szombat, április 19, 2014

Tutorial | Gyümölcsök


Nem nagyon készítettem még gyümis körmöket, ezért amikor Tumblr-n kaptam egy kérést ilyen jellegű körmökre rögtön bele is vágtam. 
A tutorial inkább haladó szintű. Úgy gondoltam, hogy rengeteg gyümölcsös step-by-step van a világhálón, melyek többsége könnyen elkészíthető (a kedvencem Pshiit gyümijei), ezért egy kicsit realisztikusabbra készítettem az enyéimet, amolyan fél-realisztikus lett a végeredmény. Bár szerintem így sem túl bonyolult, csak szivacsra van szükség és vékony ecsetre. A képek mellé a leírás elég demo változat lesz, de szerintem elég jól látszik a képeken mit kell csinálni :) Egyébként úgy a legegyszerűbb ha a tutorial mellé rágugliztok az adott gyümölcs képére. Ez talán furin hangzik, hisz csak tudjátok hogy néz ki egy narancs vagy egy dinnye. Én is ezt gondoltam, aztán pl. a narancs nagyon furin nézett ki először, mert a fehér erezetet nem festettem sárgára és csak lestem, hogy miért néz ki az a narancs szelet olyan furcsán...Szóval nem árt, ha ott van az a kép. De lehet, hogy csak én vagyok ilyen béna gyümölcsök terén, ugyanis nem vagyok egy rutinos gyümölcsevő :D





Narancs
Narancs sárga alapra ütögessetek fel szivaccsal egy kis fehéret, majd kevés sötét narancsot. Szivaccsal alakítsátok ki a fehér széleket, illetve az erezetet, majd ezt a fehéret néhol fessétek sárgára, végül a körömágyhoz vigyetek fel egy vékony réteg narancs lakkot (ezt is lehet maszatolva).


Szőlő
Pontozóval pötyögtessetek fel sárgás-zöld lakkot, majd világos zöldet, végül fessétek meg a levelet és a kacsot.


Dinnye
Korallos, dinnyepiros alapra szivaccsal ütögessetek fel fehéret, ha nagyon elszínezné a fehéret a piros akkor a fehér lakk ecsetével segítsetek rá (3. kép). A körömágyhoz fessetek fekete magokat, majd készítsétek el a zöld héjat, amire sötétebb foltokat is festhettek.


Kiwi (a kedvencem)
A zöld alap közepére szivaccsal nyomkodjatok világosabb zöld lakkot, vékony ecsettel húzzatok vonalakat fehérrel, majd sötétebb zölddel. Ez után jöhetnek a fekete magocskák és középre a fehér paca.


Ananász
Narancs alapra kereszt irányban húzzatok sötét narancs vonalakat, majd ugyanezt ismételjétek meg egy világosabb narancs lakkal is. Végül a körömágyhoz sötétzölddel rajzoljatok leveleket.


Hogy tetszik?
Szoktatok gyümis körmöket festeni magatoknak?

15 megjegyzés:

  1. szépséges!!! *-* rendesen megkóstolnám!! : D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon élethű :) Ügyes vagy!!

    VálaszTörlés
  3. wow :) a kiwi és a dinnye a kedvencem :D

    VálaszTörlés
  4. Annyira jók lettek!!!!!A kivi és a narancs,meg a dinnye a kedvenc! :)

    VálaszTörlés
  5. Hát ez szuperjó lett, nagyon vidám :)

    VálaszTörlés
  6. wow, nagyon jól néznek ki! A kivi és a narancs a kedvencem, de mindegyik tetszik :)

    VálaszTörlés
  7. Veszedelmesen jó lett, csak lestem! A kiwi a kedvencem nekem is :D
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
  8. sosem vágytam gyümölcsös körmökre, de ezt bármikor örömmel viselném, elképesztően jóóó! :D

    VálaszTörlés
  9. Nagyon jól néznek ki! :)

    VálaszTörlés
  10. Köszi lányok a kommenteket! :) Úgy látom a kiwi elég sokaknak elnyerte a tetszését :D És ráadásul nem is olyan nehéz elkészíteni (legalábbis pl. a narancshoz képest).

    VálaszTörlés
  11. Annyira jó lett. :D Nekem is a kiwi a kedvencem. :D

    VálaszTörlés