vasárnap, május 10, 2015

DIY | Water marble flakon


Megint egy Allinpackaging-es DIY posztot hoztam. Egy újabb flakon díszítési módszert mutatok meg, illetve átemelem a körömdíszítésből. A water marble sokak által ismert és kedvelt technika, én a rendes, formára alakított verzióját már meg se próbálom, sohasem sikerült szépen és tulajdonképpen annyira nem is tetszik, hogy túl sokat szerencsétlenkedjek vele. Viszont az a verzió, amikor "márványos" hatást akarunk elérni már sokkal egyszerűbb, és számomra is kivitelezhető.
Úgyhogy a water marble-nek ezt a spontánabb, rusztikusabb formáját fogom ma használni, hogy kidíszítsem az Allinpackaging-től tesztelésre választott aranyos, gömb alakú flakont. A flakon egyébként 300 ml-es és teljesen átlátszó műanyag. A pumpát külön kell megvenni hozzá, és méretre vágni. Szükség van még egy nagyobb műanyag edényre (szerintem egy fél literes eldobható műanyag pohárba is belefér a gömb) amiben kényelmesen elfér a flakon, maszkoló szalagra (ez opcionális), fogvájóra és körömlakkokra.


Én a menta/korall színkombinációnál döntöttem a végén, a két Golden Rose (RC 44 menta, 50 korall) lakkot használtam és az Essence duokróm lakkot (172 splash!).
Először körbe kell maszkolni a flakont, ha egy egyenes, tiszta vonalat akarunk kapni, de maszkoló szalag nélkül is lehet dolgozni.


Majd a vízzel teli műanyag edénybe/pohárba kell cseppenteni 3-5 csepp lakkot. Érdemes sietni vele, hogy a fogvájóval össze tudjuk a színeket kuszálni. A képen a Golden Rose menta és az Essence duokróm lakkja látható éppen.  


Az összekuszált lakkba bele kell nyomni a falkont. A műveletet többször is meg kell ismételni, mert egy menetben nem fogja az egész felületet elfedni a lakk. Lehet úgy is, hogy nem az aljával lefelé nyomjuk bele a vízbe a flakont, hanem az oldalánál görgetjük bele, sőt, így hamarabb elérjük a célunkat. 


Ha már elégedettek vagyunk a mintázattal akkor eltávolíthatjuk a maszkoló szalagot. Még lehetett volna tovább díszíteni a maszkoló szalag által hagyott vonal mentén pl. egy vékony korall vagy menta körömlakk csíkkal.


 Végül feltöltöttem folyékony szappannal és elhelyeztem a fürdőszobában :)


Hogy tetszik?

11 megjegyzés:

  1. Imádnivaló, nekem bejön! :)
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki :) Szívesen nézegetnék én is egy ilyen csodás darabot a fürdőben :D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól sikerült, és az ötlet is jó! (-: Sajnos, körmökre nekem sosem ment ez a technika. :D

    VálaszTörlés
  4. Fú, ilyet csinálnom kell, gyönyörű! *-*

    VálaszTörlés
  5. Imádom a mintáját! :D És az a duókróm Essence lakk! Valami csodaszép! *.*

    VálaszTörlés