péntek, március 06, 2015

WNAC 2015 March | Holo Blobbicure


Ismét csatlakoztam a WNAC kihíváshoz. A márciusi főtéma a holo, és azon belül minden héten más-más témában kell alkotni. Az első kör a blobbicure, ami pár hónapja indult el hódító körútján. Nagyon egyszerű elkészíteni, csak rövid körmökön szerintem nem olyan mutatós.
Most készítettem ilyet először, ezért a biztos siker eléréséért először matricaként, fóliára csináltam meg, és azt ragasztottam a körmömre.
A fóliára kentem egy réteget a Mod Lacquer Zero Pointból, ami egy ezüst holo (és most vettem csak észre, hogy egy vékony rétegben FEDŐLAKKÉNT bármilyen lakkot holová tesz, akárcsak az arany párja, az Interstellar Artifact, úgyhogy jupííí :D). Egy egészen vékony réteg is megteszi egyébként. Aztán rögtön ezután a lakk felszínére csepegtettem a Zoya Dreamből. Így a gyorsan egymás mellé csepegtetett lakkok adják ki ezt az érdekes mintát. Kicsit kísérletezgettem vele és azt vettem észre, hogy ha rögtön az alaplakk felkenése után csepegtetünk, akkor egymáshoz nagyon közeli "blob"-okat kapunk, de ha várunk kb. 5-10 mp-et az alaplakk felkenése után, akkor a rácsepegtetett lakkok nem terülnek majd el annyira (erre jó példa a hüvelyk ujjam), így nagyobb lesz a hézag köztük. Miután megszáradt a fólián, akkor matrica szerűen lehúztam, és ráragasztottam 2 réteg Mod Lacquerre.


Nagyon tetszik ez a technika, de még kísérleteznem kell,  hogy minél kisebb pacákat tudjak csinálni, mert szerintem az jobban érvényesülne a rövidebb körmeimen. Mindenesetre próbáljátok ki ezt a technikát, mert abszolút nem nehéz, pláne ha előtte gyakoroltok műanyag fólián.
Egyébként nem ez a kész változat, ha kicsit lejjebb görgettek akkor látjátok az extra holos változatot :)




A következő képek egy makro összehasonlítást láthattok, a felső kép természetes fényben készült, míg az alsó lámpánál. A Zoya-n átsejlik az alatta lévő Mod Lacquer, így egészen más arcát mutatja (és világosabb is), mint önmagában felkenve.



Na szóval, mivel nem éreztem teljesnek ezt a sima blobbicure-t, ezért még valahogyan fel kellett turbóznom, de mindezt anélkül, hogy túlzottan elvonnám a figyelmet az alapról. Így kerültek rá a kis kék holografikus háromszögek, amit a Moyra kék holojával és egy kis maszkoló szalaggal készítettem el. Nekem így lett teljes a nail art, nagyoooon tetszik :)









Hogy tetszik?
Próbáltátok már a blobbicure technikát?

13 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett! Persze most ez a komment így tök üresnek tűnik, de igazán, nagyon-nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tűnik üresnek, én minden egyes dicséretnek nagyon örülök, legyen az csak 2 szó is :) De így duplán köszi :D

      Törlés
  2. Tökéletes. Ennél többet én sem tudok mondani. :))

    VálaszTörlés
  3. Az a héromszög még nagyon kellett rá, így igazán fenomenisztikus lett. :)

    VálaszTörlés
  4. Hát ez gyönyörű, tökéletes! Nagyon rákaptam a holos lakkokra, így duplán tetszik :)

    VálaszTörlés
  5. Nekem egy nagy kék zsiráf jelent meg a szemeim előtt a minta hatására. :D Csodás színek, imádom. :)

    VálaszTörlés
  6. Atyaég de jól néz ki *.*

    VálaszTörlés
  7. Wow! Tényleg szinte kiáltott ezekért a háromszögekért. :3

    VálaszTörlés