vasárnap, augusztus 02, 2015

DIY | Fürdőgolyó tároló


Még lógok egy Allinpackaging.hu-s bejegyzéssel, úgyhogy a mai napon megmutatom, hogy hogyan készíthettek egyedi műanyag tárolót... például fürdőgolyóknak. Amiket mellesleg szintén házilag is el lehet készíteni :)
Az utolsó tesztelésre váró termék egy patentzáras tóroló volt, amit már a legelején arra a célra választottam ki, hogy fürdőgolyót fogok benne tárolni. Nagyon szeretem a Lush bath bomb-jait, de mivel csak online tudok rendelni így szállítási költséggel (meg egyébként is) elég drágán jön ki a dolog. Házilag is készíthetünk ilyen illatos fürdőgolyókat, én EZT a receptet használtam fel az enyéim elkészítéséhez, de csak 100-100gr keményítő, citromsav és szódabikarbóna; pár kanál (amennyit felvesz) kakóvaj, kókuszvaj és 10-15 csepp fahéj illóolaj került bele. A masszát szív alakú szilikon formába nyomkodtam, de meg kellett vele szenvedni, nem is lettek tökéletesek, de ez engem egyáltalán nem zavar, a lényeg, hogy isteni csoki-fahéj illatuk van :) A mai bejegyzés lényege viszont maga a tároló, lássuk, hogy mik kellenek az elkészítéséhez!


Szükséges lesz egy csatos műanyag tárolóra, maszkoló szalagra (opcionális), átlátszó körömlakkra vagy vízbázisú hobby lakkra, glitterre, alkoholos filcre (és/vagy fekete körömlakkra), ecsetre. 



Ahhoz, hogy a betűk vízszintesek legyenek maszkoló szalagot ragasztottam a tárolóra (ennek a vízszintességét vonalzóval tudjátok ellenőrizni). A szalagon be is jelöltem, hogy az egyes betűk hol helyezkedjenek el, majd pedig felrajzoltam a BATH szót egy alkoholos filccel. A filcet óvatosan egy kevés lakklemosóval javítani is lehet, de tényleg csak óvatosan, mert az aceton rongálja a műanyagot! Ha nem szeretnétek bajlódni a betűk kézzel történő megrajzolásával, akkor hobby boltban (vagy papír-írószerben, vagy valahol tuti :D) lehet kapni öntapadós betűket, olyat is használhattok, de én szeretek megszenvedni a dolgaimmal :DD 


A bombs szót írott betűtípussal képzeltem el, ehhez először ismét maszkoló szalagot hívtam segítségül, majd szépen felügyeskedtem a betűket. Elég fogyatékos lett, de ha nem időzik rajta sokáig a szemünk, akkor egész jól néz ki :DD Először csak alkoholos filccel rajzoltam meg, de az nem fogott tökéletesen, ezért átmentem rajta egy réteg fekete körömlakkal is.


A következő lépést talán nem ártott volna felcserélni az előzővel (bombs felirat megfestése), mert a glitterekkel majd vigyázni kell, hogy ne ragadjanak bele a bombs feliratba. Így is megoldható, csak meg kell várni amíg teljesen megszárad a fekete körömlakk. Na szóval, az előre megrajzolt BATH feliratot kell kitölteni a glitterekkel. Ehhez egy réteg átlátszó lakkot kentem fel, majd egyszerűen rászórtam a tégelyből az arany glittert (jó sokat), óvatosan rányomkodtam, majd leütögettem a felesleget. Ezt a lépést majd lehet kétszer is meg kell ismételni, hogy mindenhol elég glitter legyen. Ecsettel le lehet söpörgetni a széleket, illetve egy pontozó is segítségünkre lehet a makacs glitterek helyreigazításában. Ehhez a 4 betűhöz egyébként még egy fél tégely glitter sem fogyott el.


A glitteres betűket tetszés szerint körvonalazni is lehet, először fekete körömlakkal akartam nekilátni, de aztán eszembe jutott, hogy van nekem ilyen ebayről rendelt "lakk tollam" (ami egyébként nail arthoz -nekem- nem túl jó, mert szabadkézzel vékonyabb vonalat tudok húzni) és inkább ezzel rajzoltam körbe a betűket. A glittereket nem árt fixálni is, mondjuk átlátszó körömlakkal vagy vízbázisú hobby lakkal - én az utóbbit használtam.


Nekem nagyon tetszik a végeredmény, bár határozottan megállapítható, hogy home made tákolmány, de talán pont ez a varázsa :D Belerakosgattam a kis fürdőbombákat és készen is van :)
A golyókat még nem próbáltam ki, nyáron nem sok kedvem van a forró vízben pancsolni, de majd ha kicsit hidegebbre fordul az idő akkor biztos előveszem őket.



Mit szóltok hozzá?
Próbáltatok már házilag fürdőgolyót készíteni?

9 megjegyzés:

  1. Hihetetlen, komolyan mondom :D Eszméletlen jó, nagyon tetszenek a DIY ötleteid, és a megvalósítások pedig fantasztikusak. Tetszik a glitteres megoldás, már csak egy kevés holo csillogás hiányzik (számomra) róla és ide vele! :D Egyébként otthon, házilag sokszor ezerszer jobb (és olcsóbban kivitelezhető) megoldások születnek, mintha ez ember készen, a boltban venné meg, és erre ezek a DIY posztok remek példák!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :DD Örülök, hogy tetszik. Igen, én is a DIY ötletek mellett állok 100%-osan! :)

      Törlés
  2. Hát ez nagyon jó lett! :D Nekem különösen tetszik az írott betűs rész is, szerintem nem lett nyomi az sem, sőőőt. :D Én még sosem használtam fürdőgolyót (nem is tudom, hogy egy ilyen aprócska városban, mint a miénk, árulnak-e valahol, netről meg nem szeretek rendelni), de majd egyszer mindenképpen kipróbálom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Igazából én sem vagyok otthon a témában, egyedül a Lush-t és a Bomb Cosmetics-et ismerem, de hát nekem azok túl drágák ahhoz, hogy párszor elpancsoljak bennük :D

      Törlés
  3. Szuper lett! :)

    VálaszTörlés