szombat, május 28, 2016

Femme Fatale Cosmetics | There & Back Again kollekció

ENGLISH version

Már nagyon vártam, hogy kitegyem ezt a bejegyzést, ugyanis CSODÁLATOS lakkokat fogok nektek ma mutatni. Már többször is említettem, hogy a Femme Fatale Cosmetics az egyik kedvenc lakkmárkám, és ez a kollekció csak tovább mélyítette a rajongásomat.
A There & Back Again kollekciót J. R. R. Tolkien ugyanezen névre hallgató (vagy akár The Hobbit-ként is ismert) könyve ihlette. Nagy rajongója vagyok az egész Gyűrűk Ura világnak, így már maga a témaválasztás is közel áll hozzám.

A Femme Fatale ezt a kis bevezetőt fogalmazta meg a kollekcióhoz:
"The There & Back Again Collection is inspired by the novel of the same name, also known as The Hobbit, by J. R. R. Tolkien. From icy silvers through to warm earth tones and smouldering magentas, the There & Back Again Collection capture but a little of the fantastic essence that translates through Tolkien's magnificent work. Enjoy!"


WANDERING WIZARD
Mondhatni az egész kollekció a kedvencem, de ha kedvencet kell választani a kedvencek közül, akkor az a Wandering Wizard lesz. Még most is beleborzongok és elfog az izgatottság ha a lakkra gondolok :D legszívesebben megint felkenném a körmeimre. A lakk alapja majdnem teljesen átlátszó, de egy nagyon halvány kék "tint" van benne, szabad szemmel szinte észre sem vehető, de mivel a swatch füzetemben fehér lapok vannak, ott könnyen megláttam ezt a részletet. Ezüstös halvány kék ultra holo glitterek, arany mikroglitterek és bronzos shimmer van benne. Úristen az a bronz shimmer!!! Annyira jól mutat a halvány kékes-ezüstös glitter-csillogással!
 

1 rétegben akár fedőlakként is használhatjuk, de 2 vastagabb vagy 3 vékonyabb rétegben önmagában is felépül teljes fedéssé. A sok glitter ellenére nem szárad őrülten érdessé,  1 vastagabb vagy legrosszabb esetben 2 normál réteg fedőlakkal kiegyenlíthető a felszín.



THE NECROMANCER
Másik nagy kedvenc ez a bogyós-lilás-magentás csoda. Az alapja jelly, ebben van a sok korallos-pirosas holo mikroglitter, a kék-lila-pink irizáló mikopelyhek és a rezes-narancsos fém pelyhek. Természetesen a fém pelyhek a kedvenceim benne :D
3 normál réteget ajánlok belőle, hogy szépen felépüljön az alapszín, nem szárad érdesre, 1 réteg fedőlakk elég volt rá.



THIEF IN THE SHADOWS
Sötét szilvás-szeder jelly alap, különböző méretű ezüst holo glitterekkel és lilás-kék mikropelyhekkel, csodaszép az összkép!
Az alapszín 2-3 rétegben épül fel, a glitterek viszont nem teszik érdessé a felületet, 1 réteg fedőlakkot használtam. Nagyon könnyű eloszlatni, szépen terülnek a glitterek.



THE LAST GREAT FIRE-DRAKE
Meleg szilvás árnyalat, pici burgundy tónussal, gold holo mikroglitterekkel és erős türkiz-smaragd shimmerrel. Csak ismételni tudom magam: csodaszép!
Mivel ennek is elég jelly-s az alapja, ezért ebből is 3 normál réteget ajánlok, és 1 vastagabb réteg fedőlakkot.



MY PRECIOUS
Az alapja teljesen színtelen, a fedést az arany-pink irizáló mikropelyheknek és a különböző méretű arany holo glittereknek kell megoldania. Szerencsére ezt meg is teszik, 3 normál réteben. Ez sem szárad túlságosan érdessé, 1 vastag réteg fedőlakkot használtam.



ELVENKING
Talán ez a legkevésbé kedvencem, de csak azért, mert a bőrszínemhez nem a legtökéletesebb árnyalat. Az alapszínt nem is tudom hogyan írjam le, halvány beige-barna, vagy azt hiszem a tan szót szokták erre a színre használni. Arany metál glitterek, erőteljes arany-olíva shimmer és arany pelyhek vannak benne.
2 vastagabb vagy 3 vékonyabb rétegben fed, 1 vastag réteg fedőlakkot használtam.



 LONELY MOUNTAIN
Másik nagy kedvencem ez a lakk. Ha 2-3 évvel ezelőtt elém rakták volna ezt a színt, akkor csak fújjogtam volna, de mára már sokkal elfogadóbb vagyok a barnákkal szemben. Az alapszín világos, meleg tónusú barna, vagy mondhatjuk akár teve színnek is. Erőteljes aranyló-lime mikropelyhek vannak benne, amik bizonyos fényben rózsaszínbe váltanak.
Szuper a pigmentáltsága, 2 normál réteget használtam, egyáltalán nem csíkozódik, nagyon könnyű használni. 1 réteg fedőlakkal látjátok a képeken.



HEART OF THE MOUNTAIN
 Ennek is olyan alig látszó, türkiz alapja van, szinte színtelen. Tele van arany-pink irizáló mikropelyhekkel, és ezüst holo mikroglitterekkel. Opálos, gyöngyházas, éteri lakk, nagyon tetszik, élőben sokkal szebb mint a képeimen.
A fotózás miatt 4 rétegben használtam, de normál viseletre szerintem 3 réteg is elég lesz, a sok réteg ellenére nem épül fel vastaggá, mivel nagyon pici részecskéket/glittereket tartalmaz. Egyáltalán nem szárad érdessé, 1 réteg fedőlakk elég lesz rá.


Ez lett volna a There & Back Again kollekció, én teljesen oda vagyok minden darabjáért :)
A Femme Fatale webshopjában előrendelés lesz rájuk Június 1-5 között, a többi stockistnál (lista ITT, de én a Hypnotic Polish-t, vagy a Color4Nails-t tudom nagyon ajánlani) pedig Június közepétől lesznek elérhetőek a lakkok.
A lakkok 8,5-10,5 ausztrál dollárba fognak kerülni, a stockistok árairól nincs infóm.
A márka instagram oldala (ITT) található!

Nektek melyik lakkok tetszenek a kollekcióból?

1 megjegyzés:

  1. Húha, nagyon különlegesek, az utolsó mindenképpen, meg a fura barna, na így változik az ember ízlése :) A bogyószín és a lila a leghagyományosabb, ha egyáltalán lehet ezekre a szokatlan lakkokra ilyesmit mondani, egyedi mind!

    VálaszTörlés