szerda, március 05, 2014

Lakkteszt | OPI Push And Shove


A blog történetének leghosszabb és legrészletezőbb bejegyzése következik, úgyhogy "Brace Yourselves!". Az első OPI lakkom tesztjénél illetve a kommenteknél már kicsit körbejártam az OPI mizériát, hogy mit gondolok a márkáról, mennyire éri meg, mi éri meg számomra, úgyhogy erre nem is térnék ki most, ma csak a Gwen Stefani kollekció (szerintem) egyetlen érdekes darabjáról lesz szó, a Push And Shove-ról (PAS). A lakkot ebayen rendeltem 2400 Ft-ért ingyenes szállítással, de sajnos már nem tudok linket adni, viszont ugyanennyiért még mindig meg lehet találni nem is egy eladónál. A vásárlás előtt körbenéztem rendesen swatch-falván és miután többen is írták, hogy ne vegyük olyan szigorúan ezt a "NO TOPCOAT" dolgot eldöntöttem, hogy márpedig ez a lakk kell nekem.
Az összes kép nagy méretű egyébként, csak kattintsatok rá. Befotóztam az összetételt is illetve a mellékelt "használati útmutatót" is.


Azt az utasítást kapjuk, hogy használjuk az alaplakkot 1 vékonyka rétegben, majd a PAS lakkot kenjük fel 2 vékony rétegben. Fel van tüntetve az is, hogy ne használjunk fedőlakkot, illetve a lakk csak egy éjszakás kaland.
Na ezt akkor így felejtsük el ahogy van :D Meg egyébként is, nekem egy doboz ne mondja meg hogyan lakkozzak :D :D
Még mielőtt mutatnám a képeket felhívnám a figyelmet arra a tényre, hogy az eredeti körmeimen zselé réteg van, ami a 14 évnyi körömrágásba belefáradt körmeimet hivatott megakadályozni a beszakadástól. Akit egy kicsit is érdekel ez a lakk azok tudják, hogy a lakk minden hibát, egyenetlenséget kiemel a köröm felületén, nálam viszont a zselé miatt olyan sima a körmöm mint egy babapopsi, de majd mutatok olyan képet is ahol megreszelgettem, hogy jobban hasonlítson egy "rendes" körömre.
Na de akkor jöjjenek is sorban a tesztek, merthogy több is van belőlük, teszteltem az alaplakkot, a PAS-t önmagában, alaplakkal, fedőlakkal, nyomdázva, 1 rétegben, 2 rétegeben, tehát a tesztelés 2 hetemet vette igénybe, de egyáltalán nem sajnáltam rá az időt.


Első körben azt mutatnám amit maximálisan ki tudtam belőle hozni, tehát a legjobb esetet.
Itt a teljesen sima zselére vittem fel 1 vastagabb rétegben, alaplakk és fedőlakk nélkül (senki ne próbálja meg 2 vékony rétegben felkenni, ugyanis nem fog összejönni, én egy vastag réteget javaslok, de majd a többi képen láthatjátok így is, úgy is). Az eredmény egy meseszép, teljesen króm hatású felület. Persze csodát senki se várjon, nem fogod benne látni magad, olyan krómos sosem lesz, de azért már közelít. A következő 3 képen is így láthatjátok.
A lakkozásnál egyébként tök furi, hogy amikor felkenem a lakkot akkor még egyáltalán nem króm, hanem olyan mint egy átlagos metál ezüst lakk, de ahogyan szárad úgy válik egyre krómosabbá a felület :)




Most egy összehasonlító ábra következik, a képek fölött találhatjátok, hogy mit, hány rétegben és melyik körmömön használtam. Az első kép tulajdonképpen ugyanaz mint amit eddig láttatok, tehát sima zselére 1 réteg PAS. A második képen a középső és kisujjamra 2 réteg PAS került, lehet látni, hogy ezek a körmök sokkal jobban csíkozottak, tehát egy második réteggel nem biztos, hogy jobban járunk. Ha egy réteggel sikerül teljes fedést elérnünk az a legjobb. A harmadik képen pedig a gyűrűs és kisujjam kapott 1-1 réteg fedőlakkot. Mivel még nem sikerült beszereznem a Seche Vite fedőlakkot (még mindig nem!!! váááá :( ), ezért kipróbáltam a Cutex színtelen lakkját rajta. Az eddig olvasott tesztekben Seche Vite-t használtak a lányok fedőlakként, és az sem változtatott döntően a finishen. A fedőlakkal is ugyanaz a helyzet mint a PAS-val, hogy amikor felkenjük a fedőlakkot akkor teljesen behomályosodik a króm felület, de ahogy szárad a lakk úgy válik megint krómmá. Ahogy az én képeim is mutatják nem sok változást lehet észrevenni. Persze közelről nézve egy nagyon picit veszít a krómosságából, de ha az összképet nézzük akkor ez szinte észrevehetetlen. Na ennyit arról, hogy nem szabad rá fedőlakkot használni :/ Első tévhit megcáfolva. Ebből adódóan a második tévhitet is megcáfolhatjuk, miszerint csak 1 éjszakát bír a lakk, ugyanis már egy réteg fedőlakkal kitolhatjuk a kopásmentességet 4-5 napra is. 


Na, második körben pedig főként az alaplakk tudását mutatom meg nektek, illetve más ötletek is eszembe jutottak amik inkább azoknak lehet hasznos akiknek nincs zselé a körmükön (szóval a nagytöbbségnek :D).
Ezen a 2 összehasonlító képen a mutató (és hüvelyk) ujjam kivételével az összes körmöm felületét megreszeltem, políroztam, hogy olyan legyen mintha rendes körmöm lenne. Amikor meghozta a postás a lakkot már ki volt festve a körmöm kékre, de nem bírtam várni még addig sem, hogy lemossam, ezért a lakkozásra kentem fel. Mivel az alaplakk-2 réteg színes lakk-fedőlakk szép sima alapot adott a PAS-nak ezért már az első felkenésnél szembesültem a csodás króm hatással. Innen jött az ötlet, hogy több/vastagabb alaplakk réteggel is ki lehetne próbálni, hogy mit tud a PAS.
A mutató ujjamon sima zselén 1 réteg OPI alaplakk és 1 réteg PAS. A középső ujjamon 1 réteg OPI alaplakk, 1 réteg Sally Hansen Double Duty, 1 réteg PAS, a gyűrűs ujjamon 1 réteg OPI alaplakk 2 réteg PAS, a kisujjamon 2 réteg Sally Hansen Double Duty, 2 réteg PAS.

A mutató ujjamról nem írnék, azon látszik, hogy szép króm a zselének köszönhetően. A többi, megreszelt körmömnél láthatjátok, hogy önmagában 1 réteg OPI alaplakk sz@rt se ér (már elnézést a kifejezésért) - lásd gyűrűs ujjam. Legalább 2 réteg alaplakkal tudjuk teljesen kiegyenlíteni a körmünk felületét, de alaplakkból is a kicsit sűrűbb lakkok az előnyösebbek. Ez viszont időt vesz igénybe, hogy  teljesen megszáradjon mindkét alaplakk réteg, ráadásul ha nem várod meg teljesen, hogy megszáradjon az alaplakk akkor a PAS csíkozódni fog. Még akkor is csíkozódik egy kicsit ha teljes száradásig várunk. 


Két napig hagytam rajta a körmeimen a lakkot, mégpedig órára pontosan 2 napig :D Látni lehet, hogy ahol vastagabb réteg alaplakkot használtam ott egész jól tartotta magát a PAS, fedőlakkot most egyáltalán nem használtam. A mutató ujjamon viszont csúnyán megkopott a lakk, az OPI alaplakk ellenére is.

A lenti képeken a hüvelyk ujjamat is láthatjátok, itt is csak 1 réteg OPI alapot és 1 réteg PAS-t használtam, akárcsak a mutató ujjamon. Az első kép 1 nap eltelte után, a második kép 2 nap eltelte után készült (lehet kattintani a nagyobb képért!).


Végül a lakk díszítési lehetőségeit is kipróbáltam, na jó, hazudok, csak a nyomdázást, de ki fogom próbálni pontozásra és ecsettel történő díszítő mintára is (szerintem azokra is alkalmas lesz).
Csodásan lehet vele nyomdázni, a mintákat TÖKÉLETESEN adja ki (amúgy figyelitek, egyre jobb vagyok a minta egyenes felhelyezésében :D ). A PAS-ra is lehet nyomdázni, sajnos a fekete lakkom nem éppen nyomda képes, ezért eléggé kis halvány lett :D


ÖSSZEFOGLALÁS:

- Zselére, fedőlakkal a legideálisabb, így gyakorlatilag addig tart amíg a fedőlakk bírja, mert a PAS nem pattogzik, hanem kopik.
- Sima körömre alapos polírozás után legalább 2 réteg alaplakkal használjuk.
- Én a PAS-t egy vastag rétegben ajánlom felkenni, de ha két rétegben használjátok akkor mindenképpen győződjetek meg arról, hogy az első réteg teljesen megszáradt és utána a második réteget gyorsan, a lehető legkevesebb ecsethúzással vigyük fel.

Persze ezek csak az én tapasztalataim, lehet másoknál teljesen más lesz a helyzet. Fedőlakk terén is van ami jobban elveszi a krómos hatást, van ami kevésbé. Ki kell tapasztalni.

Na aki eddig eljutott az olvasással annak gratulálok, nem kis anyagon rágta keresztül magát :D
Én nagyon élveztem a tesztelgetést és az ötletelést, de biztos vagyok benne, hogy van amit kihagytam.
Remélem hasznotokra válik ez a bejegyzés és el tudjátok dönteni, hogy nektek megéri-e a macera.
Nekem must-have darab lett, azóta non-stop rajta van 1-2 körmömön, a hét vége felé mutatok is vele manikűrt.

Mit gondoltok a lakkról?

14 megjegyzés:

  1. Ez aztán teljes körű bemutató :) Nekem se zselé, se türelem nincs a tarsolyomban, bár a lakk nagyon tetszik :)

    VálaszTörlés
  2. Zselén nagyon jól mutat, de nekem nem éri meg megvenni. Nagyon tanulságos volt a poszt, köszi. :) Ha fémes nyomdázást akarok, akkor az Essence Metal Glam is megteszi... :)

    VálaszTörlés
  3. nekem pont nem ez a lakk tetszik a gwen kollekcióból :)
    valahogy nem vonzott be ez a lakk engem,rajtad nagyon szép az tény és való,viszont nem érzek késztetést,hogy megvegyem.

    VálaszTörlés
  4. Hű ez a lakk nagyon-nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
  5. aww,ez egy must have darab *-*

    VálaszTörlés
  6. Wow, tényleg alaposan megrágtad a témát. :) A zselén tényleg sokkal szebben mutat, teljesen króm lett rajta. :) Legközelebb már én is bátrabban fogok fedőlakkot kenni rá, köszönöm az infót. ;)

    VálaszTörlés
  7. Ez aztán a profi teszt! A zselére kent változat nagyon tetszik *.*

    VálaszTörlés
  8. Lehet én vagyok az egyetlen, de engem ez a lakk teljesen hidegen hagy. :D Szép, de magamon nem tudnám elképzelni. :)

    VálaszTörlés
  9. Alapos teszt lett annyi szent :) Pont tegnap sóhajtoztam Edinánál is, hogy mennyire tetszik ez a lakk, csak hát ez a sok szenvedés elveszi a kedvemet tőle :D

    VálaszTörlés
  10. nagyon szép, de a fene se bajlódna vele :D

    VálaszTörlés
  11. de cuki vagy, h így kielemezted minden oldalról, ez aztán a tökéletes lakk bemutatás! :D
    edinánál tegnap már kifejtettem, h ha nektek, guruknak picit macerás, én a béna körmeimmel és festési technikámmal meg sem próbálom. amúgy persze nagyon mutatós és különleges. ^^

    VálaszTörlés
  12. gyönyörű*-* Ha van kedved játszani egy vadi új Romwe kardigánért akkor ezen a linken nálam megteheted:)) -> http://ruhamania.blogspot.hu/2014/03/giveaway.html

    VálaszTörlés
  13. Audrey80: :D hát akkor ez a lakk tényleg nem neked való.
    Szilvia: Nincs mit, úgy gondoltam, hogy megéri egy kicsit jobban elemezgetni a lakkot :)
    Mdollas Nails: Hát kinek mi :D Szerintem a többi színben semmi különleges nincs, esetleg az aranyat elfogadnám még, de a többi nekem nagyon szimpla.
    Niki: Örülök, hogy tetszik :)
    Nóra: Teljesen egyetértünk :D
    Edina: Lehet nyugodtan fedőlakkot kenni rá, egy halvánnyit elvesz a krómból, de nem feltűnően.
    djkaty: :D köszi, igyekeztem.
    Moon Angel: :D nem vagy egyedül, Áginak sem tetszett, meg gondolom még sokan másoknak sem. Én azért vagyok ennyire oda érte mert imádom a metálos színeket, ráadásul ez az első igazán krómos hatású lakk a piacon, úgyhogy én mindenképp le akartam rá csapni.
    Elíz: Hát igen, de ilyenkor mindig eszembe jut öreganyáink kedvenc közmondása: "A szépségért meg kell szenvedni" :D :D
    zizitim: :D hihi, a fene nem, csak én :D
    Manna: Jajj nagyon, szerintem is :)
    dyna: :D köszike, szerintem megérdemelt egy kicsit alaposabb tesztet.
    B Ruhamánia: köszi, benézek majd! :)

    VálaszTörlés