hétfő, szeptember 19, 2016

Bundle Monster | Monocle stamper és Poli-Peel teszt

ENGLISH version                                                                                                                                      PR sample + Affiliate link

Ma két Bundle Monster termékről fogom elmondani a véleményemet, az egyiket lassan fél éve használom, a másikkal pedig több mint 10 manikűrt készítettem, ezért úgy érzem, hogy kellőképpen kiismertem mindkettőt.
Először lássuk a Poli-Peel névre hallgató folyékony latex körömágybőr védőt. Már közel hat hónapja használom, és az első pillanattól kezdve imádom. Csak azért vártam vele ennyi időt, mert arra voltam kíváncsi, hogy az idő és a használat közben mennyit sűrűsödik, milyenné válik a termék. A Bundle Monster kettesével árulja őket, így én is kettőt kaptam tesztelésre. Az egyik tubust (13ml) már teljesen elhasználtam.

Előtte sima folyékony latexet (Mehron) használtam, 30ml-es, ecsetes verziót. Teljesen meg voltam vele elégedve, tette a dolgát, de még a felénél sem jártam, amikor használhatatlanná sűrűsödött, és dobhattam ki az egészet. Pedig nagyon vigyáztam rá, nem hagytam sokáig nyitva az üveget. Pont ezért voltam kíváncsi, hogy a Poli-Peel hogyan bírja majd a strapát, hiszen az is gyakorlatilag folyékony latex. A Poli-Peel állaga sokkal folyékonyabb mint a Mehron valaha is volt, és szerencsére végig megőrizte ezt a tulajdonságát, épp csak egy picit sűrűsödött be. Az ecset nyakát összesen kb. 2x kellett letisztítanom, míg a Mehron-ét minden használat előtt, mert folyton összetrutyizódott körülötte a megszáradt latex.
A Poli-Peel vékony (striper jellegű) ecsettel érkezik, amitől én baromira tartottam, mert hogyan is lehet képes egy ilyen vékony ecset elegendő latexet felvenni... pedig simán felvesz. Nyilván azért meg kell szokni a használatát, de egy merítéssel egy köröm (a lenti képen látható - nyomdázásra és gradienthez szükséges - mértékben) lefedhető. Nagyon szépen és precízen lehet felvinni a latexet a köröm köré. Először mindig közvetlenül a körömnél alakítom ki a vonalat, majd az ecset szárán lévő anyagot is igénybe véve lefedem a többi bőrfelületet. Én mindig magába a körömágyba is belekenem, hiszen pont azt akarjuk, hogy oda ne kerüljön be a lakk, nem igaz? Mindig felidegesít az a nail artos videó, ahol kihagyják ezt a területet, befolyik a lakk, aztán esnek neki az acetonos ecsettel...akkor meg mi értelme volt a latexnek?! Nem kell tőle félni, tessék nyugodtan egészen a körömlemezig kenni a latexet, száradás után gyönyörűen kijön az egész onnan is.
Ha már a száradásnál tartunk: nagyon gyorsan szárad, mint minden folyékony latex termék, 1 perc múlva már dolgozhatunk is rá. A száradást abból is látjuk, hogy a világosabb pink színből sötétebb pinkre szárad.
Elég egy vékony réteg, így is könnyen, egészben eltávolítható. A lenti kollázs 4. képén látható körmök nem lettek letisztítva, közvetlenül a Poli-Peel lehúzása után készült a fotó.
Gradienthez is csodálatosan működik.

Amit még fontosnak tartok elmondani (bár ez szerintem minden hasonló termékre igaz), hogy ne várjuk meg, amíg megszárad a körömlakk a latexen, hanem még frissen távolítsuk el a latexet - pl. egy csipesszel. Ez pláne gradient esetében hasznos. Így könnyebben eltávolítható a latex, és nem lesznek olyan pici szállingózó lakkdarabkák mint a kollázs 4. képén (a fotózás miatt sokat vártam, így a nyomdalakk teljesen megszáradt).


Nem is szeretném tovább húzni az időt, talán már így is túlmagyaráztam a dolgokat, a lényeg, hogy nagyon meg vagyok elégedve a termékkel. A másik 13ml-es üveg még egy jó darabig elég lesz, de ha elfogy (és addig nem találok könnyebben/olcsóbban beszerezhető opciót), akkor fogok még belőle venni, de a 60ml-es újratöltő flakont (amiből egyébként bármilyen - pl. jól kitisztított használt körömlakkos üveg - üvegcsébe önthetünk, úgyhogy lehet rögtön ezzel is kezdeni a sort).

A 2x13ml-es duo $14.99-be, míg a 60ml-es utántöltő $19.99-be kerül, úgyhogy mondanom sem kell melyik éri meg jobban...

A duo ITT, az utántöltő ITT rendelhető meg. 



Következzen a másik termék, a Monocle stamper, ami egy teljesen átlátszó, hatalmas (3,8cm átmérőjű) nyomdafelülettel rendelkező szilikon nyomdázó. Mióta megjelentek ezek az átlátszó nyomdacsodák, azóta csak ilyeneket használok, és végre búcsút inthettem a matricák készítésének, végre oda tudom nyomdázni a mintát ahová csak szeretném. Eddig csak kis fejű átlátszó nyomdapárnát használtam, ami a hosszabb körmeimre nem túl ideális, a nyomdapárna széle torzította a látványt. Na ezzel a Monocle stamperrel annyi helyem van, hogy akár 2 körmöt is le tudnék nyomdázni. Ráadásul valamiért az is nagy segítség, hogy az átlátszó, akril foglalat kb. csak 1-2 cm magas, és így közelebb látom a nyomdázást, nem a 5-7cm hosszú csövön kell átnéznem. 
Szépen felveszi a mintákat, az előző BM nyomdalemezes posztban (ITT) az összes manikűrt ezzel nyomdáztam.
Egyedüli hátránya a számomra, hogy picit merevnek találom a szilikon fejet, így a domború körmeimre inkább görgetéses módszerrel tudok nyomdázni, nem pedig belenyomásos módszerrel, amit egyébként jobban szeretek.
Praktikus kupakkal érkezik, aminek én nagyon örülök, mert sokszor napokig/hetekig otthagyom a nyomdapárnát a tetthelyen, a lakkos asztalomon, és a létező összes szösz, kutyaszőr és por rátelepszik, így meg a kupak megvédi minden külső sérüléstől.


A Monocle stamper szett tartalmazza az akril foglalatot a kupakkal, egy nyomdafejet és egy scrapert, ITT rendelhető meg, de külön szilikon nyomdafejet is lehet vásárolni, az pedig ITT érhető el.


Bundle Monster Social Media:
Website: www.bundlemonster.com
Facebook: www.facebook.com/bundlemonster
Twitter: www.twitter.com/bundlemonster
Pinterest: www.pinterest.com/bundlemonster
Instagram: www.instagram.com/bundlemonster
Google+:  plus.google.com/+bundlemonster808
Youtube:  www.youtube.com/user/bundlemonster



1 megjegyzés:

  1. Hasznos holmik :) Nekem is kellene vennem egy normális átlátszó nyomdát, mert a lilahengeres kemény van, ami nem víztiszta. Főleg a keménysége a baj. Meg hát szöszt szed és nem kupakos és meg is sérült valahogy.
    Nekem is vannak ilyen szálldosó lakkdarabkák, pedig nem szoktam várni, leszedem hamar a latexet, úgy látszik, nem elég hamar. Sosem jutott eszembe 1 mm-t kihagyni a köröm mellett, szeretek keveset takarítani. De tényleg van ilyen videó, amúgy profi a csaj, csak hát ez fura, tényleg.

    VálaszTörlés