csütörtök, október 10, 2013

4 Weeks of Halloween: Week II: Shaun Of The Dead


Avagy Haláli hullák hajnala.
De nekem örökre Shaun Of The Dead marad. Azt már tudjátok rólam, hogy imádom a filmeket és a sorozatokat, de ideje beismernem egy másik tényt is magamról. Ha tehetem minden filmet feliratosan nézek. Legyen az spanyol, koreai vagy akár svéd anyanyelvű, de nem vagyok hajlandó hallgatni ezeket a fos (elnézést, de ez még a lágyabb jelzők közé tartozik amikkel illetni tudom a magyar szinkron gyártást) szinkronokat. Erről nem is írnék most sokat, mert már érzem, hogy ennyitől is megy fel bennem a pumpa :D szóval a lényeg: felirat forever! :D Ezért az angol név.
Szóval, visszatérve a mai témához: a Haláli hullák hajnala az egyik kedvenc filmem, ha nem a legkedvencebb. Legalábbis ha megkérdezik, hogy mi a kedvenc filmem akkor ez fog először az eszembe jutni. Évente egyszer tuti megnézem, ha nem többször.
Az angol fekete humor egyébként is a szívem csücske, ez a film pedig egy remek mintapéldánya :)
A főszereplő, Simon Pegg a kedvenc színészem, és Nick Frosttal együtt egy hihetetlen jó párost alkotnak (többek között együtt szerepelnek a Paul-ban, a The Worlds Endben és a Vaskabátokban. Az előbbi kettő sajnos már nem a várt színvonalat hozta számomra, de a Vaskabátok nagyszerű, ITT akár meg is nézhetitek online - szinkronos :/ ). Nem szeretném tovább szaporítani a szót, mert félek, hogy nem blogbejegyzés hanem könyv lenne belőle, mert olyan terület ez amiről órákat tudnék beszélni, szóval inkább jöjjön pár szó a körömről is:

A manikűrt a google segítségével talált képek ihlették, persze úgy válogattam ki őket, hogy a film jól felismerhető, és maghatározó elemei legyenek. Aki nem látta a filmet, annak nem sokat mondanak a minták, de akik ismerik azoknak annál többet. A hüvelyk ujjamon Shaun inge található, kifolyt tintával, és a filmben elég sokszor elhangzó "You've got red on you" felirattal. A mutató ujjamon a két zombi pusztító eszköz látható: a krikett ütő és a bakelit lemez. A középső ujjamon egy zombi stilizált rajza található (mégpedig amelyiket megdobálnak bakelit lemezzel). A gyűrűs ujjamon maga Shaun kapott helyet, a kisujjamon lévő mintát pedig a plakát felirat "A" betűje inspirálta.
A manikűr kicsit megsínylette az éjszakát és párna lenyomatos lett :S

(Tegnap már megint hülye voltam :D hogy megkérdeztem, hogy lakkteszet vagy nail artot szeretnétek, hiszen most 4 hétig a csütörtök a Halloweené, de holnapra akkor egy NYX lakkteszttel jövök :))


Szóval, ha kedvet kaptatok egy zombis vígjátékra a Shaun Of The Dead személyében, akkor a következő linken meg is nézhetitek online (szinkronos :/ )
Mozicsillag

A film attól függetlenül, hogy eddig csak vígjátékként mutattam be igenis horror film, szóval aki nem szereti a vérengzős filmeket annak nem ajánlanám :)


Felhasznált lakkok:
Moyra 03, Jollie France 59, Lovely Christal Strenght (lekopott a szám), Eveline 498, S-he (passz), Essence 65 Camouflage, Rose Nail 18, NYC 294 Lexington Yellow, Vollaré Flash 414

Hogy tetszik? Ismeritek a filmet? Ha nem akkor meg fogjátok nézni?

5 megjegyzés:

  1. ez egy zseniális manikűr lett.nagyon durva!!!

    VálaszTörlés
  2. húúhhaa mindig ámulok és bámulok milyen csodás manikűröket készítesz!!!

    VálaszTörlés
  3. Ági: Köszi szépen :)
    Judit: :) Örülök, hogy tetszenek.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól megcsináltad a körmeidre a mintákat! :) Én láttam a filmet, elég beteg :D jó, mikor az elején már kb. mindenki zombi, ő meg megy a boltba és fel sem tűnik :D

    VálaszTörlés