csütörtök, június 05, 2014

Dragonskin


Hát az úgy volt, hogy megérkezett az akrilfesték készletem az ebay-ről és elkezdtem vele játszani. Nem sok ötletem volt mit kéne vele festeni először, aztán elkezdtem szivaccsal felnyomkodni a világos kéket, a sárgát és a lilát. Akkor már sejtettem az agyam mélyén, hogy ez valami kígyó/sárkány minta lesz, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy szépen ráfestettem a kis pikkelyeket, amik eléggé úgy néznek ki mintha egy sima rács lenne, pedig egyesével festettem meg őket, próbálva egy kis domborulatot is bele vinni.
Nem nagyon volt még dolgom akril festékkel, kb. 3 ősrégi szín volt itthon. Kicsit úgy vagyok vele, hogy az akril az csalás, egy igazi nail art körömlakkal készül, de sajnos nem egyszerű a lakkal dolgozni, hamar szárad, a minta vastag lesz (ha nem fed jól a lakk akkor vastagon kell kenni) stb...ezért döntöttem mégis az akrilnál. Elég gyorsan szárad ez is, de szép pigmentált, így szerintem fekete lakkra is tudok majd vele szép színes mintákat rajzolni anélkül, hogy fehéret kenjek alá. Ha már rászáradt a bőrre akkor körömlakklemosóval, acetonnal lehet leszedni. Vízzel jól hígítható, így csodás watercolor dolgok születhetnek belőle. Persze nem hanyagolom a körömlakkokkal való festést, mert van amikor egyszerűbb azzal dolgozni, illetve sok színt ki kellene keverni az akrilból, és ha van olyan körömlakkom akkor nyilván azt fogom használni...a lényeg, hogy majd mindig jelzem, hogy az adott manikűr mivel készült. 



Alapnak a Sally Hansen - Ion került (világos szürke kis zöld tónussal), erre nyomkodtam rá szivaccsal az akril festéket, majd a Revlon - Varnished metál barna körömlakkal festettem meg a pikkelyeket. Nekem nagyon tetszik a végeredmény, elég világos, élénk színeket használtam ahhoz, hogy nyáron is hordható legyen, plusz a hüllőminta mindig kedvencem marad.




Ez az utolsó kép meg...hát akármit állítottam a színeken akkor sem lett jobb :( Mondhatni kisliba*** zöld az egész :( De mivel rég volt már kétkezes fotó ezért betettem ezt is a bejegyzésbe.


Hogy tetszik?
Szeretitek a hüllőmintát?

13 megjegyzés:

  1. Csodálatos! Főleg két kézen...Nagyon ügyes vagy, hogy mindkét kezedre bírsz festeni :)

    VálaszTörlés
  2. Baromi jól néz ki, irigylem a kreativitásod és a kézügyességed :)

    VálaszTörlés
  3. Hű ez valami csodás lett! *.* Simán elmenne szerintem sellősnek is nem csak sárkányosnak. ;)

    VálaszTörlés
  4. Audrey80: Köszi :) hát szépen is néznék ki ha csak az egyik kezemen lenne minta :D
    Szilvi: Köszönöm! :)
    FranCiiska: Köszike!
    Moon Angel: :) köszi! hihi, van benne valami, gondolkodtam is, hogy a sárkány és kígyó mellett mire hasonlíthat még, de most már megvan :)
    Elíz: Köszi!
    Sunny: Köszi! Örülök, hogy tetszik!
    Barbi: :)
    Manna: Köszi!

    VálaszTörlés
  5. Csodás manikűr! Tudnál adni esetleg egy linket, ahonnan megrendelted? Előre is köszi. :))

    VálaszTörlés
  6. You You: :) köszike!
    M.: Köszi! Az akril festéket innen rendeltem: http://lnk.bz/h6j
    Ezzel a fajtával egyébként tele van az ebay, de szerintem jó minőségű, szépen pigmentált, könnyű vele dolgozni, csak az a baj, hogy nincs benne rendes kék. A képen látható világos kékben van egy kis zöld tónus, a sötét kékben pedig lila :( de lehet csak az enyém hibás :D

    VálaszTörlés
  7. Lexa, köszi a gyors választ! pont tegnap kerestem akril festékeket e-bayen, és rájöttem, hogy te a napokban írtad, hogy megérkezett. :) Köszi még egyszer! :*

    VálaszTörlés