kedd, január 27, 2015

Tutorial videó | Hullámok


Ma egy tutoriallal készültem, mégpedig a legutóbbi Manikűrvadászos nail artot alkottam újra ami az utóbbi idő egyik kedvenc alkotása lett számomra. Úgy láttam nektek is tetszett és Erina kommentben kért is step by step bejegyzést, szóval itt is van videó és kép formájában egyaránt :)
Most csak kék színeket használtam (ha már hullámokról van szó), de bevallom az eredeti színkombó sokkal jobban tetszik, sokkal változatosabb. Tulajdonképpen ezerféleképpen lehet variálni ezt a manikűrt, csak 3 szín kell hozzá és fehér (vagy akár fekete vagy arany, vagy...amit csak kigondoltok) akrilfesték (vagy körömlakk). Ha már kék akkor akaratlanul is a kék PP lakkjaim kúsznak a fejembe, így előszedtem mind a hármat és velük készült el a mai mani. Alapnak a PP Instinct került, a színezést pedig az Eyre és a Forget Me Not szolgáltatta.


A tutorial videót itt nézhetitek meg, ajánlott a HD nézet! Egyébként úgy érzem ez eddig a legjobban sikerült videóm, már ami a minőséget illeti. Végre összegyűjtögettem minden eszközt ami egy normális videó elkészítéséhez kell, így remélem számotokra is élvezetesebb lesz a nézése.
(És igen, az egy fan brush (mi a magyar neveee? :D legyező ecset? legyen az...) striper ecsetté vagdosva...a legjobb! :D)



Kép formájában is készítettem egy tutorialt, így könnyebben le lehet menteni.
Ami még technikailag egy kis magyarázatot igényel:
- Ilyen vékony vonalaknál nagyon vékony ecsetet kell használni, olyat aminek van tartása de mégsem túl merev - és a legyező ecset erre tökéletes volt. Már van egy vékony striper ecsetem, de az túl merev volt a hullámok festéséhez, ezért kellett improvizálnom.
- Látjátok, hogy a hullámok körvonalát gyakorlatilag 2x festettem meg, mivel a színnel való kitöltés miatt úgyis "rongálódnak" a vonalak. Éppen ezért az első felfestéskor nem is kell a tökéletességre törekedni.
- Ami még fontos, hogy ha glitteres lakkot is beépítünk a manaikűrbe (mint a Manivadászos verzióban), akkor a "kiszínezés" és a másodszori körvonal felfestés között nem árt egy fedőlakk réteget beiktatni, így egyenletes lesz a felület és könnyebb megfesteni a hullámokat (tehát a fotó tutorial 5. és 6. lépése között kell a fedőlakk).

Ha kérdés van bármivel kapcsolatban, akkor kiabáljatok! :)









Nektek melyik színkombináció tetszik jobban?

22 megjegyzés:

  1. Ez a színkombináció is nagyon tetszik, de ha MUSZÁJ választani, akkor az előző jobban. :))

    VálaszTörlés
  2. Zseniális vagy *_* Köszi a videót! Így már lehet, hogy én is megpróbálom megcsinálni ^_^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs mit, örülök, hogy hasznodra vált a tutorial :)

      Törlés
  3. Hát én nem próbálom meg, de a manikűr gyönyörű :) A videót majd otthon megnézem :)

    VálaszTörlés
  4. Ahh, fele ennyi kézügyességért a fél kezemet adnám vagy hogy is van ez. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :DDD Lenne ott szerintem nálad is kézügyesség, már csak egy kis gyakorlás hiányzik. Pont nemrég nézegettem a régebbi "alkotásaimat" és hát legszívesebben letörölném a blogról őket :DD

      Törlés
  5. Nagyon tetszik a kopasztott legyező-ecset :)) és természetesen a mani is!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :DD Hát igen, ha a kényszer az úr...de így legalább lett 2 különböző vékonyságú ecsetem egy olyan ecsetből amit egyáltalán nem használtam, ráadásul kettő is volt belőle :D

      Törlés
  6. huuu de durva :o nagyon ügyes vagy! Nekem ez a kék jobban tetszik :) csúcs lett!

    VálaszTörlés
  7. Fantasztikus, nem jutok szóhoz se. Egyetértek Edinával, sok mindent odaadnék én is, ha ilyen kézügyességem lehetne... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :D egyébként ugyanazt tudom mondani neked is mint Edinának..van ott kézügyesség!

      Törlés
  8. El vagyok képedve, olyan szépeket alkotsz! Semmi kézremegés, biztos vonalvezetés áh, csak ismételni tudom a csajokat, sok mindent megadnék ilyen kézügyességért! A lakkok kiválasztása is jó lett, imádom ezeket a színeket! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Hát azért egy picit remegett a kezem a lámpaláz miatt, de talán azért nem látszik mert fel lett gyorsítva a videó :D

      Törlés
  9. Hát ez valami mesés, komolyan annyira profi vagy *.*

    VálaszTörlés
  10. Nagyon jó lett. Ezek a színek szuperek együtt. :)

    VálaszTörlés
  11. Nagyon köszönöm a tutorialt Lexa! Igazán kedves, hogy külön megemlítettél a posztban. :)
    Nekem mindkettő az álom-mani kategóriába tartozik. Az útmutatásod alapján nekiállok gyakorolni. ;)

    VálaszTörlés