hétfő, február 15, 2016

Illyrian Polish szerzemények

ENGLISH version

Lakkgyűjteményem gyöngyszemeit fogom ma megmutatni nektek. Kb. ugyanazt érzem az Illyrian Polish lakkjaival kapcsolatban mint a Femme Fatale Cosmetics lakkjaival, hogy ezeket mintha nekem találták volna ki. Sajnos a beszerzésük nem túl egyszerű, ugyanis csak a Harlow & Co. szállítja őket nemzetközileg, onnan pedig évente csak egyszer szoktam/tudok rendelni, ilyenkor mindig az ingyenes szállítást pályázom meg (100 CAD felett).
 Már lassan egy éve csodálom a márka lakkjait, és végre minden összejött, pénzem is volt, és az új Game of Thrones inspirálta kollekció is megérkezett a Harlow-ra. Sajnos két olyan régebbi kollekciós lakk is elfogyott amiért szó szerint fáj a szívem ('As Above, So Below' és a 'We Are The Weirdos, Mister'). A hivatalos webshop egyáltalán nem szállít az USA-n kívülre, így esélyem sincs pl. a limitált szériás színekre, mert ezek nem jutnak el a Harlow-ra (pl. EZ a februári LE lakk, hát ohmygod).
Na de nem szomorkodom, mert sikerült 5 csodálatos, komplex szépségre lecsapnom, lássuk őket, sok kép lesz (mindegyikről lesz természetes fényben készült kép is), gatyát fel!


A 'The Kraken' szerintem valami régebbi kollekció darabja lehet, nem is nagyon találtam, hogy melyiké. Izgalmas volt a lakk leírása, hasonló színem nem nagyon van, úgyhogy megvettem. A lakk alapja barnás szürke jelly. Van benne kisebb és nagyobb arany holo glitter, narancs színű irizáló glitter és ezüst holo mikroglitter. Mivel elég 'sheer' az alap, tehát nem túl pigmentált a jelly, ezért 3 vékony réteg kell belőle (ez egyébként a többi lakkra is elmondható, inkább sheer jellegűek). A sok glitter ellenére egy réteg fedőlakk elég volt (miután gyengéden ujjal lenyomogattam a felületet, ezt minden 'glitter-heavy' lakknál megteszem), hogy tükörsima felületet kapjunk.


Nagyon tetszenek benne a narancs irizáló glitterek, amik egyszer ott vannak másszor meg nem. Ezek főleg természetes fényben látszanak (pl. az egyik makró), a lámpafény nem kedvez nekik.
Fénytől függően hol barnásabb, hol szürkébb az összkép, nagyon tetszik, imádom az ilyen megfoghatatlan árnyalatokat.

Természetes fényben készült kép.



A 'Helter Skelter'-t a The Beatles ugyanezen című dala inspirálta, de én a színe miatt vettem meg. Az alap egy sötét lila jelly, ebben van sok réz és arany holo glitter, irizáló narancs glitter és kék/lila/pink színben irizáló mikropehely. Imádom a narancsot és a lilát együtt, a (főleg) kék pehely pedig csak hab a tortán. 


Ebből akár 2 vastag réteg is elég lehet, de itt is inkább 3 vékony réteget kentem, így szépen elmélyül az alapszín. Egyébként a lakkok viszonylag gyorsan száradnak, ezért nem nagyon tud izgatni a 3 réteg, akár ötöt is felkennék ha ilyen különleges lesz a végeredmény. Erre is elég volt 1 vastagabb réteg fedőlakk.

Természetes fényben készült kép.



Na és innentől jönnek a GOT inspirálta lakkok. A kollekció neve a 'Winter Is Coming'. Mivel nagy rajongója vagyok a könyveknek és a sorozatnak, ráadásul maguk a lakkok is baromira tetszettek, ezért muszáj volt párat rendelnem. Még nagyon tetszik a 'A Dragon Is Not A Slave', de mostanában annyi zöld lakkot vettem, hogy lemondtam róla (az ésszerűségre hivatkozva :D), és inkább a 'You Know Nothing, Jon Snow'-t vettem meg. A helyzet iróniája, hogy itt a név volt a fő befutó, magában a lakkban nem voltam biztos, hogy tetszeni fog.


 Szerencsére felkenve nagyon tetszik, ráadásul sokkal szebb, mint a képeimen. Az alap szürke (hol lilásabb hol barnásabb beütéssel, tehát mondhatnánk akár taupe-nak is, de ez a szó valahogy mégsem fedi 100%-ban a valóságot) crelly, amiben piros/pink shimmer van. Szerintem nagyon elegáns, bár a taupe nekem mindig is ebbe a fogalomkörbe tartozott. A piros shimmer sokkal erőteljesebb a valóságban, és néha akár egy rezes színbe is átmegy.
Sajnos ennek a legkifogásolhatóbb a minősége. 3 közepes réteg kell, hogy ne legyen foltos, és egy vastagabb réteg fedőlakk szükséges, hogy az esetleges barázdákat kiegyenlítse. Viszont a shimmer legalább nem csíkozódik benne. Nem rosszabb, mint mondjuk egy krém China Glaze, szóval azért nem olyan vészes.


Gondolkoztam, hogy miért ezt a színt kapta Jon Snow, végül arra jutottam, hogy ez szerintem nem is Jon lakkja, hanem Ygritte-é, hozzá tökéletesen illik. Ezen felbuzdulva nekiálltam valami olyasmit csinálni, amit még sohasem csináltam: portrét festettem (egy kis előzetes ITT). Erről a nail artról a héten hozok külön bejegyzést is :)

Természetes fényben készült kép.

Természetes fényben készült kép.

Természetes fényben készült kép. Elég homályos, mert már nagyon nem volt jó fény a fotózáshoz, de itt látszik a legjobban a piros/pink shimmer.


Talán a kedvencem az összes közül a 'My Sun and Stars'. Annyira hihetetlenül jó színkombináció, hogy behalok. És ugye megint a lila meg a réz...
Ez a lakk nagyon komplex, nagyon sok minden van benne, mégis nagyszerű elegyet alkot. Az alap átlátszó, és akkor mondom mik vannak benne: kisebb-nagyobb lila/levendula holo glitter, holo pehely, ezüst ultra holo glitter, réz holo mikroglitter és narancs/vörös/réz UCC pehely (olyan, mint ami az ILNP Glory-ban van, csak ebben kis méretűek - amit egy picit sajnálok).


(Itt látszik igazán az ecset makrón, hogy a sörték átlátszóak. Nagyon furi ilyennel lakkozni :D)

Na szóval. Ez a lakk fedőlakként vagy 2/3 rétegben önmagában is használható (vagy akár felszivacsozva). Mindkét változatot megmutatom.


Először a 'You Know Nothing, Jon Snow'-ra kentem fel. Egy rétegben elég sok mennyiségű glitter/pehely kerül a körömre, nem is kell ennél több, ha fedőlakként szeretnénk használni. Szerintem jól mutatna még feketén/fehéren, de egy sötétebb (vagy épp a glittereknél világosabb) lilán is megnézném. Egy vastagabb réteg fedőlakk elég rá.


Önmagában már 2 vastagabb réteg is elég lehet, de a makró képek miatt most 3 vékonyabb réteget használtam. Érdekes módon erre is elég volt az 1 vastagabb réteg fedőlakk, persze előtte finoman lenyomkodtam a felületet. Erős holo effektje van, ezt majd láthatjátok a további képeken.

Természetes fényben készült kép.

Természetes fényben készült kép.


A 'Winter Is Coming' volt a legelső, amit felírtam magamnak. Igazából azt hittem egy picit világosabb lesz, de így még talán jobban is tetszik. Az alapja sötét, erősen szürkés kék jelly. Van benne ezüst holo mikroglitter, holo pehely és kék irizáló mikropehely. Ez a kék pehely szinte világít a sötét alapban, élőben még intenzívebb.
Ebből elég volt 2 közepes réteg és 1 réteg fedőlakk.

Természetes fényben készült kép.

Természetes fényben készült kép.
 

Nagyon meg vagyok elégedve a lakkokkal, és az Illyrian Polish ezennel az egyik kedvenc márkám lett. Ha különleges, misztikus lakkokat szeretnétek, akkor irány a Harlow & Co., jelenleg (a My Sun and Stars kivételével) mindegyik lakkból van még.

Érdemes bekövetni az Illyrian Polish-t Instagramon (ITT), még ha csak nyálcsorgatás céljából is.

Szeretitek az ilyen komplex, különleges lakkokat?

4 megjegyzés:

  1. Nekem mindegyik rettentően tetszik, de talán a GoT inspirálta vonal jobban. Egyszerűen csodálatosak! *-*

    VálaszTörlés
  2. Game of Thrones lakkok...azt hiszem, most megyek sírni. <3 <3 <3

    VálaszTörlés
  3. Én valamiért azt hittem, hogy a The Kraken is a GOT kollekció része (merthogy ugye a Greyjoyok) :D
    A Jon Snow-s lakk nagyon elegáns, és a Winter is coming is tetszik. Hát ja, House Stark<3 :D Az én nail art listámon Jon Snow portré van, ha végre eljutok odáig, hogy megcsináljam:D

    VálaszTörlés
  4. A sötétkék meg a lila nagyon tetszik és a szürke a pink fénnyel is nagyon különleges, ezek már önmagukban is remekül mutatnak.

    VálaszTörlés