csütörtök, február 04, 2016

Born Pretty Store holo matrica

ENGLISH version

 Egy ideje furdalja az oldalamat a kíváncsiság ezekkel a holografikus matricákkal kapcsolatban, mert kinézetre nagyon tetszenek, de sajnos a körmeim vízszintesen és függőlegesen is domborúak, így a legtöbb ragasztós matrica hamar felválik, felbuborékosodik rajta. A legutóbbi Born Pretty Store-os tesztcsomagomba kértem egy kékes/zöldes változatot, egyébként többféle szín és minta variáció is létezik.
A termékre kategória alapján rákeresni elég nehéz, ugyanis a 'Nail Glitter' menübe van berakva (???!!!), de ha beírjátok a keresőbe, hogy 'shell paper', akkor kiadja az összes változatot.
Egyébként ezek a matricák leginkább műkörömbe építésre alkalmasak, de saját körmön is meg lehet oldani a használatukat, csak pár dologra kell odafigyelni.
Először azonban nézzük meg magát a terméket. Az alábbi képen láthatjátok, hogy az alap mintázata abalone kagylóra hasonlít, de ezt a legtöbb esetben eltakarja a holo (aminek a színvariációi szintén láthatóak az alábbi képen).


Nem túl nagy darabot kapunk, a matrica mérete 3x7cm, ugyanakkor ha olyan sűrűséggel helyezzük el a matrica darabkákat mint ahogy én tettem a mai manikűrben, akkor legalább 5db 10 körmös manikűr kijön belőle szerintem. A matricát le kell választani az alsó papírról, persze előtte méretre kell vágni.
Ez nem vizes matrica, tehát egyszerűen csak tapadós a hátoldala, ebből kifolyólag vastagabb is mint egy vizes matrica, de szerintem nem vészes, én elég vékonynak találom. 


Olyan mintát vágunk ki belőle amilyet szeretnénk, lehet akár csíkokat is, az is jól mutatna, de én most egy hagyományos "törött üveg - shattered glass" elrendezést próbáltam ki, kisebb-nagyobb matricadarabkákkal. A matrica szerintem arra nem alkalmas, hogy egyben, egész körmön használjuk, ahhoz túl vastag és merev, nagyon laposnak kell ahhoz lennie a körmünknek, hogy ne váljon fel róla a matrica széle.


Pár jó tanács:
- Ha nagyon domború a körmünk, akkor kisebb darabokat használjunk, azok nehezebben válnak fel.
- Nagyon vigyázzunk a matrica sarkokra mind a vágás közben, mind az alsó papír leválasztásakor és mind a felragasztáskor. A matrica csücske/sarka a legsebezhetőbb, ha egy picit is meghajlik, akkor azt már le nem tudjuk ragasztani a körömre.
- Inkább 2 réteg fedőlakkot használjunk. A képeknél én csak 1 réteget használtam, ami eleinte elégnek tűnt, de kb. 1 óra elteltével (amikor már minden teljesen megszáradt és "lesüllyedt" a fedőlakk) látszott, hogy bizony nem egyenletes a felület, a matrica egy picit vastagabb, így a szélek/csücskök sebezhetőbbek.
- Ne ragasszunk matricát a köröm széléhez közel, ott nagyon könnyen felválhat.
- A fedőlakkot óvatosan kenjük, mert buborékok képződhetnek a matrica széleinél.


Majdnem két napig hordtam, elég jól tartotta magát, persze a fenti jó tanácsok ennek a két napnak a tapasztalatai, volt ahol túl közel ragasztottam a körömszélhez, volt, hogy a matrica egyik csücske eleve picit meg volt hajolva amikor felragasztottam, így ezeken a pontokon a 2. nap végére nagyon picit (alig 1mm-t) felvált a matrica. Ha tetszik a shattered glass mani, akkor ezt a matricát ajánlanám a holo fólia (tehát EZ) helyett, mert ez a ragasztós matrica sohasem fog annyira csúnyán felválni mint a sima fólia.
Teljes áron szerintem nem éri meg, viszont a jelenlegi akciós áron érdemes lehet rá lecsapni. ITT található a webshopban, a CSBQ10 kóddal 10% kedvezmény jár.



Hogy tetszik ez a matrica?
Próbáltátok már a shattered glass manikűrt valamilyen formában?

4 megjegyzés:

  1. Huh de szemkiverős. Ez inkább csak máson tetszik, nem a stílusom.

    VálaszTörlés
  2. Gondolkoztam rajta,hogy nekem is kell. Aztán tegnap este lebeszéltem magam róla.Rajtad nagyon szuperül néz ki,de valahogy nem tudom a körmeimen elképzelni :/

    VálaszTörlés
  3. Ú, ez tök jó! Dögös! <3

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörűek lettek a képeid, de én is inkább csak nézegetem. :)

    VálaszTörlés