csütörtök, február 25, 2016

Femme Fatale | The After-Light Gala collection

ENGLISH version

Abban a megtiszteltetésben lehet részem, hogy swacholhatok az egyik kedvenc márkám, az ausztrál Femme Fatale Cosmetics-nek. Már jó ideje figyelemmel kísérem a kollekcióikat, és csak ámulok-bámulok a hihetelen színkombinációkon. Írtam is róluk korábban, hogy nekem nagyon tetszenek a lakkjaik, nekem ezek számítanak izgalmasnak, de azt is tudom, hogy sokan nem fogják tolerálni a szín vagy épp glitter/pehely/shimmer kombinációkat. Azért remélem legalább pár darab fel fogja kelteni az érdeklődéseteket.
A 10 lakkból álló kollekciót az álarcosbálok és karneválok ihlették, a márka megfogalmazása szerint (amit kellő irodalmi érzék hiányában nem fogok lefordítani :D) a következő:
"The After-Light Gala Collection is inspired by daydreams of evening masquerades and moonlit carnivals in rolling fields. Strings of lanterns above masked party-goers in velvet and lace finery; the tinkling of voices and clinking glasses, soft music from carousels and glass mazes rolling across the fields as dawn creeps across the sky."


A Fortune Teller's Charm
2 réteg + fedőlakk
Ez egy thermal körömlakk!


Az egyik kedvencem a kollekcióból ez a hideg/meleg hatására színváltó (tehát thermal) lakk. Mivel ezek az első thermal lakkjaim ezért nincs összehasonlítási alapom, hogy mennyire számít gyorsnak a színváltás, de nekem elég gyorsnak tűnt :D
Meleg állapotban egy nagyon halvány zöldeskék az alapszín, hideg állapotban pedig közepes türkiz. Apróbb arany holo glitter, picit nagyobb bronz metál glitter és aranyló-bronz shimmer van benne, ami szuperül passzol mindkét alapszínhez.
Két könnyed réteg tökéletesen elég, egy réteg fedőlakk pedig tükörsima felületet eredményez.



Crown of Ribbons
2 vastagabb réteg + 1 réteg fedőlakk


Nem szeretem a rózsaszínt, pláne ilyen Barbie verzióban, de ezek az irizáló zöldes pelyhek és az arany/lime shimmer annyira különlegessé teszi, hogy a kedvenceim közé emelkedett. Egyébként nem teljesen neonos pink, inkább pasztell-neonnak mondanám.
Két vastagabb réteg kellett, hogy ne legyen foltos, de akár 3 vékony réteg is működhet, de arra figyelni kell, hogy várjunk amíg megszáradnak az egyes rétegek.



Dripped in Diamonds
3 réteg + 2 réteg fedőlakk
Limitált kiadás!


Átlátszó alapban van sok pink shimmer, mindenféle méretű és alakú ezüst holo glitter és van benne irizáló/félig átlátszó glitter is. Nem vagyok benne biztos, hogy önmagában tetszik, még három rétegben sem fedett tökéletesen, de lehet, hogy fedőlakként nagyon jól mutatna.



Fields of Treasure
2-3 réteg + 1 réteg fedőlakk


Tökéletes tavaszi árnyalat. Halvány almazöld, apró arany holo glitterekkel és levendula/pink shimerrel. Valamivel kevésbé élénk mint a képeimen. Sajnos nem nagyon sikerült a shimmert elkapnom, élőben ennél sokkal élénkebben látszik. 2 vastagabb vagy 3 vékonyabb réteget ajánlok, és itt sem árt várni az egyes rétegek között. Ha esetleg egy picit egyenetlen lesz a felülete, akkor egy vastagabb réteg fedőlakk ezen segíthet.



Glass Carousel
2-3 réteg + 1vastagabb réteg fedőlakk


Nagyon különleges egyveleget alkot ez a lakk. Az alapja átlátszó, ebben van rengeteg zöld shimmer (gyakorlatilag ennek kell megoldania a fedést) és sok kisebb-nagyobb arany holo és metál glitter. A glitterek színe nem túl sárgás, nem túl narancsos, visszafogott arany színnek mondanám.
2 vastagabb vagy 3 vékonyabb rétegben fed tökéletesen, 1 vastag réteg fedőlakk elég volt rá.



Lace Masquerade
3 réteg + 1 réteg fedőlakk
Thermal körömlakk!


Csodaszép, visszafogott, romantikus lakk a Lace Masquerade. Meleg állapotában az alap átlátszóvá válik, ezért van szükség belőle 3 rétegre, mert 2 rétegben az arany holo glitterek és mini pelyhek nem fednek eléggé. Hideg állapotban narancsos-pinkes árnyalatú.



Lantern Lights
3 vékony réteg + 2 réteg fedőlakk


Ez a lakk élőben sokkal mutatósabb mint a képeken :S Az alap egy nagyon átlátszó zöld, ebben vannak pink/lila mini UCC pelyhek, arany/pink/lila shimmer és ezüst holo glitter. Könnyű felkenni, szépen terülnek az "összetevők", akár fedőlakként is működhet. 3 vékony réteget használtam, és 2 átlagos réteg fedőlakkot.



Maze of Mirrors
2 réteg + 1 réteg fedőlakk


Ezt a lakkot is nagyon megszerettem, bár meg kell hagyni, elég figyelemfelkeltő darab. Az alapja átlátszó, de TÖMVE van arany/lime shimerrel ami bizonyos szögben világoskék/aqua színűvé irizál, illetve különböző méretű ezüst holo glitterrel. Elvétve van benne kisebb kör alakú glitter is. Két réteg teljesen elég volt, tényleg sok shimmer van benne, de nagyon könnyű felkenni.



Sunrise Funfair
3 vékony réteg + 1 vastag réteg fedőlakk


Pasztell-neon barack szín, arany shimerrel. Néha egy pici korallos színe is van, így tényleg olyan mint egy napfelkelte. Nem szeretem magamon a barackot mert a többségük nem illik a bőrszínemhez, pedig nagyon szeretném hordani őket. Ez sem tökéletes, de ezt simán hordani fogom, pláne ha nyáron egy picit lebarnulok.
Sajnos a minősége nem túl jó, hajlamos csíkozódni (nem a csillám, hanem maga a lakk), így 3 vékony réteget (rétegek közötti várással) vagy 1 vékony és egy vastag réteget ajánlok.



Whispers of Velvet
2 réteg + 1 réteg fedőlakk
Thermal körömlakk!


Másik nagy kedvencem a Whispers of Velvet, illetve félig kedvenc, mert a hideg állapotát (mély barnás-vöröses-szilvás) imádom, nagyon jól mutat benne a zöld shimmer, de meleg állapotban berry tónusú pink lesz és azt legszívesebben kihagynám :D 
A zöld shimmer egyébként lámpafénynél pink színűvé shiftel.


Nekem nagyon bejön ez a kollekció, bár szerintem eléggé elfogult vagyok a márka iránt :D
A kollekció előrendelése március 1-5-ig tart a hivatalos honlapon (ITT), ami egyébként szállít Magyarországra, de nagyon drágán. Március közepétől azonban az összes stockist-nál (lista ITT) elérhetőek lesznek a lakkok, de érdemes nem sokat gondolkodni rajtuk, mert általában 1x, max 2x van restock és utána annyi, nem gyártanak többet a színekből. Én a Color4nails-t tudom nagyon ajánlani, a szállítás itt a legolcsóbb, de most látom, hogy márciustól a Hypnotic Polish is csatlakozik a viszonteladókhoz!!!
A lakkok 8,5-10,5 ausztrál dollárba fognak kerülni, egyéb infót az árakról nem tudok.
A márka instagram oldala (ITT) található!

Na kinek melyik tetszik? Próbáltátok már a márkát?

9 megjegyzés:

  1. Fu én imádom ezeket a lakkokat,annyira "elmebeteg" kombót tudnak összehozni,hogy hihetetlen.Nekem egy FF lakkom van,de nagyon szuper,teljesen elégedett vagyok vele.Elsősorban azt a neve miatt vettem meg (Ouija),de érzem lesz folytatása.Innen a Lantern Lights és a Glass kivételével mind tetszik :)

    VálaszTörlés
  2. Mindegyik szépséges, de a thermo lakkokat főleg gondolkodás nélkül elfogadnám, ahh :D

    VálaszTörlés
  3. Nem bírom ki, hogy ne kommenteljek. Engem totál hidegen szoktak hagyni mostanában a körmös blogokon megjelenő lakkok, valahogy unom már ezt a sok csillogó és holo finisht. Nem is nagyon van olyan körömlakkom, ami 1000 Ft-nál, többe kerülne, és ha lenne pénzem ilyesmire, valószínűleg akkor sem lakkra költeném. De ez a Maze of mirrors ez teljesen elrabolta a szívemet már mikor az első képet posztoltad róla Instagramon. Csodaszép!!! Nagyon szeretném :( :D

    VálaszTörlés
  4. Uuuuuram jézus, ez az utolsó valami meseszép, jó ideje most először dobbant meg a szívem egy lakkért! Ha valaki benne van közös rendelésben, hogy a postán spóroljunk, ne féljen rám írni! :)

    VálaszTörlés
  5. Az első tetszik, főleg, hogy thermo lakk, de a többi eléggé meghökkentő.

    VálaszTörlés
  6. A türkiz és a rózsás-barackos lakk nagyon tetszik, de még nincs lakkom a márkától, meg amúgy is próbálom visszafogni magam lakkvásárlás terén, szóval nem hiszem, hogy beszerzem őket :(

    VálaszTörlés
  7. Mamikám!!! *-* De csodálatosak!!! Igazán különlegesek!

    VálaszTörlés
  8. Wow, fantasztikusak ezek a lakkok! Az abszolút kedvencem A Fortune Teller's Charm, a Crown of Ribbons, és a Maze of Mirrors. Az áruk sem a horror kategória, egy csoportos rendelésbe lehet, hogy majd beszállok. :)

    VálaszTörlés
  9. nekem is tetszenek, imádom az ilyen szokatlan kombinációkat. :)

    VálaszTörlés