csütörtök, január 01, 2015

Visszatekintés, avagy Best of 2014


Sok blogon olvashattatok már ilyen összefoglalót, most én is terveztem egyet, hiszen 2013-ról még nem nagyon volt miről írni, ellenben 2014-ben viszont elég sok minden történt blog viszonylatban, rengeteg tapasztalattal, élménnyel gazdagodtam, sok-sok termék vált kedvencemmé. Próbálom rövidre fogni a mondandómat, mert elég sok mindent szeretnék ha csak említés szintjén is leírni. Csapjunk is a lovak közé :)



KEDVENC ALAP- ÉS FEDŐLAKK

Kicsivel több mint 1 évet töltöttem műkörömmel a kacsóimon, igazából emiatt tudtam elkezdeni a blogolást, mert a saját körmeim nagyon gyengék voltak, folyton letörtek. Viszont egy fél éve már zselémentes vagyok. A Rossmannban bukkantam az Eveline 8in1 csodaszerére és azóta már a 3. üvegcsét fogyasztom belőle. Sikerült úgy lenövesztenem a zselét, hogy közben ezzel kenegettem a körmeim, és gyakorlatilag mire lenőtt a zselé addigra meg is erősödött a körmöm, az átmenet pedig - már ami a betonbiztos körmöket illeti - észrevehetetlen volt. De tényleg, olyan szilárd a körmöm, mint amikor zselé volt rajta, mondanom sem kell, hogy a fél év alatt egyszer sem tört be. Azóta már több lánynál is olvastam, hogy mennyire jó ez a lakk és tényleg, akinek problémája van a beszakadó körmökkel az sürgősen próbálja ki, nem fog csalódni. Én gyakorlatilag alaplakként használom, minden egyes manikűr alá ezt kenem.
Na a többi dologról megpróbálok kevesebbet rizsázni, de mivel erről a termékről még nem volt szó a blogon, ezért úgy éreztem megérdemli a hosszabb csacsogást.
Fedőlakk téren is  megtaláltam a holy grail-t a Seche Vite képében, nemrég rendeltem ezt a nagy, 118 ml-es (8,5-szerese a 14 ml-nek, szóval jóóóóó sok) utántöltőt ebayről (INNEN), kicsit féltem is, hogy valami utánzatot vagy gagyit küldenek, de nem, azóta már teszteltem, nagyon eredetinek látszik, teszi a dolgát, ugyanolyan, mint a 14 ml-es SV lakkom. És ráadásul nagyon megéri a Nailland-es árhoz viszonyítva. Ja, a csomaghoz járt tracking number is, dec. 22-én rendeltem, 30-án már itt is volt.


ÚJ MÁRKÁK

2014-ben egy csomó új, híres márkát kipróbálhattam amikről eddig csak álmodozhattam, többnyire a Nailland-nek hála, ma már el sem bírnám képzelni az életem nélkülük :D Ez kicsit drámaian hangzik, de tényleg így van :D



DANCE LEGEND

Az egyik kedvenc körömlakk márkámmá vált a Dance Legend, először még nyáron rendeltem tőlük, majd később a Nailland-nél is elérhetővé váltak. A kedvenc kollekcióm pedig kétséget kizáróan a Chameleon.



DUO/MULTIKRÓM

Ha már DL és Chameleon, akkor említést kell tennem a duo és multikróm megszállottságomról is, ami igazán 2014-ben teljesedett ki. Alig várom, hogy újabb darabokkal bővítsem a körömlakk készletem.

Lakkok: Colour Alike 536 H, Dance Legend - SulleyCeliaRoz, Boo, Catrice - 07 Genius in the Bottle, Barry M - Arabian, Essence - 03 I Don't care! I love it!Moyra 312 Easy Rider


NUDE

2014-ben végre megtaláltam a kedvenc nude lakkjaimat is, mint ahogy többnyire mindenkinek, úgy nekem is hajkurásznom kellett egy darabig őket. Ja, egyébként azért nem ráztam fel a lakkokat fotózás előtt, hogy láthassátok mennyi fogyott belőlük.

Lakkok: Golden Rose - Rich Color 52, Sally Hansen - Shore-ly!, Barry M - Coconut, Maybelline - 70 Porcelain Beige


KEDVENC LAKKOK

Bár az eddig bemutatott lakkok is nagy kedvenceim, de ebben a képben megpróbáltam azokat a összeszedni, amik inkább a tavaszi-nyári időszakban voltak nagy favoritok. A zöld China Glaze nevetségesen megfogyatkozott, jó ideje nem volt ilyen lakkom ami ennyit fogyott volna, bár nem hiába, ő volt az első CG lakkom, már 2 nyáron szolgált hűen. És még most sem unom, már alig várom, hogy tavasszal felkenhessem :) Az OPI lakk pedig azt hiszem örökké kedvenc lesz, minden hátránya ellenére is.



KEDVENC NAIL ART

Idén sem szűkölködtem nail artokban, a kedvenc technikám még mindig a szabadkézzel festés, de imádom a színátmenet készítését is és egyre jobban megbarátkozom a nyomdázással is. Szerintem már ismertek, szeretem az elvetemült megoldásokat, mintákat és a közeljövőben sem kívánok ezen változtatni ;)


MAKEUP

Nem szeretnék kisregényt írni, a képen szereplő termékeket napi szinten használom, a Lovely szempillaspirált már többször újravettem, a MR pirosító meg 2x leesett azért ilyen RUSZTIKUS :D Alkohollal "összeragasztottam" a darabkákat, nem volt szívem porrá őrölni és úgy kikotyvasztani újra, így legalább egy picit látszik még a márványos felülete :D

Termékek: Holika Holika - Petit BB Clearing, Makeup Revolution - Iconic 3 palette, E.l.f. - Blush: Blushing Rose, Essence - Silky Touch Blush: 50 Sweetheart, Makeup Revolution - Vivid Baked Blush: Loved Me The Best, Lovely - Pump Up mascara, Essence - Lipliner: 06 Satin Mauve, Essence - Longlasting Lipstick: 07 Natural Beauty, Rimmel - Lasting Finish Lipstick: 085 Royalty


SKINCARE

Az arcomra a heti 1-2-szeri radírozáson kívül csak fekete szappant és csipkebogyó mag olajat használok. Egész jól beváltak. A hajamra még mindig argán olajat kenek, és a szilikon mentes sampon/balzsam miatt tényleg beszívódik a hajamba. A saját készítésű méhviaszos krémem pedig minden várakozást fölülmúlt, ÖRÖKKÉ újra fogom keverni.



ACCESSORIES

A végére mutatok pár csecsebecsét is, bár sajnos a többségük a koliban maradt. A kis h&m-es neszeszerben azóta sem tartok semmit, de egyszerűen MUSZÁJ voltam megvenni ezt a holografikus/ duokrómos gyönyörűséget :D A gyűrű szett a Forever 21-ból van, imádom mindegyiket. Az apróka fülbevalókat pedig a debreceni Plázában vettem 99 Ft-ért :D Azóta elválaszthatatlanok vagyunk. A DKNY órám pedig még mindig imádom, régen utáltam órát hordani, ma már nem tudnék elindulni nélküle.

RANDOM KEDVENCEK (film, sorozat, könyv, zene, egyéb)

Skyrim | Hell On Wheels | G.R.R. Martin: Game of Thones | Keaton Henson - You | Penny Dreadful | Bruno Banani: Magic Woman | John Ajvide Lindqvist: Engedj Be! | Horns | Yankee Candle | Canon EOS 600D | We Were Promissed Jetpacks: Quiet Little Voices | Z Nation (Sorry, not sorry :D) | The Babadook | The inbetweeners (sorozat + filmek) | Norvég turi Tiszafüreden | Instagram | 

KEDVENC PILLANATOK, EMLÉKEK
Ha csak egy kedvenc bloggal kapcsolatos emléket kellene kiválasztani, az kétséget kizáróan a piCture pOlish Blog/Insta Fest-en való részvételem lenne. Nem is ragozom tovább, földöntúli élmény volt!
Na persze annak is nagyon örültem, hogy a Mod Lacquer-nek tesztelhettem körömlakkokat.
Ezen kívül még nagyon emlékezetes volt a 31 napos kihívás, rohadt kemény volt végigcsinálni, de a kedvenc nail artjaim jó része ebből a brainstorminggal teli 31 napból származik.

TI, OLVASÓK <3

Mert ugye nem sok értelme lenne itt szép csendben, magamnak blogolgatni :) El sem hiszem, de ezidáig 278-an iratkoztatok fel hozzám, és több mint 173.000-szer kattintottatok a blogra.
Nagyon szépen köszönök minden egyes feliratkozást, hozzászólást, biztatást, dicséretet, higgyétek el, nagyon sokat számít mindenki véleménye, ezért ne habozzatok beleszólni ha valamit jól vagy épp nem jól csinálok :P

ÉS HOGY HOVA TOVÁBB 2015-ben?

Előre! Mindig.
Nem tudom mit rejt a jövő, de az biztos, hogy csak előre fogok nézni, próbálom a legtöbbet kihozni magamból, hiszen mindig van mit tanulni, mindig van hova fejlődni!

Remélem idén is velem tartotok! :)


Mindenkinek sikerekben, egészségben és boldogságban gazdag új évet kívánok!

6 megjegyzés:

  1. Sajnos az utóbbi hónapokban valamiért az én körmeim is borzasztóan szakadoznak, lemezesen elválnak. Most az essence ultra strong körömerősítőjét használom, de ha nem válik be kipróbálom az Eveline 8in1 lakkját. Én örülök, hogy ennyit írtál róla. :)
    Az argán- és a csipkebogyóolajat és is nagyon imádom. Jó, hogy egyre többieknél látom, hogy bátran használnak növényi olajokat. Szerintem a legjobb. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképpen érdemes kipróbálni, szokott akcióban is lenni, érdemes akkor lecsapni rá, bár szerintem a teljes árat is megéri, mert tényleg használ. Az olajak pedig tényleg nagyon jók, annó kókuszolajjal kezdtem és azóta nincs megállás :D

      Törlés
  2. Ó, nagyon jó volt olvasni a posztot! :)BÚÉK! Így tovább 2015-ben is!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, hogy tetszett a bejegyzés! :) Búék!

      Törlés
  3. Ezek a gyönyörű manikűrök :) Seche Vite nekem is van, de ez az utántöltő, óriási minden értelemben :) Az Eveline-re rá fogok nézni, ha ennyire jó, nem értem, miért, de a bal kezemen lemezesedik a köröm, pedig jobb kezes vagyok, azt használom takarításra is, mégis a megkímélt kezemen van rosszabb állapotban a köröm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát egy kicsit elvetemült ez a 118 ml-es SV, de ahogy kalkuláltam, számolgattam úgy nekem mindenképpen megéri. Az eddigi 14 ml-es SV elég lassan fogyott, de csak azért mert spóroltam vele, azért mégiscsak 1800 Ft...Így viszont végre mindenre ezt fogom kenni :D Az Eveline-t nagyon ajánlom, nem túloztam amikor azt írtam, hogy beton a körmöm! Hát ezt a bal kezes dolgot én sem értem... :O

      Törlés