbe kaptam és normalizálódtam :D

4. Imádom az állatokat.
Főleg a kutyákat, 2 is van otthon: Lili és Bogyó. Bármilyen élethelyzetben legyek is, ha szembe jön velem egy kutyus elkezdem vékony hangon szólítgatni, gügyögök hozzájuk mint valami csecsemőhöz.
Viszont a madarakat nem csípem.

5. HATALMAS film és sorozat junkie vagyok.
Nem számoltam még össze (nem is merem), de legalább 25 sorozatot nézek (tavaszi, őszi premiereseket, régi és újakat is összevetve), filmekről pedig inkább ne is beszéljünk. Szinte minden kategóriát megnézek, egyedül háborús és western filmeket nem. 

6. Megrögzött táska gyűjtő vagyok.
Bár cipőből is több van mint amit ki tudnék használni, mégis a táskák már olyannyira felgyülemlettek, hogy egyik-másikról azt sem tudom, hogy ilyenem egyáltalán van...

7. Bubimentes vizet iszom.
Mai világunkban ez egyáltalán nem meglepő, hogy egyre többen teszik le a voksukat a szénsavmentes ásványvíz mellett, én azonban csak olyan 1-1,5 éve iszom ilyet. Az előtt el sem tudtam volna képzelni az életemet szénsav nélkül, és nem is egészségmegőrzés miatt kezdtem el. A váltás egyik napról a másikra történt és a mai napig nem tudom mi vett rá az első palack bubimentes víz megvásárlására, de mindenképpen jól döntöttem :)

8. Imádom a fűszeres ételeket.
Legyen szó fokhagymáról, chilliről vagy oregánóról, ide nekem mind! :D

9. Kedvenc színem a zöld.
Ezt már írtam szerintem nem is egy bejegyzésnél, de itt is meg szerettem volna jeleníteni. A szobám falát is zöldre festettem és ha valamiből van zöld színű, akkor valószínűleg azt fogom megvenni. Második kedvencem a bordós, burgundis, lilás árnyalatok, főleg így ősszel.

10. Imádom a tengereket, óceánokat.
Volt szerencsém ellátogatni Spanyolországba, Velencébe és Horvátországba és azóta is visszasírom az ott töltött napokat. Ha tehetném legközelebb a görög tengerpartokat venném szemügyre.

11. Még sohasem lottóztam.
Most elég aktuális a téma, lennék is a helyébe annak aki elvitte előlünk a nyereményt, de úgy nehezen megy, ha még egy lottó szelvényt sem töltöttem ki magamtól. Persze mondtam már számokat a szüleimnek kisebb koromban, de olyan még nem volt, hogy egyes egyedül besétáltam volna egy lottózóba és kitöltöttem volna egy szelvényt. Amikor viszont megteszem, remélem rám is igaz lesz a kezdők szerencséje :)

A Testvérkódex kérdései:

1. Melyik a kedvenc körömlakkod?
Télen: Miss Sporty 470 (majd lesz róla teszt)

2. Ki a kedvenc bloggered?
Hűha, erre igazán nehéz válaszolni, mert egy az, hogy sok van, kettő pedig, hogy egy körömlakkos blogot elég nehéz összehasonlítani pl. egy életmódos, vagy outfites bloggal, plusz ott a kérdés, hogy magyar vagy külföldi, de ha nagyon muszáj választani, akkor egy magyar bloggerinát választanék, akit imádok olvasni, azokat a posztjait is elolvasom aminek a témája egyébként nem is érdekelne különösebben, de nagyszerű ahogyan ír, ő pedig nem más, mint Netti a Szütyő blog bloggerinája.

3. Milyen színű a szemed?
Barna. Nem is szeretem különösebben (esetleg csak azt a pár kis pettyet ami érdekesebbé teszi), egy csodás zöld szemnek jobban örülnék :)

4. Milyen zenét hallgatsz most/mostanában?
Elég sokfajta stílust meghallgatok, elismerem ami kategóriájában jó, de az mp4 lejátszómon kizárólag alternatív illetve rock kaphat helyet. Kedvenceim: The Black Keys, Subscribe, Bloc Party, Placebo, Kicsillag, Rise Against.

5. Tudsz főzni?
Ömm...igen? Ha kapok receptet akkor bármit elkészítek, de magamtól nem tudok. Sütni viszont jobban tudok és jobban is szeretek.

6. Mit olvasol most/olvastál utoljára?
Most a Trónak harca 3. részét, a Kardok viharát olvasom. Próbálom beérni a sorozatot, le is állítottam magam a 3. évad közepénél, hogy előbb a könyvet olvassam el. Már csak vagy 200 oldal van hátra, úgyhogy haladgatok, sajnos elég kevés időm van rá. Ez után Stephen Kingtől jön a Búra alatt (a sorozaton már túl vagyok), utána az Éhezők viadala 3 (még a film előtt) és utána megint vissza a Trónok harcához, 4. rész, szóval egy időre be vagyok tárazva :D

7. Mi a kedvenc sminkmárkád?
Ez elég nehéz, mert minden márkától mást szeretek. Alapozóban vagyok a legkényesebb, nekem a Maybelline Affinitone vált be, pirosító, szemhéjpúder, szemceruza stb. tekintetében viszont mindig mást veszek, így nem állíthatom egyik márkáról sem, hogy a kedvencem lenne.

8. Miben szoktál aludni?
Pizsiben :D Vagyis kényelmes pizsi nacikban, de a felső rész általában vicces/aranyos póló, tehát nem konkrét szettben térek nyugovóra :D

9. Van magazin előfizetésed?
Nincs. Nem vagyok egy nagy magazinos, ha adnak hozzá ajándékot, kupont akkor megveszem, de egyébként nem költök olyasmire amit interneten is meg tudok nézni, ráadásul külföldi oldalakról már sokkal hamarabb informálódhatok róluk...

10. Van valami érdekes hobbid?
Hát, a környezetem számára a körömfestés elég érdekes, de itt a blogvilágban ezt nem is említem :D Érdekes hobbim tehát nincs, régen gyűjtöttem a bélyegeket, ásványokat, kagylókat, de már azt sem.

11. Mi a háttérképed a gépeden?


Na akkor most következnek az én kérdéseim:

1. Hány éves korodtól kezdted sminkelni magad (ha egyáltalán sminkeled magad)?
2. A 7 fő bűn közül melyiket tartod magadra a legjellemzőbbnek? :)
3. Ősz vagy tavasz?
4. Melyik házi praktika vált nálad be a leginkább?
5. Milyen illatú parfümöket részesítesz előnyben? (citrusos, fás, gyümölcsös...)
6. Volt már olyan körömlakkod amit teljes egészében elfogyasztottál?
7. Honnan jött a blogod neve?
8. Fagyi vagy jégkrém?
9. A Halloween-nek nagy hagyománya van nálatok? (tökfaragás, beöltözés, ...)
10. Sportolsz valamit rendszeresen?
11. Melyik az a testrészed amit a legszívesebben megváltoztatnál magadon (kötelező választani! :D)?

A díjazott bloggerek pedig:


Van egy olyan sejtésem, hogy megint el fogja önteni a Liebster Award a blogvilágot, ezért nem muszáj tovább adni a díjat, viszont a kérdésekre válaszoljatok, számomra tök jó móka volt :)


7 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy! :)

    VálaszTörlés
  2. Ha már kiraktad, akkor nézz be hozzám, mert én is ma tettem ki a díjamat, és továbbküldtem ;)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen, örülök, h gondoltál rám is :)
    Szerintem ezt én már kitöltöttem vagy 1,5 éve, akkor is elárasztotta a blogokat, jó ez így :)
    Jövőhéten mindenképp újra kitöltöm:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépen köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  5. Óh Subscribe... Nyuszifül-Nyuszifül! :D De imádtam egy időben. Persze most is szeretem, csak ritkábban kerül elő. :D Nálam is a rock van általában előtérben a telómon, kocsiban CD-n. :D Na de ez az emó... Örülök, hogy hamar észbekaptál. :D

    VálaszTörlés
  6. Panni: Nincs mit :)
    Az a Lány: Kösziiii, kitöltve ;)
    Fruzsi: Szívesen :)
    Erzsi: Nagyon szívesen, megérdemled, mindig újdonságokkal halmozol el minket.
    Timi: Hát ez az emó...fiatalság, bolondág...:D (ezt úgy írom mintha legalább 120 éves lennék). Egyébként csak a hajam volt olyasmire vágva meg masni benne, ilyesmik, egy kicsit az öltözködés, szóval nem kell itt full emós csajt magatok elé képzelni :D

    VálaszTörlés