péntek, február 13, 2015

Collective HAUL | Yankee Candle, Makeuplaza (+színminták), Mango outlet


Rég volt már nem körömlakkos szerzeményes bejegyzés. Ez a mai is december vége óta érik, sőt már hetek óta be van fotózva, de mindig valami mást posztoltam helyette. De most már tényleg nem halogathatom tovább, nézzük hát miket sikerült beszereznem "mostanában" beauty, fashion, "lifestyle" téren.



Rendeltem YC tartokat, mintagyertyát és egy autó illatosítót, amit nem autóba fogok használni :D Kezdőnek számítok YC ügyben, így ezeket az illatokat még egyszer sem próbáltam (kivéve a Paradise Spice mintagyertyát, mert abból már volt egy tartom régebben, ezért most kipróbáltam gyertya formában, de soha többé...alig volt illata :( ). Szerencsére az összes tart illata betalált (előző rendelésemnél sajna volt 2-3 illat ami nem jött be), az autóillatosítót még nem bontottam ki, egyenlőre még tartogatom ínséges időkre :D Nehéz kedvencet választani, de talán a Pineapple Cilantro és a Fireside Treats (meg a Christmas Cookie) az.


Egyébként én úgy szoktam párologtatni a tartokat, hogy negyedelve egy üres teamécsestartóba teszem, így naponta akár több illatot is kipróbálhatok, sokkal tisztább az egész procedúra, és ugyanúgy többször is alá lehet gyújtani, majd ha már az össze illat kipárolgott a viaszból akkor egyszerűen ki lehet dobni mécsestartóstól.




A Makeuplaza webshopból is rendeltem pár szemhéjpúdert. először a 4 mono BF Cosmetics-ről beszélek. Szerettem volna mályvás, rózsás, barackos színeket válogatni, mert ilyenjeim nem nagyon voltak, ezért két (elvileg) matt és egy szatén finishű árnyalatot választottam. Nem nagyon tudtam, hogy mekkora lesz a mérete, de szép nagyok, és a színükből kifolyólag pirosítóként is lehet őket használni. Sajnos nem egészen ilyen színekre számítottam a webshop színmintái alapján, ennek ellenére tetszenek, csak én mályvásabb, "piszkosabb" színeknek láttam őket a honlapon. Éppen ezért készítettem színmintát is, primerrel és nélküle is.


BF Cosmetics 466 Pink Chandelier
A Pink Chandelier egy matt, mályvás, rózsás, de nem rózsaszín árnyalat, amolyan dusty rose, ez a kedvencem az összes közül. Inkább hideg tónusú. Jól pigmentált, de kicsit porzik, pirosítóként használtam még csak, mert viszonylag sötét, nem tudom hogyan működne a szemhéjon, lehet kicsit beteg hatást keltene, okosan kell vele bánni, majd kísérletezgetek még.

BF Cosmetics 509 In the Mood for Love
Az In the Mood for Love a webshopban mattként volt feltüntetve, de jól látni, hogy van benne egy kis csillám ami felvitt állapotban is látszik, de nem túl feltűnő, simán belefér a komfortzónámba. Ez az árnyalat is egy dusty rose, de sokkal melegebb szín, mint az előző és nem is olyan sötét. Pirosítóként és szemhéjpúderként is használtam már, nagyon tetszik, jól pigmentált.

BF Cosmetics 512 Radiation
A szatén finishű Radiation egy szép barackos árnyalat, jól pigmentált, hmm..mást nem nagyon tudok róla mondani. Szeretem.

BF Cosmetics D 25 Eggplant
 Nem nagyon hordok túl csillámos színeket, de néha szeretek kísérletezgetni, ezért megrendeltem ezt a lilás-mályvás színt az Ultra Shimmer kollekcióból. Valóban nagyon csillámos, már-már megkérdőjelezem, hogy tetszik-e :S Mindennapi használatra semmiképpen sem, de buliba simán el tudom képzelni. Jól pigmentált, de a csillámok sajnos könnyen szóródnak.

És akkor jöjjenek a színminták, felül primerrel, alul pedig nélküle láthatóak a színek. A lila csillámos Eggplantől kezdve: Radiation, In the Mood for Love és Pink Chandelier.


Anno amikor ez első Sleek palettámat (Storm) rendeltem végignéztem az egész kínálatot olyan paletta után amiben minden van ami kell (sötét és világos, matt és szatén) és így döntöttem a Storm mellett. Most megint végignyálaztam a Sleek palettákat és megakadt a szemem az Oh So Special i-Divine matt és szatén színeket tartalmazó palettán, ami szerintem már akkor is ott volt amikor a Storm-ot rendeltem. Nagyon szépséges színek vannak benne, nincs olyan árnyalat amit ne szeretnék. És mellesleg jobban tetszik mint a Storm, nem értem miért nem vettem észre először :/


A színek jól pigmentáltak, még a mattok is (viszonylag), de primer mindenképpen javasolt alájuk. Az első ivory matt szín (Bow) nem látszik a swatchokon mert kb. olyan mint a bőrszínem.

Sleek Oh So Special i-Divine paletta felső sora
Bow, Organza, Ribbon, Gift Basket, Glitz, Celebrate

Sleek Oh So Special i-Divine paletta alsó sora
Pamper, Gateau, The Mail, Boxed, Wrapped Up, Noir
Az egyik kedvencem a Gateau, ami 2. sor 2. színe. Valami varázslatos ez az árnyalat, ugyanis duokróm. Talán látszik a képen, hogy az enyhén levendulás színből vált rosegold-ba, nagyon szépséges. Kedvencem még a Ribbon,  Glitz, Celebrate és a Wrapped Up.



Bow, Organza, Ribbon
Pamper, Gateau, The Mail

Gift Basket, Glitz, Celebrate
Boxed, Wrapped Up, Noir


A Mango outlet webshopból is rendeltem ahol hihetetlen olcsón jutottam hozzá nagyszerű darabokhoz. Négy dolgot rendeltem, ami összesen 9000 Ft-ba került (8000 Ft felett ingyenes a szállítás). A csomag gyorsan megérkezett, de egyébként követni is lehet, így tudjuk hol jár. Van amit már nem tudok linkelni mert már nincs fent az oldalon, de sikerült mindegyikről képet találni felvéve is:


A glitteres ujjú zakót 1995 Ft-ért vettem, Nagyon csini, M-es méretben vettem, és tökéletes rám, pedig inkább egy nagyobb M-es méret vagyok. Karácsonyi partyba, hasonló fancy bulikba tudom elképzelni. Sajnos már nem találtam meg a webshopban.
Ilyen márvány mintás felsőt EZER ÉVE akarok venni és most sikerült is lecsapni rá. Én még 2400 Ft körül vettem, de jelenleg 1495 Ft, ráadásul van mindhárom méretből (S, M, L). L-eset rendeltem, mert nem mertem kockáztatni, hogy esetleg kicsi lesz (a zakón nincs gomb, így attól nem féltem ha esetleg mellben szűk lesz), de az L hatalmas, azóta már bevettem belőle, így már ez a felső is tökéletes.
Nagyon megtetszett ez a kockás nadrág is, régóta szerettem volna valami ilyesmit és csak 1995 Ft. Nadrágból inkább L-es méret szokott jó lenni, de próba szerencse alapon (és mert ott van a címben, hogy elasztikus) M-eset rendeltem és csodák csodájára teljesen jó rám, nagyon kényelmes, szuper anyaga van, már többször is hordtam, imádom. Sajnos már csak XL-es méretben van belőle. De érdemes szétnézni a nadrágok között, mert sok szép darabot árulnak nagyon jó áron.




És végül ez a csodás-mesés szemkápráztatóan holografikus pénztárca is velem jött. Már nagyon le kellett cserélni a pénztárcámat, és ez a darab tökéletes, imádom, hogy ilyen vadul holos. 2795 Ft volt ami hmm...talán kicsit drága, ennyit még nem adtam pénztárcára, de megérte, nagyon örülök neki. Még mindig van a webshopban, illetve 2 másik színben is elérhető, a kék is nagyon szép szerintem. 


A belső elrendezése kicsit szokatlan nekem, és sajnos meg van gyűrődve a kis zsebecske, ami még azóta is olyan, remélem egyszer kisimul...bár eddig minden simítgatásomnak ellenállt...


Szerintem a mérete ideális, kézbe véve is készítettem képet, hogy lássátok mekkora.


Vettetek valami jót mostanában?

15 megjegyzés:

  1. nagyon ütős a pénztárca :)
    amúgy a mintgyertya tartként is égethető :) úgy legalább annak is van illata,ami alaból mintgyertyaként nem működne :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát már túlvagyok rajta, elégettem, és többet nem is szándékozom gyertyát venni, maradok a jól bevált tartoknál :) De azért köszi a tippet!

      Törlés
  2. Nagyon szép a Sleek paletta. A YC tart égetésnél meg nem jutott volna eszembe, hogy üres mécsestartóba tegyem, pedig nagyon jó ötlet. Na meg van belőle egy csomó is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is csak a 2. rendeléskor jutott eszembe :D De jobb későn mint soha :D

      Törlés
  3. Gyönyörű paletták. :) Köszi a mécsestartós YC tippet. Ki fogom próbálni. :)

    VálaszTörlés
  4. A Pink Chandelier mono gyönyörű, az Oh So Special pedig a kedvenc palettám! :)

    VálaszTörlés
  5. Jaj azaz egg plant...köll!
    És mér kellett megmutatni most ezt a Sleek palettát ennyire jó képekkel, ilyen csodálatos swatchokkal?!!..brühühühühühü...keeeeeeeeeeeeeeell! :D
    Nekem a Vintage Romance van meg, imádom, hogy ilyen szép pigmentáltak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, a Vintage Romance is szép, azt is nézegettem :)

      Törlés
  6. A pénztárca nagyon woah:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Hát eléggé. Imádom amikor bemegyek a kisboltba és azzal riogatom a néniket :D

      Törlés
  7. Wow, micsoda pénztárca *.*

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jól néznek ki a Mango cuccok. :3

    VálaszTörlés