hétfő, március 30, 2015

DIY | BB krém arckrémmel való hígítása


Folytatódjon az Allinpackaging-es sorozat (az előző bejegyzést ITT olvashatjátok el), ezúttal egy BB krémet fogok hidratálóbbá, krémesebbé tenni, így a címben szereplő DIY megnevezés kissé túlzó, mert tényleg nem egy nagy dologról van szó, azonban annál hasznosabb.
Az alapozók arckrémmel való "hígítása" nem egy mai találmány, azonban ezidáig ilyesmire még nem volt szükségem. A Holika Holika Sweet Cotton BB krémje azonban feladta a leckét az arcomnak. Ez a BB krém matt finishű, elég jó fedőképességű (BB-k közül a legjobb amit eddig próbáltam, nekem már "túl jó"). Eleinte jól működött, és imádtam, mert tökéletesen passzol az arcszínemhez, de ahogy a tél hidege egyre jobban kiszárította az arcom annál kevésbé nyúltam ehhez a BB-hez, mert már önmagában is szárít egy picit, az extra száraz téli arcbőrömön pedig borzasztóan nézett ki ha ezt merészeltem rákenni. Aztán amikor válogathattam az Allinpackaging kínálatából akkor felötlött bennem a BB+arckrém keverésének gondolata, ezért ehhez keresgéltem csini tárolót. Először pumpás adagolón gondolkoztam, de abba problémás lett volna beletölteni az összekevert BB-t, ezért inkább egy szép, matt üveg tégelyt választottam hozzá. Ez 50 ml-es, így biztosan elfér benne a megmaradt, kb. 20ml BB és a tetszés szerint hozzáadott arckrém.


Olyan arckrémet választottam minek kb. a felét már elhasználtam, így tudtam, hogy nem lesz vele probléma, nem fogok kipattogni tőle. Elvileg a krémek keverésénél figyelni kell, hogy víz alapú alapozóhoz csak víz alapú krémet keverjünk (és ugyanígy az olaj alapúnál is), de megmondom őszintén, nem néztem utána az összetételeknek, de szerencsére teljesen passzolnak, azóta sem vált külön az összekutyult BB krém.

Nagyon sok műanyag vagy üveg tégely közül válogathattok a webshopban, érdemes körülnézni. Ilyen tégelyekbe egyébként készíthettek saját arckrémet is például, ráadásul milyen jól néz már ki egy ilyen matt üvegcsében?! :D Mintha valami luxus kence lenne :)


A BB-t egy tálba töltöttem, majd hozzáadtam találomra az arckrémből, összekevertem, majd leteszteltem és ha még mindig túl "száraz" volt, akkor tettem hozzá még az arckrémből.


Végül a kész BB-t az üveg tégelybe kanalaztam.
Már magán a textúráján is látszik, hogy sokkal könnyedebb az egész, sokkal természetesebb hatást kelt az arcomon. Persze még így is bőven alá kell hidratálnom, mert még a téli szárazság tartja magát (bár sokat javult, hála a méhviaszos/kókusz-kakó vajas arckrémemnek).
A tégelyből az ujjammal szoktam kivenni egy kis mennyiséget, és ecsettel oszlatom el az arcomon. Mivel közvetlenül sminkelés előtt mindig megmosom a kezem, ezért túlságosan nem izgulok, hogy beszennyezem a tégelyt.


Minimális púderezéssel, enyhe kontúrozással, pirosítással így néz ki az arcomon. Már egy hete használatban van, és eddig minden okés! :)

Ui: Mivel ezt a bejegyzést még vasárnap ki akartam tenni (csak elfelejtettem beállítani az időzítőt), ezért ma két bejegyzés is lesz, estefelé jövök egy nail arttal, nézzetek vissza később is! :)



Próbáltatok már alapozót arckrémmel keverni?
Mik a tapasztalatok?

7 megjegyzés:

  1. mikor először kentem fel ezt a BB krémet, nagyon meglepődtem, hogy mennyire szárít, második alkalomnál még jobban aláhidratáltam. nem használtam még sűrűn, de durva, hogy egész napos munka után sem fényesedett ki az arcom tőle. az üveg meg tényleg elég luxus érzést kelt. :)

    Barbi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, eléggé szárít. Sajna kombinált a bőröm, így a T vonalra nagyjából jó lenne, de az arcom többi része borzasztóan nézett ki ha ezt kentem rá :(

      Törlés
  2. Én már próbáltam, csak épp az alapozó+arckrém kombót :) Viszont nem egy külön tégelybe töltöttem ezeket, hanem csak a kézfejemen kevertem össze, így annyira nem hagyott túl mély nyomokat bennem :) Viszont ez a tégelyes megoldás tényleg szuper ötlet és valóban olyan luxus hatást kölcsönöz ez a matt üveg :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a kézfejen való összekeverés is egy megoldás :) Én nem tudom mi van ezekkel a matt üvegcsékkel, hogy bármiből luxust képesek csinálni :DD

      Törlés
  3. Én most kétféle BB krémet és egy alapozót kevertem össze egy arckrémes tégelybe és az vált be eddig a legjobban. :) Egyik BB-nek sem volt tőkéletes a színe az egyik kicsit sötét, a másik kicsit világos... Így pont jó a fedés és a szín is. :)

    VálaszTörlés