hétfő, március 24, 2014

Lakkteszt | Rimmel 60 Seconds - 710 Alaska


Utálnom kéne...mert nehéz "egyenletesen" felvinni, bárhogy kenem csíkos marad. De mégsem utálom. Az elmúlt hetekben legalább háromszor használtam különböző manik alapjaként, mert arra viszont nagyon jó. Egy manikűrt már láthattatok vele, EZT. Majd sorban jön a többi is.


Szerintem mindenki jól ismeri ezeket a "gyengén fedő nude-okat", francia alapokat, és mindenkinek meggyűlik velük a baja a felkenésnél. Hát én sem vagyok kivétel, bár az évek során kialakult az a technikám amivel a legcsíktalanabbul (?? van ilyen szó egyáltalán :D) tudom felvinni őket.

Én így csinálom:
Az első réteget közepesen vastagon viszem fel, a lehető legkevesebb ecsethúzással. Teljes száradás után jön a második réteg, ahol viszont már sok lakkot hagyok az ecseten és szintén a lehető legkevesebb ecsethúzással dolgozom. Az ecsetet nem nyomom rá a körmömre, szinte csak terelem a festéket vele.

Három réteget csak akkor ajánlok ha eleve vékonyabb rétegeket használtatok és nagyon csíkos lett a végeredmény. Egy rétegben francia manikűrhöz is kiváló.

A lakk egyébként egész gyorsan szárad, még akkor is ha vastagabb rétegről van szó.


Persze a csíkokat még így sem lehet megúszni, és teljes fedést sem lehet elérni ezekkel a lakkokkal, bár nekem kifejezetten tetszik, hogy egy kicsit átlátszik a körömvégem. Pshiiit csinált nemrég 5 féle díszítő variációt az ilyen típusú lakkokhoz, ITT meg tudjátok nézni, nagyon mutatósak.


A Fragrance Direct-ről rendeltem (már nincs belőle ha jól láttam :S), de itthon is elérhető a Rossmannban.



Hogy tetszik?

10 megjegyzés:

  1. Nekem is megvan ez a lakk, de pont a gyatra fedés félelme miatt nem kenten eddig fel. :s

    VálaszTörlés
  2. Nagyon kis kellemes nude árnyalat, nem az a tipikus vajszín vagy bőrszín, enyhe szürke beütéssel, nagyon-nagyon tetszik! :)
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
  3. Fantasztikus *.* imádom a gyengén fedő lakkokat, szóval engem nem is érdekelne a dolog :D

    VálaszTörlés
  4. Kár, h csíkoz,mert nagyon szép színe van, nekem viszont nincs türelmem csíktalanítani :D

    VálaszTörlés
  5. szép, nekem nagyon tetszik :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép szolid szín.:)) x
    Bianka
    http://ruhamania.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  7. Jahj úgy várta ennek a tesztjét! :) Annyira csodaszép, bár a felkenési nehézségek és a csíkozódás kicsit eltántorított attól, hogy tényleg beszerezzem-e. :(

    VálaszTörlés
  8. M.: Sajnos az össze ilyen típusú lakkal ez a helyzet, meg kell őket szokni vagy rendes nude lakkokkal próbálkozni helyettük :)
    Reni: Szerencsére nincs szürke tónus benne, ezt én is imádom :)
    Cserkó Muffin: :) Na örülök, kevesen szeretik őket. Nekem hangulat függő, mostanában nagyon rá vagyok kattanva :)
    pampuska: hát igen, sajnos időigényesebb mint egy sima nude lakk :S
    Réka: :) örülök, hogy neked is tetszik!
    Elíz: :) ugye, annyira kis bájos.
    B Ruhamánia: Igen, kis szolid, de az a jó a szolid színekkel, hogy nagyon könnyen be lehet őket vadítani is egy megfelelő díszítéssel :P
    Juju: igen, igyekeztem minél hamarabb letesztelni, mert kérted. Hát, az összes hasonló lakkal ez a helyzet sajnos :S

    VálaszTörlés
  9. Hmm...nem mernék rá megesküdni, hogy ezzel szemeztem-e már egy párszor, mert nem jegyeztem meg a nevét, de ha ez volt az, akkor nem annyira bánom, hogy nem adtam be neki a derekam, mert ilyen jellegű lakkom van már.

    VálaszTörlés