csütörtök, május 08, 2014

Színminta | Sleek Candy paletta & UMA Eyeshadow Base


A héten megint rendeltem a MUP-ról, ugyanis hiába mondogattam a múltkori (és egyben legelső) sminkes bejegyzésemben, hogy nem akarok még "profibb" színes palettát venni, de amikor megláttam ezt a limitált kiadású Sleek Candy palettát...hát, igencsak megingott az elhatározásom. Olyannyira, hogy meg is vettem :D Hogy ne egyedül utazzon rendeltem mellé még egy UMA szemhéjalapot és egy UMA fixáló púdert. A szemhéjalapot azért mert az Essence-es már nagyon fogyóban van, fixáló púderem pedig még sosem volt (csak sima) és ki akartam próbálni. Azért az UMA-ra esett a választásom, mert bár blogokon nem olvastam utána, de a MUP-n elég jókat írtak róla és az áruk sem horror. Na majd meglátjuk hogyan szerepelnek.
Egyébként HAUL bejegyzésnek indult volna, de mivel már befotóztam a színmintákat is ezért úgy gondoltam megmutatom egyben az egészet. Először jöjjön a szemhéjpúder paletta :)

(A termékekről bővebben (használat,tulajdonságok) a MUP webshopban olvashattok, belinkelem mindegyiket.)

A képek mindegyike nagy méretű, nyugodtan nagyítsatok rájuk!




A szokásos fekete Sleek csomagolásban kapjuk a 12 színt, egyenként 1,1 g a tartalmuk. 6 db matt és 6 db fényes szemhéjpúder található a palettában, szerintem szuper összeállítás lett. Bár a feketét és a matt rózsaszínt felőlem akár ki is hagyhatták volna, mert azokat szerintem nemigen fogom használni.
A palettát INNEN rendeltem.



Ez lett a legélethűbb kép a palettáról!

A matt színek a következők: Strawberry Sherbet, Parma Violet, Flump, Liquorice, Bubble Gum, Mint Cream
A fényes színek pedig: Bon Bon, Apple Sour, Pear Drop, Blue Fizzle, Aniseed, Cream Soda


A színmintákat az UMA Eyeshadow Base-re vittem fel!




Parma Violet: Sötét lila, plum szín, nekem nagyon tetszik, jól pigmentált, matt.
Apple Sour: Az egyik kedvencem, fényes, mentába hajló zöld, az ezüst selyemfény miatt nehéz fényképezni, sokkal kékesebbnek látszik a fotókon, egész jól pigmentált.
Pear Drop: A másik nagy kedvenc, neki is ezüst fénye van, lime zöld egyébként. Sajnos nem annyira pigmentált mint ahogy szeretném, de gyanítom vizes ecsettel ki tudom majd belőle hozni azt a színt amit kigondoltam magamnak :D
Flump: Szép világos lila, jól pigmentált matt szín.


Aniseed: Ezüst fényű rózsaszín?? Nagyon nehéz meghatározni a színét, pirosas/korallos/piszkos rózsaszínnel járok talán a legközelebb, de szintén az erős ezüst fény miatt bizonyos fényviszonyok közt világosabbnak, ezüstösebbnek hat. Egészen tetszik ez az árnyalat, jól pigmentált.
Bubble Gum: Matt világos kék. Közepesen pigmentált, vizes ecsettel szerintem csodaszép lesz.
Mint Cream: Egészen halványan fénylő menta, ő is nagyon tetszik, közepesen pigmentált.
Cream Soda: Gyönyörű highlighter szín. Nem teljesen fehér, van benne egy kis szürke is. Csodás fénye van.


Liquorice: Matt fekete, vagy inkább nagyon sötét szürkésbarna? Feketét nem nagyon használok sminkeléskor, pláne ezeket a gyönyörű világos színeket nem fogom elrontani vele. Nem értem miért került a palettába, egy korallnak vagy egy fényes citromsárgának jobban örültem volna. Egyébként egész jól pigmentált (már ha valóban szürkésbarna, de ha fekete akkor nem :D).
Strawberry Sherbet: A leggyengébben teljesítő szín a palettában. Nem nagyon van fedése, bár szomorú nem vagyok érte, mert egyébként sem hiszem, hogy használtam volna :D
Blue Fizzle: Enyhe ezüst fényű lilás-kék. Ez is nagyon tetszik, elég jól pigmentált.
Bon Bon: Ezüst fényű piszkos rózsaszín, mályva. Jól pigmentált, szerintem még használni is fogom.



Összességében tetszik, van pár szín ami nem túl erős pigmentáltságban, de vizes ecsettel bizonyára lehet rajtuk javítani. A színek nagyon tetszenek, a kékeket, zöldeket, lilákat tavasszal/nyáron sokat fogom használni, még ha csak színes "tusvonalként" is. Egy cseppet sem bántam meg, hogy megvettem, el fogok vele mókázgatni a napokban, aztán még lehet hamarosan smink is lesz vele ;)


Következzen az UMA Eyeshadow base:


A MUP webshopban egész jókat olvastam róla, úgyhogy gondoltam teszek vele egy próbát. Ahogyan írják is elég sötét a színe, de eldolgozva szépen felveszi a bőr színét. Azért nagyon világos bőrűeknek semmiképp nem javasolnám, nekem viszont még a téli (mostani) szemhéj színemhez is jó. 24 órás tartást és vízállóságot ígér. Ezt még nem állt módomban tesztelni, hiszen még csak színmintát készítettem, de ha érdekel titeket később hozhatok róla teljesebb tesztet is! Mattra szárad és 6,5 ml-t kapunk a pénzünkért.
INNEN rendeltem.


A karomon sötétebb a bőr mint az arcomon, de mégsem akartam a szemhéjamon megmutatni, de azért itt is látszik, hogy a felvitelkor elég sötét, kicsit elkenve is látszik még, hogy eltér a színe, de teljes elegyengetés után teljesen beleolvad a bőrszínbe. Fehér papíron is ki akartam próbálni, hogy ott hátha jobban látszik az eltérés, és így is lett. Igaz papíron nem tudtam jól eldolgozni, de már így is látszik mennyivel világosabb lett egy kis dörzsi után.


Ugyan az UMA Fixing Powder-ről nem nagyon tudok színmintát hozni (mivel átlátszó púderről van szó), azért őt is megmutatom, illetve az első benyomásokat is leírom:



Már régóta ki akartam próbálni ezeket az átlátszó fixáló púdereket. Eddig csak a sima, színezett púderekkel volt dolgom. Amikor megérkezett, a befotózás után rögtön felütögettem az aznapi sminkemre. Nem porolt, nem lett tőle fehér az arcom, szóval az alap dolgokat teljesítette. Mivel kombinált a bőröm a T-zóna hajlamos a kifényesedésre (pláne nyáron), ezért remélem jó hasznát fogom venni ennek a terméknek, és remélem jól le fogja mattítani azokat a részeket. Itt is áll az ajánlatom, ha érdekel titeket, akkor írok még róla bővebben is!
5 g-os a termék.
INNEN rendeltem.


Mit gondoltok a termékekről?
Volt már valamelyikhez szerencsétek?
Esetleg érdekel titeket valamelyik bővebben?

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek azok a színek :)

    VálaszTörlés
  2. Ugye-ugye? :) csodásak a színek!

    VálaszTörlés
  3. Engem az UMA Eyeshadow base:érdekelne, hogy mennyire tartós vele a smink. A paletta is nagyon szép, de az nekem már nem való :)

    VálaszTörlés