kedd, február 04, 2014

DIY | Kristály fülbevaló


Újabb DIY érkezik, ezúttal egy fülbevaló. Azt hiszem önálló posztban még nem is volt füli a blogon, ennek is elérkezett az ideje. Nagyon egyszerű az elkészítése, csak az alapanyagok beszerzésével lehet probléma. Gondolom nem mindenkinek vannak otthon kristály darabkái :S Egyébként a "belevalót" sok mindennel lehet helyettesíteni, tollal, fonal csomóval, bőrrel, akár damilra felfűzött gyöngy szálakkal is, szóval eresszétek el a fantáziátokat, én mindig ezt teszem ha DIY bejegyzéseket olvasok.
Az alapanyagok az Ebay-ről vannak egyébként, kivéve a kristályokat (amik nem is igazi kristályok, mert elég könnyen le lehet hasítani, faragni belőlük, így könnyen ki lehet alakítani a kellő méretet) amik csak úgy voltak itthon :D :D hála gyűjtögető énemnek...

Amikre még a fenti képen szereplőkön kívül szükségetek lesz:
- ragasztó
- fogó


A méretre faragott kristályokat beleragasztjuk a fém kupakba, majd 3 kupakot összeragasztunk. Először az alsó kettőt, majd a felsőt is.


Ha nagyjából megkötött a ragasztó, akkor a kis fém karikák segítségével rászereljük a kupakra a három, egyforma méretű (kb 3 cm hosszú) lánc darabot. Okosabbak ezzel a lépéssel kezdjék, és csak utána ragasszák össze a kupakokat :/ :D


A nagyobb fém karikára akasztgassuk rá a 3 lánc véget, majd egy fülbevaló alapot, végül a fogó segítségével zárjuk össze a fém karikát.


Ó...és már készen is vagyunk :)
Lehet még díszíteni az összeragasztott kupakokat, mondjuk vékony láncot ragasztani rá,vagy a kupakok találkozásához strasszot, követ ragasztani.
Utólag jutott eszembe (de még nem elképzelhetetlen, hogy elkészítem), hogy a kristályokat színezni is lehetne acetonnal elkevert körömlakkal, tudjátok, hogy ne fedje el teljesen a lakk a kristályt, továbbra is átlátszó maradjon. Akár ombre kristályt is lehetne csinálni, sőt fogok is :D Majd a végeredményt úgyis mutatom a blogon, addig is sok sikert ehhez és más csináld magad projekthez! :)


Szeretitek a kristályos ékszereket?
Holnapra lakktesztet vagy nailartot szeretnétek? :)

7 megjegyzés:

  1. nailart,remélem az lesz ami a hüvelykujjadon van :)
    nagyon tetszik a fülbi,olyan mintha jégcsap lenne.

    VálaszTörlés
  2. Uhh, nagyon ötletes :) szívesen hordanám :),pedig nem vagyok egy nagy ékszer hordó :)

    www.beautyandfashion-makeup.blogspot.com

    VálaszTörlés
  3. Nagyon csini lett! :) Bár én nem ragasztottam volna össze kupakokat és különböző hosszúságúra hagytam volna a láncokat. :D De így is nagyon tetszik. :3

    VálaszTörlés