csütörtök, február 12, 2015

Lakkteszt | Models Own True Blue, Jade Stone, Gun Grey, Copper Pot, Purple Grey


Mivel a Nailland megszünteti a Models Own lakkok forgalmazását (brühühü :( ), ezért úgy gondoltam, hogy gyorsan hozok pár olyan lakkot amit érdemes lehet beszerezni a végjátszmában, 895 Ft-ért. A most bemutatott lakkok mindegyike megtalálható még a webshopban, az előbb néztem meg.



Először a True Blue és a Jade Stone lakkok következnek. Őket a Nailland játékán nyertem, illetve én választottam, de még milyen jól tettem!
True Blue: Akár már 1 vastagabb rétegben is fedő királykék lakk. A képeken 2 réteget használtam, fedőlakk nélkül. Élőben egy picit sötétebb a színük mint a képeken, de ettől függetlenül mégis élénk hatást kelt, nekem nagyon tetszik. A lakk textúrája sűrűbb, de én kiválóan tudtam vele dolgozni, szépen terült a lakk. Lemosáskor először egy leheletnyit befogta a bőrt, de egy kis dörzsi után az is lejött. Szerintem még talán nyomdázni is lehet vele, de kizárólag világos alapra.
Jade Stone: Meseszép menta vagy jáde kő szín, én még mindig nagy imádója vagyok ezeknek. Két rétegben fed, imádom, jelenleg ez van a lábujjaimon is :) Ugyanúgy egy sűrűbb lakk, de szerintem könnyű vele dolgozni.
Mindkét lakk hamarabb megszáradt mint azt következtettem a textúrájukból, én teljesen meg vagyok velük elégedve.




Második körben jöjjön a Copper Pot és a Gun Grey. Mindkét lakk saját szerzemény.
Copper Pot: Rezes narancssárga, kicsit metálos finish. Sajnos kell a 3+ réteg. A körmeimen 3 réteg van és bár a képeken makulátlan a fedése, azonban bizonyos fényviszonyoknál átsejlik a körömvég még így is (tudjátok vannak ilyen lakkok amik becsapósak...). Ennek ellenére aki szereti ezt a színvilágot annak ajánlom, mert szerintem egy kellemes árnyalat, és viszonylag gyorsan szárad.
Gun Grey: Nem volt még metálos szürkém ezért is vettem meg. Két rétegben fed, a képen látható mértékben csíkozódik (nekem teljesen belefér ez a szint). Viszonylag gyorsan szárad.




A Purple Grey lakk is a nyereményjáték keretén belül került hozzám. Már egy vastagabb rétegben is fed, a képeken 2 réteget használtam, fedőlakk nélkül. A színét nehéz behatárolni, a szürkés-barnás-lila hármasa jellemzi a leginkább, illetve mondhatnánk azt is, hogy egy nagyon sötét taupe. Szintén egy sűrűbb lakk, de mint a többi krém finish, ez is nagyon könnyen kezelhető, szépen terül. Nagyon tetszik, már látom is magam előtt mit fogok rá alkotni ma este. 



Hogy tetszenek? El fogtok valamelyikre csábulni?
Sajnáljátok, hogy oda a Models Own forrásunk?

7 megjegyzés:

  1. Az a mentazöld lakk elég kéknek tűnik felkenve, legalábbis én nagyon nem látom benne a jádét, szóval picit fura az elnevezés.
    Az a lilás-szürkés-barna viszont nagyon tetszik. Eléggé hasonlít a Pantone-féle meghatározás szerinti "Rose Taupe"-hoz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmm...akkor a monitor lehet a hibás, az enyémen most nagyjából színhelyes, illetve a telefonomon is. Azért is szoktam leírni, hogy milyen a színe, mert sokszor mást mutatnak a monitorok mint amit kéne...de egyébként ez a lakk tényleg menta/jáde :)

      Törlés
  2. Ne kísérts... kérlek, neeee.... :))))))))

    VálaszTörlés
  3. Hű, csak kapkodom a fejemet, ezek nagyon jó színek, kivéve azt a sárgás színt, azt nem kenném fel magara. Persze ha valaki rittyentene vele nekem nail artot, nem utasítanám vissza :)
    Nekem zöld a zöld, semmi kék nincs benne, de most új monitorom van :)
    Megyek, megnézem a Nailland oldalát :D

    VálaszTörlés
  4. A kék és a menta valami meseszépek!

    VálaszTörlés
  5. Mind nagyon szép. :) Én rengeteget gondolkodtam miket válasszak... Végül próbáltam inkább különlegesebbeket, mint egyszerű krém finishűeket. De nagyon tetszik a kék, a jade és a lilás barna is. :)

    VálaszTörlés