péntek, november 01, 2013

Tutorial - Elegant Splatter


Bár nem Halloween-es tutorialnak indult, mégis eléggé úgy néz ki a színválasztás miatt :D Nekem elég erősen agyas/eres beütése van :D :D No de mindegy is, ráfoghatjuk, hogy ez egy After Halloween Tutorial, a lényeg az, hogy egy olyan technikát akarok bemutatni - egy kis csavarral - amit már többen is kértetek tőlem. Ezzel a technikával készült a türkiz kihívásos mani és a Spotted mani is.




Díszítő szalaggal vagy celluxal fedj le a körmöd közepén kb 0,5 cm-es részt (bár ez köröm méret és ízlés függvénye). Nude lakkal lakkozd ki a körmöd, majd valamilyen zsíros/olajos anyaggal (kókuszolaj, napraforgóolaj, ajakápoló) kend körbe az első ujjperced. Fogj egy műanyag poharat, töltsd meg vízzel majd készítsd elő kedvenc bordó lakkod és egy parfümöt. A lakkból cseppents egy cseppet a vízbe, és amikor már elkezdett terülni a víz felszínén kezd el fújkálni parfümmel. Nos a minta kimenetele sok mindentől függ: a használt lakktól, a parfümtől, a fújás szögétől és közelségétől. Sajnos ide nem tudok pontos adatokat mondani, mindenkinek ki kell tapasztalnia, hogy melyik parfümmel, körömlakkal tudja a legszebb mintát elérni. Miután a víz felszínén kialakult a minta, mártsd bele az ujjad, de csak addig ameddig körbe kented az olajos anyaggal. Egy kicsit hagyd benne, majd a felesleges lakkot egy fogvájó segítségével gyűjtsd össze a víz felszínéről, miközben az ujjad még a vízben van. Csak azután vedd ki a kezed a vízből miután eltüntetted a felesleges lakkot a vízből. Ezután egy fültisztító pálcikával  töröld körbe a lakkos/olajos részt, így könnyen el tudod távolítani a bőrödről a pacákat (persze nem muszáj ezt a módszert használni, ha az ujjad körbecelluxozását részesíted előnyben, akkor hajrá, nekem ez a módszer viszont kevesebb macera). Távolítsd el a ragasztó szalagot, és kend le fedőlakkal a körmöd. A szabadon hagyott csíkba ragassz kaviár gyöngyöket.


A héten csak manikűrös bejegyzések voltak/lesznek, de jövő hétre már hozok egy újabb DIY-t is, és az elmarad bejegyzést is megírom a nemrégiben bezsebelt díjakról.
Holnap őszi kihívás, gyümi nappal. Egy igazán csilli-villi manikűrt fogok mutatni :)


12 megjegyzés:

  1. Nagyon szép és ötletes!
    Egy ilyet biztosan fogok egyszer készíteni. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó lett. Eddig egyszer próbálkoztam ezzel a technikával, de kudarc lett. :S De nem adom fel! :D

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon hasznos poszt volt, köszi :)

    VálaszTörlés
  4. De klassz lett!! és tutorial is van hozzá, hát mindenképp megcsinálom :)

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Ezt ki kell próbálnom!!!Szuper! Köszi a tutorialt :)

    VálaszTörlés
  7. érdekes ez a mani.de nagyon tetszik. tuti próbálkozom majd ezzel én is :)

    VálaszTörlés
  8. PetraToldi: Köszi :)
    Yndre: Örülök, hogy hasznát veszed majd :)
    Timi: Hajrá! :) Tuti sikerülni fog!
    Szilvia: Nincs mit, örülök, hogy tetszik!
    Nail Judit: Köszi :)
    Alíz: Köszönöm!
    pampuska: Örülök, hogy segítettem :)
    Mdollas Nails: :) Egy kicsit időigényesebb, de a megfelelő lakkal és fújási technikával igazán szép manik készülhetnek, érdemes kipróbálni :)

    VálaszTörlés