szerda, április 01, 2015

Lakkteszt | KBShimmer - Dressed To Gild + nail art


Ma egy szépséges KBShimmer lakkot fogok megmutatni, ami már jó pár hónapja itt üdül a polcon (a lakkot a Harlow & Co.-tól rendeltem egyébként), a jó időre várva. Igazi tavaszi színekben pompázik ez a glitter rengeteg, zöld, lila és arany alkotják a fő színeket, de a holo miatt ezer színben pompázik.
A lakk textúrája elég sűrű, de csak a millió glitter miatt, tényleg nagyon sok van benne. Ezt már az is bizonyítja, hogy a lakkot elég 2 rétegben felkenni. Azonban az első réteg felvitelekor nem a szokásos mozdulattal célszerű lakkozni, hanem inkább az ecsettel rá kell tapogatni a glittereket a körömre, így mindenhová ugyanannyi jut belőlük. A második réteg már könnyebben kezelhető, sokszor csak elég kipótolni a hiányos részeket. A sok glitter ellenére viszonylag gyorsan szárad, és teljesen matt, homokhatás lesz a végeredmény. Ezt a teljesen mattot úgy értsétek, hogy a glitterek felülete lesz matt, nem pedig a csillogása veszik el, mert az megmarad, holózik az egész veszettül :D
A fő színe az arany, ami matton tompább, fényesen élénkebb, de egyértelműen a sárgásabb vonalon mozog, és holos természetesen. És akkor ott vannak még a különböző színű glitterek (főleg a lila és zöld látható benne egyértelműen), amik szintén holóznak. 


A matt finish tehát kicsit tompít a színeken, ezért ha fedőlakkot használunk akkor a színek is élénkebbeké válnak, és természetesen a holo is jobban előjön. Az első pár kép matt finish-sel készült, majd jelzem a bejegyzésben, hogy honnantól használtam fedőlakkot. A fedőlakkról pedig annyit, hogy egy réteg nem lesz elég, hogy kiegyenlítsük a felszínt, de még kettő se nagyon, bár kettővel már önmagában hordható, viszont nail arthoz nem lesz elég sima a felülete, ennek ellenére én nail artoztam rá :D


Az ecsete nem nagyon tetszik, a lakk állagához ez nagyon keskeny méret szerintem, többször kell vele meríteni, hogy egy körmöt kilakkozzunk.





Innentől jönnek a fedőlakkos képek. A fedőlakk miatt jobban elkapja a kevés fényt is, így jobban holózik. Mint látjátok így önmagában, 2 réteg fedőlakkal elég egyenletesnek látszik a felülete, de sajnos amikor elkezdtem rá festegeni, akkor kiderült, hogy ez még korántsem nevezhető egyenletesnek.
Bár nem próbáltam még, de szerintem nagyon vékony rétegben még fedőlakként is lehetne használni ezt a glitter bombát. Nekem nagyon tetszik matton is és fényesen is, örülök, hogy megvettem.






És akkor jöjjön a nail art. Fekete akril festékkel festettem fel szabadkézzel a geometrikus mintát (kivéve a körömágynál található fekete háromszöget, mert ahhoz nail vinyls-t használtam). A képeken nem feltétlenül látszik, hogy göröngyös maradt a felülete még a nail artot védő plusz egy fedőlakk réteggel is, de természetesen ezt a vonalak festésekor én egyértelműen tapasztaltam. Viszont egy kevésbé precíz (pl. rózsamintás) nail artnál nem olyan zavaró ez az egyenetlenség, de persze nekem muszáj volt megküzdenem vele :D





Hogy tetszik?
Szeretitek az ennyire csicsás lakkokat?

11 megjegyzés:

  1. Ez nem is annyira csicsás, mint amennyire sárga nekem :) Jó lett a mintával! Nekem fedőlakkal jobban tetszik, olyan, mintha üveg alatt lenne a sok glitter :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát tény, hogy elég sárga :D Bár ez is fény függő, illetve a fedőlakk is csak élénkíti. És igen, fedőlakkal olyan mintha üveg lenne fölötte *-*

      Törlés
  2. Igazán szépséges, a nail arttal együtt is :) Bár mindezt lemosni nem lehet leányálom xD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Hát annyira nem volt vészes, lakklemosóba áztatott vattapamacs darabkát szorítottam a körmömre kb. 45 másodpercig, és így szinte egyben lejön :)

      Törlés
  3. Ezt a glitterbombát, hihetetlen, milyen gyönyörűséges! :D
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
  4. Mega bizsu glitter... :D Én rögtön a glittereket használnám nailarthoz...gyönyörű!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :DD Hmm...jó ötlet. Legközelebb kihalászgatok belőle glittereket :)

      Törlés
  5. Nagyon szép lakk és szuper rajta a minta is! :)

    VálaszTörlés
  6. Ó hát ez egy csillámvarázslat! *.* És a minta is nagyon jól áll neki. :)

    VálaszTörlés