szombat, március 21, 2015

DIY | Tusfürdő flakon


Pár hete felkeresett az allinpackaging.hu, hogy lenne-e kedvem egy kis együttműködésre, ugyanis olvasták a méhviasz krémes bejegyzésem és tetszett nekik. Ez a webshop csomagolóanyagokat (műanyag tégelyek, üveg tégelyek, szórófejek, üvegcsék, stb...) forgalmaz és a legjobb, hogy a termékek egy része kis tételben is (1 db) megvásárolható. Aki régi olvasóm az tudja, hogy réges régen csináltam én jó pár DIY bejegyzést, de mostanában sajnos se kedv se ötlet nem volt. Így nagyon megörültem a felkérésnek - bár először igencsak meglepett - mert hirtelen ezer meg egy ötlet szállta meg az agyam.
Igazából mindig gondban voltam amikor itthon kencéket, krémeket akartam készíteni magamnak, mert helyben nem tudok ilyeneket venni és eddig webshopot se nagyon találtam ahol pl. üveg tégelyt tudtam volna venni arckrémnek. Aki hasonló gondban van az ne keressen tovább, mert az All In Packaging-nél mindent be tudtok szerezni. De tényleg! Láttam kis 15ml-es üveg szemcseppentős fiolát ami pl. olajoknak kiváló lehet, de a mindenféle formájú és kiszerelésű flakon, tubus, parfümös üveg!! között szerintem bárki talál kedvére valót, és az árak is teljesen rendben vannak.
A választott termékekkel hetente tervezek DIY bejegyzést hozni, próbáltam úgy összeválogatni a termékeket, hogy minél izgalmasabb dolgokat mutathassak nektek.
Első körben egy tusfürdős/folyékony szappanos/samponos/stb. flakont fogok mutatni, ami akár eredeti formájában is megállja a helyét, de én azért jól kidekoráltam :D  


A bal oldalon található a henger formájú PET flakon amihez a pumpát külön kell megvenni, de így legalább ez is személyre szabható, többféle forma, szín közül lehet válogatni. Én fekete pumpát választottam, mert már előre tudtam, hogy fekete mintát is szeretnék majd a flakonra, így ez jobban illik hozzá mint egy fehér pumpa. Kelleni fog még körömdíszítő fólia és ehhez való ragasztó (ennek hiányában sima színtelen körömlakk, mert elvileg azzal is működik, bár én még nem próbáltam így), fekete körömlakk, Technokol ragasztó, ecsetek és olló.


Először nem árt méretre vágni a pumpa szárát, ezt nagyon egyszerűen megtehetjük, lefektetjük a flakon mellé és szemmel bemérjük, hogy hol kell levágni. Aztán nyissz...


A pumpát el is felejthetjük egy jó időre, vegyük kezelésbe a flakont. Itt két módszert választhatunk: maszkoló szalaggal dolgozunk, hogy egyenes vonalakat kapjunk, vagy maradunk a szabadkezes megoldásnál, így viszont sokkal rusztikusabbnak, nemtörődömnek fog kinézni a díszítés. Én az utóbbinál maradtam. A fólia ragasztóval vékonyan bekenjük azokat a részeket amiket be szeretnénk vonni az arany fóliával. 


Én a flakon tetejét kentem be, illetve még húztam 3 csíkot a flakon oldalára is. Várjuk meg amíg teljesen megszárad a ragasztó. Ez nagyon fontos, mert ha nem elég száraz akkor nem a fólia fog odaragadni a flakonra, hanem a ragasztó fog áttapadni a fóliára, szóval azon a részen hiányos lesz a díszítés. Persze ezt később lehet korrigálni egy újabb réteg ragasztóval és fóliával, szóval azért annyira ne ijedjünk meg :) de nagyban megkönnyíti a munkánkat ha kivárjuk a száradási időt!


Ha megszáradt a ragasztó, jöhet az arany fólia. A domború felső résznél nehezebb dolgunk lesz, több lesz a hiányos rész, bár tapasztalatom szerint SOHA nem fogunk teljesen hibátlan arany felületet kapni ezzel a fóliás módszerrel, tehát ez is tovább erősíti a rusztikus stílus felé való orientálódást :D
Mint említettem, ha esetleg nagyobb részek maradnak pucéron, akkor vissza lehet menni még egy réteg ragasztóval, majd száradás után mehet megint a fólia. Ez látszik a következő képen, sajnos egy szép nagy területen kimaradt az arany. (És igen, felemás körmök...#nailbloggerproblems)



Ha már elégedettek vagyunk az arany borítással, akkor kapjuk elő a Technokol ragasztót. Ez fogja ugyanis rögzíteni a fóliát. Sima fedőlakkot nem érdemes használni, mert az teljesen be fogja ködösíteni a króm felületet, a ragasztó viszont a legjobb módszer arra, hogy (viszonylag) eredeti állapotában tartóssá tegyük az arany borítást. Nyomjunk a flakonra egy kis Technokolt, majd egy nagyobb ecsettel (amit már utána sajna nem fogunk tudni használni a ragasztó miatt...bár lehet, hogy lakklemosóval/acetonnal ki lehet mosni) oszlassuk el az arany felületen. Ne ijedjünk meg ha néhol furi lesz a felület, mert miután teljesen megszáradt, vissza fog krómosodni az arany.


A kimaradt felületeket tovább díszíthetjük pl. fekete körömlakkal. Én most ilyen cikkcakkos mintát választottam, amit a papagájos nail art óta nagyon szeretek (figyeljétek csak a képek hátterét). De pontozóval pontozhatunk is, vagy szívecskével is díszíthetjük, sőt, akár nyomdázhatunk is rá.
Ha készen vagyunk a díszítéssel akkor már csak fel kell töltenünk pl. tusfürdővel. Csak, hogy minél érdekesebb és színesebb legyen én most egy rózsaszín tusfürdőt használtam (Balea Paradise Beach).
És kész is vagyunk :)

Őszintén szólva nem tudom, hogy meddig fog kitartani ez a ragasztós/körömlakkos megoldás, de szerintem ha kellően vigyázunk a flakonra (nem áztatjuk napokig vízben, nem folyatjuk le a tusfürdőt/szappant) akkor sokáig szépítheti a fürdőszobánkat.


Hogy tetszik?
Örültök, hogy megint visszatérnek a DIY bejegyzések?

12 megjegyzés:

  1. Milyen mutatós! Szét is nézek a webshopban. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik az ötlet és a kivitelezés is, ezzel a rózsaszín tusfürdővel pedig egyenesen ütős lett :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) köszönöm! Hát igen, kellett az a rózsaszín a teljesség kedvéért :D

      Törlés
  3. Pont néztem az első képeket...mondom, mi a manóval festetted ilyen egyenletes pinkre?! :D
    Tök jó lett! :))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép lett! Az volt a cég kérése, hogy dekoráld ki, vagy hogy írjál róluk? :) Szép lett a végeredmény. Hihetetlenül kreatív vagy, de ez nem meglepetés :)
    Nem is a felemás körmökön akadtam fent, hanem, hogy egyszínű :DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, örülök, hogy tetszik! Hát gyakorlatilag szabad kezet adtak, bármit választhattam ami meginspirál, de nyilván a DIY volt a cél, abban semmi buli nincs ha sak kirakok egy posztot a pucér termékekkel. De lesz majd olyan bejegyzés ahol nem magát a terméket díszítem, hanem a "belevalóhoz" adok ötletet :)
      A körmök meg...hát szoktam én lakkot is tesztelni!!! :DD Amikor ilyen felemás az tulajdonképpen úgy szokott besikerülni ha épp tesztelek egy lakkot mindkét kézen, aztán másnap veszek egy újat és akkor az előzőt lemosom, de csak az egyik kezemről (mert lusta vagyok) és annak a helyére jön az új, aztán persze este kidíszítem, vagy lemosom és újat kenek fel, éppen mihez van kedvem :D

      Törlés