hétfő, február 01, 2016

Bundle Monster | Lotus Mat teszt

ENGLISH version

Egyre több márka jön ki valamilyen "mat"-tel, én ma a Bundle Monster verzióját fogom megmutatni, amit a márka jóvoltából próbálhattam ki. Ez egy szilikonból készült - nem is tudom minek hívjam: alátét? lap? , ami elég sok mindenben a segítségünkre lehet...már ha a sima lakkozáson kívül díszíteni is szoktuk a körmünket. Praktikussága abban rejlik, hogy a rákent és megszáradt körömlakkot nagyon egyszerűen le lehet róla húzni.
40cm széles és 29,5cm magas, az alábbi képeken próbáltam érzékeltetni a méreteket. Picit átlátszó, matt, tejfehér színű. Felül 5-5 köröm formát találunk (az egyik ovális, a másik kocka körömforma), a jobb alsó sarokban van egy centiméterekben kifejezett mérce (sajnos fél centinként van beosztva, így szerintem túl sok haszna nincs), illetve egy nagyobb lótusz minta is található rajta, ami a feketére színezett szirmok miatt iszonyú praktikus, így a világos (fehér) színek is szépen látszanak.
Egy szép kis dobozkában érkezik, maga a szilikon nem gyűrődik, így akár a dobozában is lehet tárolni amikor épp nincs használatban.
Tisztítani nagyon egyszerű, a rászáradt, nagyobb kiterjedésű lakkterületeket egyszerűen és egészben le lehet róla választani, az apróbb lakkfoltokat, nyomda maradványokat pedig egy lakklemosós vagy acetonos vattapamaccsal pillanatok alatt le lehet törölni. A szilikonon található fekete minták nem fognak aceton hatására leoldódni, sőt, óvatosan (de azért erővel) próbáltam a körmömmel megpiszkálni is, de nem mozdult egyik vonal sem.


A dobozon három fő felhasználási terület van megjelenítve: stamp, swatch, create, így én is ezt a három fő vonalat próbáltam ki. Először nézzük a swatch, tehát "körömlakk próbálgatás" (tudom, nem megy nekem ez a magyarítás :D) részt. Én ebben úgy látom a logikát, hogy lakkpárosításokat próbálhatunk ki a szilikon lapon, így elkerülhetjük, hogy pl. olyan glitter-lakk párost kenjünk a körmünkre ami végül nem is fog tetszeni, és moshatjuk le. Még most az elején kiemelem, hogy attól, hogy azok a (hatalmas) körömformák ott vannak, nem muszáj állandóan azokat használni, gyakorlatilag bárhová kenhetjük a lakkot, az egész szilikon felületet bátran használjuk ki. Mivel én nem vagyok egy nagy rendmániás, ezért én szépen el fogok indulni a Lotus Mat tetejétől és addig nyomdázok, lakkozok stb. rá amíg be nem telik, és csak akkor, egyben fogom letakarítani #lazygirl :D


Egy másik (és sokkal praktikusabb) felhasználási terület a nyomdázás. Én csak matrica formában vagyok képes használni a nyomdázott mintákat, nem tudom középre, párhuzamosan nyomni a felvett mintát. Eddig a matricázást úgy oldottam meg, hogy a nyomdapárnán hagytam a felvett mintát, kiszíneztem (vagy nem), fedőlakkot kentem rá, megvártam míg megszárad és lehúzás után felragasztottam a körmömre. Ez így oké is, de nincs 10 db nyomdapárnám, ezért elég hosszadalmas egy két kezes manikűrt összehozni. Viszont a Lotus Mat-re annyit nyomdázhatok amennyit csak akarok. Úgy gondoltam befotózom az egész matricás folyamatot, és pár tippet is mondok.

A nyomdapárnával felvesszük a mintát, és a szilikon lapra nyomdázzuk (itt különösen zavaró lehet a körömformák használata, mert ha nem tudunk középre nyomdázni, akkor a körmök vonalai bezavarhatnak). Lenyomdázzuk a 10db (vagy amennyit akarunk) mintát, majd egy választott színnel kiszínezzük a minta egyes részeit (én az Il Était Un Vernis - Lunaria-t használtam). Ha ez megszáradt, akkor egy fedőlakkal átkenjük az egész mintát, hogy száradás után fel tudjuk szedni az egészet. A legfontosabb dolog az, hogy vékony matricát készítsünk! Nem kell rá 20cm vastag fedőlakk, olyan vékonyan kenjük amilyen vékonyan csak lehet, mert ha túl vastag lesz, akkor nehéz lesz a körömre "ragasztani", pláne ha nagyon ívelt a körmünk. Másik nagyon fontos dolog, ami talán még a vastagságnál is fontosabb, hogy ne várjunk órákat a száradásra. Egy normális fedőlakk esetén (én a matricázáshoz a Sally Hansen Double Duty-t használom - DM kb. 1000Ft) 5-10 perc elég, hogy megszáradjon, le lehessen húzni a szilikonról és elég rugalmas maradjon a matrica. Ha órákat várunk, akkor annyira megkeményedik a lakk, hogy nem fog a körmünkre simulni, egyszerűen eltörik. Akkor sincs veszve a dolog ha véletlenül mégis túl sokat vártunk, csak kenjünk rá még egy vékony réteg fedőlakkot és 5-10 perc múlva használhatjuk is a megszáradt matricát.
Ezt a folyamatot úgy is lehet csinálni, hogy a nyomdázás előtt felkenünk egy vékony réteg fedőlakkot a szilikonra, és száradás után erre nyomdázunk. Erre már nem kell még egy réteg fedőlakk, csak simán húzzuk le (húzzuk le = egy nem túl hegyes eszközzel - pl. rózsafapálcika vagy csipesz - lazítsuk fel a lakkréteg oldalait, majd óvatosan válasszuk le a szilikonról. Ha esetleg a matrica nem akar könnyen lejönni, csak nyúlik, akkor még nincs eléggé megszáradva.)
Miután a kezünkben van a lakk-matrica, kenjünk egy vékony réteg fedőlakkot (vagy az alaplakkunk utolsó rétegét - én most az Il Était Un Vernis - La Paulée-t használtam) a körmünkre, várjunk egy picit (ha rögtön a friss lakkra nyomjuk a matricát, akkor csak elcsúszkál a körmünkön) és helyezzük a matricát a körmünk közepére. Én először a körömhosszon középen nyomkodom rá, majd óvatosan (hogy ne gyűrődjön meg) a szélekre is rásimítom. Nekem nagyon domború a körmöm, így nehéz a dolgom, néha még így is meggyűrődik, de ezt a fedőlakk általában eltakarja. Csak az ujjunkkal nyomkodjuk óvatosan a körmünkre, ne használjunk semmilyen más eszközt, csak felsértenénk vele a mintát. Én először 5 körmömre felragasztom a matricákat, és csak utána vágom le a felesleget, így van egy kis ideje száradni. Egy bőrvágó ollóval levágjuk a felesleget, olyan pontosan vágjuk le a mintát amennyire csak tudjuk (a köröm szabadszélénél is vágjuk, NE reszeljük!), majd a széleket lakklemosóba (vagy acetonba) áztatott ecsettel (mint pl. EZ) oldjuk le, igazítsuk a körmünkhöz. Az ecseten viszonylag sok lakklemosónak kell lennie, hogy azokat a matrica részeket amik nem ragadtak hozzá az alaplakkhoz, oda tudja "olvasztani". Fú, ez így visszaolvasva elég értelmetlenül hangzik de remélem kipróbálás közben majd értelmet nyernek ezek a sorok :D Ha esetleg valahol nagyon meggyűrődik a minta, akkor meg lehet próbálni úgy kijavítani, hogy egy kis lakklemosóba mártott ecsetet nyomunk a gyűrődésre, így az feloldódik kicsit, és lesimul. Ez nem mindig megoldás, próba szerencse...


Végül pedig a create, vagyis alkotás opcióra is hoztam egy variációt. Blobbicure-t készítettem, de gyakorlatilag bármit elkészíthetünk ezen a szilikon lapon, amit egyébként a körmeinken is elkészítenénk, csak épp biztos lesz a siker: nem fog elcsúszni a minta, nem fog elfolyni (pl. blobbicure-nél a domború körmöm miatt mindig elfolyt a lakkpötty oldalra). Új technikákat próbálhatunk ki anélkül, hogy ezerszer kelljen lemosni a körmünket (pl. dry marble). Akril festékkel is festhetünk rá (de azért javasolt egy réteg színtelen (vagy 1 réteg a választott alapszínből) lakkréteg az akril minta alá), így nem kell az ügyetlenebbik kezünkkel bohóckodni.
Na de akkor térjünk rá a blobbicure-re. Az ILNP Ski Lodge és a Clockwork volt a páros. Mivel blobbicure-t most készítek másodjára, ezért sikerült jó párszor elrontani a szilikonon. Itt is él az a "szabály", hogy vékony matricát kell készíteni, ezért a Ski Lodge-ból csak egy vékony réteget kentem fel, a Clockwork-kel pedig gyorsan bepöttyöztem. A gyűrűs ujjamra fordított mintát készítettem, a Clockwork volt az alap, a Ski Lodge pedig a pötty (vagy nevezzük blob-nak :D). Erre már nem is muszáj a fedőlakk, így is fel fog jönni 5-10 perc száradás után. Mivel a Ski Lodge-ból alapból 3 réteg kell, ezért a körmömre 2 réteget kentem, és a második réteg szolgálta a tapadós alapot a matricához. A gyűrűs ujjamnál a Clockworkből a körmömre csak 1 réteg kerül, és ebbe ragasztottam bele a matricát.


Tetszik a végeredmény, de a blobbicure-rel mindig az a bajom hogy az alkotási energiáimat nem köti le, nem elég bonyolult, viszont a körmön meg mi mással díszíthetném?! Már így is elég sok :D Szóval ezért nem szoktam erőltetni ezt a technikát, viszont a Lotus Mat erre kifejezetten praktikus.


A Lotus Mat a bundlemonster.com webshopból rendelhető meg, ITT található, egy darab $13,99-ba kerül, de van dupla opció is, és akkor a 2db lap csak $23,99-ba kerül, úgyhogy össze lehet állni közös rendeléshez is.
Bundle Monster Social Media:
Website: www.bundlemonster.com
Facebook: www.facebook.com/bundlemonster
Twitter: www.twitter.com/bundlemonster
Pinterest: www.pinterest.com/bundlemonster
Instagram: www.instagram.com/bundlemonster
Google+:  plus.google.com/+bundlemonster808
Youtube:  www.youtube.com/user/bundlemonster


Remélem tetszett ez a bejegyzés, és esetleg hasznotokra fog válni pár tipp a matricázáshoz. Tudom elég hosszadalmas lett, ráadásul egy részét nehéz így látatlanban elképzelni :D

Mi a véleményetek az ilyen szilikon lapokról?

11 megjegyzés:

  1. Waaaaau. Brutal jó. Nagyon tetsztik nekem :) Legjobban amilyen láttam

    Nagy GIVEAWAY by Katy

    VálaszTörlés
  2. Fú de jól lett mindegyik mani!
    Én occsóban megoldottam, és mat helyett lefűzhető elválasztólapot használok, arról is feljön minden rendesen:) Még ujjakat is rajzoltam rá a méretezés miatt, tiszta diy:D

    VálaszTörlés
  3. Én nekem már meg van ez rendelve, és alig várom, hogy használhassam! *-* Nagyon praktikus! A manikűrök pedig fantasztikusak lettek.

    VálaszTörlés
  4. Meghoztad a kedvem, beszerzek egyet. :)

    Más: szerettem volna beszerezni az AVON hologragifus Eclipse-ét, de nem kapható... Ha jól emlékszem, tesztelésre kaptad, nem tudom, volna szíved esetleg katalógusáron megválni tőle?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Elza!
      Nagyon hasznos kis dolog ez, örülök, hogy megtetszett.

      A lakktól meg nem igazán szeretnék megválni (pénzért meg pláne nem, ingyen kaptam, ingyen is adnám), nincs hasonló színem. Esetleg Katy-től (http://djkatybeauty.blogspot.hu/2015/12/avon-magic-effects-cosmic-koromlakkok.html)kérdezd meg, mert neki megvan az A-England Sain George ami nagyon hasonlít rá, így hátha megválna az Eclipse-től.

      Törlés
    2. Köszönöm a segítséget. :)

      Törlés
  5. Nagyon tetszik a poszt, szerintem tök jól elmagyaráztad! :)) Eddig én is genothermet használtam a matricázáshoz, de múltkor valaki bedobta a fészen a szilikon sütőlapot/vágódeszkát, mint olcsóbb alternatívát, azóta gondolkodom egy olyan beszerzésén. Szerinted ahhoz képest ez a Lotus Mat ad valami olyan pluszt, ami miatt a drágább ár ellenére megéri inkább ezt megrendelni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, örülök, hogy tetszett a poszt :) Hmm...erre a sütőlapos megoldásra még nem is gondoltam, de működhet, sőt! Most megnéztem gyorsan a miénket, az fekete, fehér körökkel, az mondjuk zavaró lehet (ráadásul a fekete szín se szerencsés, mert én mondjuk legtöbbször ezzel nyomdázok), de ha találsz olyat amin mondjuk nincs semmi minta és a színe is oké, akkor nem igazán tudok a Lotus Mat mellett érvelni. Persze a LM-on vannak előre berajzolt körömsablonok, de sajnos túl nagyok bárki körméhez is.

      Törlés
  6. Nekem is egy ilyen lótuszosat! :DD
    Köszi Lexa a posztot, nagyon hasznos volt, főleg a matrica készítése és felhelyezése volt nagyon érdekes számomra, meg lehetett érteni ;)

    VálaszTörlés
  7. Moyrának is lesz ilyen szilikonlapja, úgy tudom, hasznos holmi. A matricázást én is így csinálom (mert régebben volt egy matricázós leírásod :), hamar szárad a fedőlakk, egy óra a matricás nyomdázós manikűr nálam, én sem várok többet, mire az egyiket kifestem, a másik megszárad. Szépek a manik!!

    VálaszTörlés