csütörtök, december 12, 2013

Tutorial: Abalone kagylóhéj manikűr


Ennek a manikűrnek kicsit hosszadalmas története van. Pár hónapja szokásos inspirációs körutamat végeztem a Tumblr-n, amikor is megpillantottam EZT a gyönyörűséget. El is kezdtem kutatni, hogy ezt hogy, ez mi ez, nekem is kell...kiderült, hogy persze ez matrica. Nem sopánkodtam sokáig hanem elkezdtem agyalni, hogy hogyan lehetne ezt a csodát megoldani az itthoni alapanyagaimból. Ez a manikűr a 2. próbálkozásom, az elsőt nem mertem közszemlére tenni :D Ez sem tökéletes, szóval még próbálom tökéletesíteni a technikát, de ez már határozottan tetszik.
Szóval a minta az abalone kagyló héját utánozza, amivel leggyakrabban ékszereknél találkozhatunk, nekem is van egy ezüst gyűrűm ilyen abalone kagylóhéj berakással.
A fotókról annyit, hogy jó sokat készítettem, különböző fényviszonyokkal, fehér egyensúly állítgatásokkal, meg kell mondani nehéz eset élethűen megörökíteni. A bejegyzés végén lesz a step-by-step, lehet vele kísérletezgetni. Nem mondom, hogy könnyű elkészíteni, de ha egyszer sikerült, akkor viszont csak a körmeidet fogod nézegetni :)







Felhasznált lakkok:
Moyra 03, Jollie France 59, NYC 294 Lexington Yellow, Aden 60, Lovely Retro Style TE Nr1, Lovely Color Mania 90, Moyra 88, Moyra 99, Essence 43 Where Is The Party?

Elkészítés:
1. Fesd ki a körmöd fehér körömlakkal, várd meg amíg teljesen megszárad.
2.-6. Zöldeskékkel, rózsaszínnel, lilával, sárgával, kékkel, kevés feketével húzz vastagabb vonalakat úgy, hogy az ecseten csak kevés festék legyen. Ide nem tudok semmit sem javasolni, ahogy esik úgy puffan módjára, próbálgatva kell dolgozni.
7. Feketével fess vonalakat, hullámokat a megszáradt manikűrre.
8. Valamilyen irizáló, gyöngyház színű lakkal vond be a kész manikűrt. Leírom én hogy csináltam és milyen lakkokkal: összekevertem egy műanyag tálkán Moyra 99-es és Essence 43 Where Is The Party? lakkokat, de ezt még felhígítottam acetonnal, majd ezzel a "vizes" lakk keverékkel kentem le a körmeimet. Gyorsan kell vele dolgozni, mert ha az ecsetet lassan húzzuk a köröm felszínén akkor az aceton könnyen feloldja az eddigi munkánkat.

Moyra 99, Essence 43 Where Is The Party?

Na ki meri bevállani ezt a manikűrt?

14 megjegyzés:

  1. ez sokkal szebb mint a matrica!!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép, kipróbálom, köszi a step by step bejegyzést!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó lett :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem nem tetszik, mert alapból nem jön be ez a kagylós vonal ékszerből sem, tehát a körmeimen sem örülnék neki. Viszont a kivitelezés az figyelemre méltó :D

    VálaszTörlés
  5. gyönyörű, különleges manikűr lett, imádom :)
    annyira ügyes vagy!!!

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű lett! *.*
    Észre se venni, hogy nem matrica, én is ki fogom ezt próbálni, annyira szuper! :)

    VálaszTörlés
  7. Ani: Köszi szépen, örülök, hogy tetszik! :)
    Elíz: Köszi!
    Mdollas Nails: :D háh, köszi szépen.
    Nail Judit: Nincs mit! :)
    fairyland: Köszike!
    Moon Angel: :) köszi!
    Zsozsó: :D köszi, kicsit ez is amolyan határeset vagy tetszik vagy nem manikűr.
    Szilvia: Nagyon izgalmas szerintem is! :)
    Réka: Köszi szépen! :)
    Niki: :) köszike, sok sikert a kipróbáláshoz!
    Klaudia: :) köszi!

    VálaszTörlés
  8. Elég ütős kis minta! Kösz a toturialt. :)

    VálaszTörlés