csütörtök, június 18, 2015

Lakkteszt | A-England: Captive Goddess & Incense Burner


Először is kezdeném a hét legjobb (és legmegkönnyebbülős) hírével: ötösre államvizsgáztam!!! :D Úgyhogy mostantól minden visszaáll a régi, heti 4-5 posztos kerékvágásba. Kezdeném is a sort két szépséges A-England lakkal, amit a Nailland jóvoltából próbálhattam ki. Mindkét lakk az új kollekcióba, a Rossetti's Goddess-be tartozik.



A Captive Goddess szerintem a legkülönlegesebb a kollekcióból, hasonlóan az Ascalonhoz, ez sem csak egy sima szürke holo lakk, hanem van neki egy csodás, jeges, kékes-zöld fénye, ami sajnos a képeken leginkább csak a körömlakk üvegén látszódik, élőben viszont kétséget kizáróan a körmökön is erőteljesen megjelenik. 


A lakk nagyon éteri, pláne ezzel a tipikus sejtelmes A-England holozással. Én nagyon szeretem ezeket a behatárolhatatlan színeket, nincsen is annál jobb dolog amikor órákig tanakodsz, hogy akkor ez most inkább kékes vagy zöldes, és miután végre eldöntöd, hogy melyik, átsétálsz egy másik szobába, másik világítás mellé és megint elbizonytalanodsz. Annyit azonban kijelenthetek, hogy semmiképpen sem mondható rá, hogy szürke lenne, mert tele van élettel, még árnyékban is van egy pici holo játéka. Szerencsére sikerült napfényben is elkapnom, ott viszont egyenesen szikrázik.


A minősége kifogástalan, 2 réteges, könnyen terül, könnyen kenhető, gyorsan szárad. Fedőlakkot mindenképpen igényel, mert a márka többi lakkjához hasonlóan félmattra szárad.

Direkt napfényben készült kép.

Direkt napfényben készült kép.




Itt látszik talán a legjobban ez az éteri kékes-zöld fény.




Az Incense Burner is egy trükkös szín, szintén nagyon nehéz megfogni, mert azon kívül, hogy a lila és a barna egyszerre érvényesül benne, még egy jó adag (duokróm) zöld is ott van...legalábbis az üvegben. Egy kis trükkhöz folyamodva pedig a körmünkön is ott lehet ha szeretnénk.
A lakk nagyon szépen fed, akár már egy vastagabb réteg is elég lehet, én azonban kettőt használtam. Így egy nagyon sötét, enyhén lilásan/barnásan csillogó finisht kapunk. Az említett zöldnek nyoma sincs. Ahhoz, hogy ezt előhívjuk belőle, a körmünket át kell gyengéden törölni (száradás után természetesen) egy lakklemosós papírzsepivel (semmi esetre sem vattapamaccsal, mert a vatta szálai nagyon könnyen beleragadhatnak a lakkba). Az első pár kép áttörlés előtt készült (fedőlakk nélkül!! tehát egész szép fénye van önmagában is), lentebb pedig az áttörölgetett verziót láthatjátok, illetve a legvégén egy összehasonlítást a Zoya Sansa-val.






Innentől jönnek a lakklemosóval áttörölt swatchok. A makró képen nagyon jól látszik (meg hát a többi képen is), hogy mennyivel több élet van így benne, és milliószor jobban tetszik az áttörölt változat, mint az eredeti. Ez a zöld szín egyébként nem mindig van jelen, mert egyfajta duokróm shiftelés játszódik le, tehát fényviszonytól függ, hogy mit látunk éppen a körmeinken.
Az áttörölt verzión természetesen már van fedőlakk!





A Zoya Sansa-val hasonlítottam össze, ami szintén egy alapvetően barnás lila lakk, de a Sansa inkább lila, az Incense Burner pedig inkább barna, a Sansában pedig az arany szemcsék is sokkal nagyobbak. Mindkét lakk 2 réteges, de az Incense Burner sokkal jobban fed/vékonyabb réteg kell belőle. Ezen a képen az Incense Burner nincs áttörölve körömlakk lemosóval!

Mindkét lakkot (illetve a Sansa-val együtt mindhárom lakkot) megtaláljátok a Naillandnél, az A-England lakkok ára 2990 Ft.


 Nektek melyik a befutó: Captive Goddess vagy Incense Burner?
Vagy esetleg a másik kettő tetszik a kollekcióból?

9 megjegyzés:

  1. Naaagy gratula az államvizsgához!!!

    A lakkokat nagyon vártam, de aztán amikor már kapni lehetett őket, nem rohantam vásárolni, talán ősszel jobban vonzanak majd, de gyönyörű képeket csináltál róluk!

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok! :) A lakkok közül a Captive Goddess tetszik jobban, nagyon szép :)

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok az államvizsgához! :)
    Gyönyörűek ezek a lakkok, az Incense burner nekem jobban tetszik, bár mindkettő nagyon izgalmas szín.

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok!!!!!!
    Nekem mindkét lakk tetszik :)

    VálaszTörlés
  5. Gratulálok az eredményhez! :)
    Mindkettő lakk gyönyörűséges, a képek is nagyon ott vannak, mint mindig!

    VálaszTörlés
  6. Gratulálok a jeleshez! A négy új szín közül sajnos mindegyik tetszik, de csak a három holósra fogok benevezni, mert egyelőre múlhatatlan a holo lakkok iránti szerelmem :-)

    VálaszTörlés
  7. Ezek a színek nem nagyon harmonizálnak a lelkivilágommal, de majd biztos készítesz velük valami jó kis manit és "lexásítva" majd leesik az állam tőlük :)))
    Gratulálok az eremdményedhez!!!!

    VálaszTörlés
  8. Gratulálok, nagyon ügyes vagy. :)
    Nekem az első lakk jobban tetszik. :)

    VálaszTörlés
  9. Mindkettő nagyon jól néz ki, de az ezüstös sokkal közelebb áll hozzám.

    VálaszTörlés