csütörtök, február 20, 2014

Dot...dot...dot...dot


A tegnapi OPI - Just A Little Rösti At This lakk díszített változatát mutatom meg ma. Egy nagyon egyszerű mintát gondoltam ki, amihez az inspirációt Sarah, a Samarium's Swatches bloggerinájának nyomdás manikűrje adta. Én a mintát egy pontozó segítségével alakítottam ki. Nem mondom, hogy a legjobb lett a színválasztás, bár fehér alapon már jobban tetszik. Kicsit otthonka beütése is van :D :D Meg így az összes körmön kicsit sok :D de gondoltam hátha megtetszik valakinek az ötlet, meg ha már ennyit pöttyözgettem akkor legyen már nyoma is szegény manikűrnek ne csak a lakklemosó martalékává váljon :D Azóta már kipróbáltam más színkombinációval, homok hatással megspékelve és úgy viszont naaaagyon tetszik (majd lesz arról is bejegyzés)!


A pontozásnál egyébként könnyen lehet tartani az egyeneseket, a minta szabályosságát: függőlegesen kell haladni, a középső sorral kezdve. Ha az szabályosra sikerül, akkor igazából a többit már nehéz elrontani.


Felhasznált lakkok:


Lelkiekben már most szeretnélek titeket felkészíteni, hogy holnap egy szégyenletesen nagy HAUL poszt következik :D Elárulom honnan van ez az OPI lakk, illetve a Sally Hansen lakk is és számos társaik :)

 Hogy tetszik ez a kissé "nagyi otthonkája" mintás köröm? :D
Szoktatok pontozót ragadni és azzal díszíteni a körmeiteket?

20 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon nagyon jó *-* hihetetlen, milyen türelmed van :D meg szinte az is elképzelhetetlen, hogy ilyen fantasztikus mintát lehet kialakítani egy egyszerű pontozó segítségével :)

    VálaszTörlés
  2. Mire nem jó egy sima pontozó :) Valóban kicsit otthonkás, meg nekem picit sok is minden körömre, viszont a homokos változatára kíváncsi leszek :)

    VálaszTörlés
  3. De jó minta, olyan mintha nyomdáztál volna :D

    VálaszTörlés
  4. tényleg olyan mintha nyomdázva lenne.de durván jól néz ki....

    VálaszTörlés
  5. fú, nagyon tetszik. szerintem kicsit sem otthonkás :D

    VálaszTörlés
  6. Ez annyira tökéletes és egyenletes és szabályos! :)
    Mikor megnyitottam azonnal az "ez megint egy hülye nyomdázós manikűr felcsapás tört rám (ami persze nem degradáló akar lenni, csak egyre többen nyomdáznak, nekem meg az a fajta díszítés nem jön be annyira meg persze sajnos az én mini körmeim alkalmatlanok is rá, biztos ez is közrejátszik a nem kedvelésben), aztán valamiért mégis végigolvastam és hihetetlen, h ezt pontozóval művelted! :D Mármint persze egy másodpercig sem kétlem, baromi ügyes vagy! :)
    Nekem tetszik ez a a retró hangulatú minta, talán egy régi konyhai viaszosvászon is beugrik a 80-as évek végéről. Nagyon mutatós! Jó, lehet, h így egybe picit tényleg sok, de nekem még így is tetszik. :)
    Mutass még sok ilyen remek ötletet! ;)

    VálaszTörlés
  7. deszép :)

    http://laurenkoromlakkgyujtemenye.blogspot.hu/2014/02/blogsale-ii.html

    VálaszTörlés
  8. elolvastam a tegnapihoz linkelt régi bejegyzésed is, köszi! :) nagyon szép és guszta és természetes.
    épp tegnap kellett az amúgy is miniket teljesen tövig levágni, mindkét mutató és középső ujjamon lévő lemezesen töredezik és még így is 3-4 mili hiányzik a legfelső körömrétegből, de már csutkábbra nem tudom reszelni. most megint elkezdem az orly lemezes töredezés elleni lakkját naponta kenegetni, de igazából 3 éve, mikor rátaláltam se vált be 100%-osan.
    én az utóbbi hetekben kezdtem el filózni, h 30 évesen még sosem volt műkörmöm se zselé lakkozásom, de lehet, h fel kellene adni ezt az elvet, most rágyúrok, szedek vitamint is meg mindent, de ha nem erősödik meg elfogadható mértékben a sajátom, akkor ki kell valamit találni, mert én bizony lakkozni szeretnék. nem olyan szépen és látványosan, mint te, de van vagy 100 üvegcsém, szeretem is a sajátom ilyen-olyan színekre pingálni. nah akkor most jól fel is kenem a nailtritiont (behoztam magammal az irodába :))

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szép! Szerintem nincs otthonka beütése, nekem egyértelműen egy áttört falminta jut eszembe, amilyen pl a Doge-palotán is megtalálhat.

    VálaszTörlés
  10. Nagyon durva vagy! :D Mikor ránéztem meg sem fordult a fejemben, hogy ez nem nyomdázva van! :O Szerintem nagyon szuperül néz ki, bár így együtt tényleg sok, de fantasztikus az egész, úgy ahogy van! :D Várom a haulos posztot! :D

    VálaszTörlés
  11. Elsőnek azt hittem, hogy nyomdázva van! Nagyon szép egyenletes lett!!:)
    Nekem a vörös alapon tetszik jobban!:))

    VálaszTörlés
  12. Úúúúristen, de 2x is. Először, amiért volt ennyi időd/türelmed/kedved/erőd ennyit pontozni, másodszor pedig azért, mert csodaszép lett. Én is nyomdázásnak hittem, de sokkal inkább tetszik így, hogy tudom, hogy ez bizony nem nyomda... Gyönyörű, na. :D Nagyi otthonkája meg eszembe sem jutott, inkább olyan vintage tapétás/falfestéses. (:

    VálaszTörlés
  13. Dii: :) köszi! Igen, sok mindenre jó lehet egy pontozó :)
    Elíz: :) hihi, hát igen, így elég tömény. A homokos változat szerintem vasárnap kikerül a blogra!
    Szilvia: :D köszi! Csak szeretnék így nyomdázni :D :D egyenlőre még nem megy középre, vízszintesen felnyomdázni a mintákat, szabadkézzel mindenképpen jobban mennek a minták :D
    Mdollas Nails: :D köszi!
    zizitim: köszi, örülök, hogy van akinek nem az otthonka ugrik be róla elsőnek :D
    dyna: Tényleg, nem is otthonka hanem inkább retro! :D Egyébként én sem vagyok egy nagy nyomda fan, persze csodásak tudnak lenni, de én a kézzel festett mintákhoz jobban is értek, meg jobban érzem rajta a munkát, mint egy ken-lehúz-nyom technikában :D És én sem akarok degradáló lenni, de akkor is ez a véleményem :D A műkörömről pedig annyit, hogy ha nem válik be az Orly teljesen, akkor mindenképp megéri legalább egy vékony zseléréteg a körmeidre, mert csodás alapot ad a lakknak, nem törik, nem lemezesedik és akár 4-5 hétig nem is kell vele foglalkozni (ez mondjuk sok mindentől függ).
    Lauren: köszi!
    anna689: köszi! Úúúú, tényleg, arra is hasonlít! :)
    PetraToldi: :) köszi, vasárnap egyébként hozok róla tutorila videót, nagyon egyszerű kialakítani az egyenletes mintát :)
    FranCiiska: kösziiii :D 2x is! :D

    VálaszTörlés
  14. Nem otthonkás, csodaszép! És igen, mennyi türelem és ügyesség kell hozzá...

    VálaszTörlés
  15. Aztamindenségit! Ez valami hihetetlen jó lett!!!

    VálaszTörlés
  16. Én is azt hittem első körben, hogy nyomda! :D

    VálaszTörlés
  17. Audrey80: :) kösziiii
    Timi: köszike!
    Netti: :) örülök, hogy tetszik!
    djkaty: :) köszönöm!
    Klaudia: :D sikerült jó sok mindenkit átverni. Pedig ha nyomdáztam volna tuti nem lenne ilyen párhuzamos :D :D

    VálaszTörlés