kedd, november 12, 2013

Lakkteszt: Rose Nail #101


Ma megint egy teszt következik, a 101-es árnyalat a sokak által vitatott Rose Nail-től. Erről a márkáról lehet jót és rosszat is hallani, negatívumként főleg a szaga illetve a lassú száradási ideje van megemlítve. Nem fogok hazudni, nem egy rózsaillat és persze nem is az a felkened és mész lakk, de érdekes mód ki lehet fogni olyan árnyalatokat, amik képesek átlagos, drogériás lakk gyorsasággal száradni. Nekem kb. 4-5 Rose Nail lakkom van, de azok egész jó száradási idővel rendelkeznek, mármint a többi hasonló árkategóriájú lakkhoz képest, de egyik barátnőmnek van egy barack színű, ami konkrétan sosem akar megszáradni.
Az áruk 300-400 Ft körül mozog, ha épp lesz-ami-lesz kedvemben vagyok akkor becsusszantok egyet a kosárba. Így történt ezzel a lakkal is. Annyira megtetszett az üvegben, hogy - bár már előre fogtam a fejem - csak megvettem. Tejszerű, jelly fehér alapban vannak nagyobb hexagon glitterek, amolyan színjátszó, arany-gyöngyház szerűek. A Moyrának van ugyanilyen glitteres toppere, színtelen alappal.


Pozitívan kellett csalódnom, mert ahhoz képest, hogy 1 réteg száradási idejét fél órára becsültem, kb 5-6 perc múlva már kenhettem a következőt. Persze a végső manikűrt még elég sokáig nem volt érdemes piszkálni, mert azért a glitterek alá beszorult lakk lassabban szárad, de egy sorozat, film mellett hamar elrepül az idő :D No de mondom, hogy hány réteget használtam. Úgy okoskodtam, hogy valószínűleg kell alá valamilyen átlátszósabb nude alap, mert magában tuti nem fog fedni. Ezért a gyűrűs ujjam kivételével az összes körmömre felkentem egy réteg Orly- Chocolat Blanc-et, fehérben nem gondolkodtam, mert tejes hatást akartam elérni és fehérrel ez nem jött volna össze. A gyűrűs ujjamra a kíváncsiság kedvéért önmagában a Rose Nail került. Mivel a "dimenziók" minimum 2 réteg Rose Nail-lel jönnek ki igazán, ezért a Chocolat Blanc-re 2 réteg került. Viszont meglepő módon önmagában is egész jól fedett 2 rétegben (lásd gyűrűs ujj), amit nem gondoltam volna. Persze ha nagyon megfigyeljük, akkor fel lehet fedezni a körömvégeket, de ennél a lakknál valahogy nem érzem ezt akkora hibának a tejes, jelly finish miatt.
Ami baj, hogy kicsit félmattosra szárad, tehát még egy topcoat-tal is meg kell fejelnünk mindenképp a kész manikűrt. Tudom sokan nem szerettek 3 rétegben lakkozni, de engem nem zavar ha sokat kell várni, amíg egy ilyen csodás végeredményt kapok.



Na ezt a képet nézzétek meg nagyban is, mesés:



Hogy tetszik? Van Rose Nail lakkotok? Mik a tapasztalataitok vele?

11 megjegyzés:

  1. Ohh ez a Rose nail körömlakk <3 <3

    VálaszTörlés
  2. te jó ég.ez menniyre szép lakk:O a moyrának mi a neve? :)

    VálaszTörlés
  3. Nail Judit: Ugye milyen szép? :)
    Mdollas Nails: Száma van, a 97-es. Ő lenne az: www.moyrashop.hu/index.php?k=&n=MOYRA_KOROMLAKK_97&page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=1158&category_id=7&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1

    VálaszTörlés
  4. Nekem van pár lakkom, egynek hihetetlen gyors volt a száradási ideje, csak hát tényleg büdös.. de ez a lakk, komolyan 'muszáj beszereznem' érzésem van *-*

    VálaszTörlés
  5. Basszus...most meg kell vennem :D:D:D Nagyon tetszik :O

    VálaszTörlés
  6. Nahát, pont a Moyra jutott róla eszembe, olyan kis pelyhes lakk, legutóbb az üzletben nézegettem, hogy vajon mennyire fedhet, de ha hasonló felkenve, akkor érdemes megvenni. Nagyon tetszik ez a manikűr alappal és anélkül is. Főleg a nagy glitterek jönnek be, a kicsiket annyira nem szeretem.

    VálaszTörlés
  7. Dii: :) Én nem szeretem túlzottan a kis finom, elegánsabb lakkokat, de ez tényleg nagyon szép!
    Cserkó Muffin: :D
    Audrey: A Moyrában az a különbség, hogy abban teljesen átlátszó alapban vannak ugyanezek a glitterek, tehát annak úgymond nincs fedése, mert csak egy glitteres topper, de nekem megvan az is, nagyon szép mind sötét mind pedig világos lakkok díszítéseként is.
    djkaty: Ugye? Nagyon szééép <3

    VálaszTörlés
  8. hú ez gyönyörű. *-* a hóesésre emlékeztet. :3

    VálaszTörlés
  9. Nagyon kis különleges. :) Nekem asszem 2-3 rose nailem van, az egyik nekem sem igazán akar száradni, egy már besűrűsödött, az inkább nyomdázásra jó már csak (de fénykorában imádtam), de a harmadikkal semmi probléma. :)

    VálaszTörlés