hétfő, július 08, 2013

E.L.F. Fairy Dust és DIY betekintés

WARNING! Hosszú és csillió képet tartalmazó post következik!

Végre! Az  Istenek is meghallgatták imáimat és épségben megérkezett hozzám első E.L.F.-es rendelésem keretében a régóta áhított pelyhes lakk. Eszeveszetten tépdestem foggal-körömmel az egyébként alaposan becsomagolt árut és azonnal ki is próbáltam. Alapnak először feketét gondoltam, de ahhoz nem volt kedvem, így egy sötét kékesszürkére és egy méregzöld körömlakkra esett a választásom. Ezt követte 2 réteg pelyhes.
Amit a Fairy Dust-nál tapasztaltam: 
Nagyon híg a lakk és sajnos kevesebb pelyhet lehet felvinni 1 réteggel mint amennyit szeretnék, de 2 rétegben már egész takaros :D A pelyhek inkább kisebb méretűek, aminek én örülök, mert inkább a kisebb méretűek tetszenek. A száradását átlagosnak mondanám. Az ecsettel könnyű dolgozni, átlagos ecset, sajnos nem lapított (amiket én jobban preferálok). 10 ml lakk található a szögletes üvegcsében.
Így első körben semmi bajom vele, sőt, örülök mint majom a farkának :D
Próbáltam többféle fényviszony között fotózni, hogy minél több arcát megmutathassa a lakk, lássuk:






A két alaplakkról:
A Rose Nail lakkokról vegyes tapasztalataim vannak. Ez tipikusan az a lakk ami olcsó és...nem biztos, hogy jó. Rengeteg a panasz a szagára, ami igaz is, iszonyat büdi :D Illetve, hogy nagyon nehezen szárad. Azonban akadnak kivételek. Vannak árnyalatok amikkel semmi probléma nincsen (kivéve a szagát). Ez is egy ilyen, és imádom.
Miss Sporty lakkból nincs sok a készletemben. Pedig semmi baj nincs velük, imádom az ecsetét, jól pigmentáltak, gyorsan száradnak. Talán az eddigi színfelhozatal miatt nem kapkodtam őket, viszont a mostani Lasting Colour szériában csodaszép lakkokat találhatunk. Ez is egy ilyen, gyönyörű méregzöld.

És akkor a post másik fele következik, egy kis betekintő a DIY projektbe amin dolgozom. Jelenleg függőben van, mert várom az anyagokat amiket ebayen rendeltem, azok nélkül pedig nem tudok haladni velük, ezért gondoltam így félkész állapotban megmutatom őket, illetve mutatok pár képet ami ezzel a technikával készült és már elkészültek.
A technikáról egyenlőre még nem szándékozom írni, csak annyit mondanék, hogy drótból és levegőn száradó gyurmából készülnek.
A következő ékszer részek várnak a további megmunkálásra:



És amik már készen vannak (kb 1 éve csináltam őket):





Nem akartam ennyi képet beletenni a bejegyzésbe, max vagy kettőt a DIY-ról, mert így akár külön postot is csinálhattam volna róla, mégis elszaladt velem a ló. Azért remélem akadtak akik végigküszködték magukat eme hosszúra sikeredett irományomon :)
Szép napot Nektek!


1 megjegyzés: