csütörtök, december 04, 2014

Lakkteszt | A-England: Virgin Queen


Az A-England új, Elizabeth & Mary kollekciójából a Virgin Queen fogott meg leginkább (na azért a lila Crown of Thistles se semmi). Nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen lesz élőben, mert a blogokon hol ezüstösebb hol bronzosabb képeket láttam róla.
Annyit leszögezek, hogy nem könnyű eset, már ami a színmeghatározást illeti, ugyanis valóban az ezüst és a bronz keveréke, apró, inkább arany mint bronz pelyhecskék is vannak benne, ráadásként holografikus is, szóval tényleg ezer arca van. Szerintem inkább bronz mint ezüst, ezt viszont a képeken nagyon nehéz visszaadni, még utólagos színállítgatással is. Az ezüst inkább sötétebb tónusú benne, a holo hatása pedig alapjáraton (ha nem éri közvetlen fény) semmi (pl. a Dancing with Nureyev szerintem valahogy jobban meg tudja fogni a kevesebb fényt is), azt kell mondjam ha nem éri fény, akkor teljesen "lapos", szürkés-bronzos, nem sok különlegesség van benne, ehhez csak hozzáad egy lapáttal, hogy a lakk száradás után bemattul. A képeken fedőlakk nélkül látjátok egyébként.
A színéről még annyit, hogy közvetlen fényben sötétebbnek látom, míg árnyékban, téli tipikus szürke fényben pedig egészen ki tud világosodni, de ezt majd láthatjátok a képeken is.

A minősége a szokásos majdnem-elég-egy-réteg-is. Ezt alátámasztja az is, hogy nyomdáztam rá feketével, de nem sikerült szépen felvinnem a mintát, ezért a rontott mintás körmömre húztam 1 réteg Virgin Queen-t, ami teljesen elfedte a fekete nyomdát...szóval nem ragozom tovább, a megszokott A-England minőség, amihez hozzá tatozik a gyors száradás és hátrányként a viszonylagos fénytelenség is.


A legtöbb kép vakuval készült, ilyenkor a legszebb a lakk, csodás a holo hatás, és igazán izgalmas ezzel az ezüstös-bronz alappal. A teljesség kedvéért készítettem olyan képeket is, amikor a rivaldafény nélkül láthatjuk, tehát megfosztva a szemkápráztató holo hatástól. Ezek alá a képek alá oda van írva, hogy közvetlen fény nélkül készültek, de azt hiszem elég jól észrevetetik magukat egyébként is :/
Most valószínűleg mindenkiben az tudatosult, hogy holo hatás nélkül utálom :D Hát igen, nem örülök neki, hogy ennyire semmilyen a színe, pláne, hogy így télen a fényviszonyok borzasztóak, minden holo lakk halála ez az időszak. Ennek ellenére nem tudom utálni. Tényleg nem. Imádom az ilyen izgalmas, megfoghatatlan színeket, egy kis életet lehet neki adni fedőlakkal, és ha télen csak díszítő lakként használom (nem 10 körmös nagydózisban), akkor nem olyan vészes (már készítettem vele nail artot is, holnap megmutatom), mondjuk nem bántam volna, ha lenne egy kis metál fénye vagy valami...no mindegy...viszont nyáron imádni fogom. 




A következő képen látszanak az üvegben a kis aranyló mikropelyhek. Ezek a pelyhek a körmön sem tűnnek el, örülök is nekik, mert árnyékban, amikor nincs varázslatos holo effekt, akkor ezek a kis arany pelyhek szolgáltatnak némi érdekességet a lakknak. Ja és az arany pelyhek mellett vannak még apróbb kék mikrocsillámok is benne (tényleg nagyon aprók, de talán látjátok őket).



Közvetlen fény nélkül.


Közvetlen fény nélkül.



Gyenge fény mellett. Most sem éri közvetlen fény, de egy fokkal élettel telibb.


Hogy tetszik ez a lakk?
Melyik a kedvencetek a kollekcióból?

7 megjegyzés:

  1. Fényben tényleg csodálatos, amúgy nekem ez nem a színem. A Nureyev viszont még mindig tetszik, csak készlethiány volt legutóbb, mikor rendeltem :( az az egyetlen A-England, ami nagyon tetszik, tudom, másik kollekció.

    VálaszTörlés
  2. Én is beszereztem vár, alig várom, hogy sorra kerüljön! Az ezer arca miatt nem lehetett kihagyni! Adina megint nagyot alkotott!

    VálaszTörlés
  3. Nocsak, az eddig látott képeken mindenhol ezüstnek látszott, azért nem is vettem meg, mert ezüst lakkom van bőven. Örülök, hogy megmutattad, így már biztosan kell :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon különleges szín :) Igaz, én nem tudnám viselni, hozzám nem áll közel, de rajtad istenien mutat.

    VálaszTörlés
  5. Annyira meseszép ez a lakk...

    VálaszTörlés
  6. Csodálatosak lettek a képeid, éppen ilyennek látom én is! Nekem még fény nélkül is tetszik, nem volt még hasonló lakkom, úgyhogy ideje volt beszerezni.
    És igen, a Crown of Thistles is varázslatos! Pedig először tiltakoztam ellene, mert általában a hidegebb árnyalatokat szoktam kedvelni, de ősz óta nagyot fordult az ízlésem és mostanában rengeteg melegebb árnyalatú színt imádok! :)

    VálaszTörlés