szerda, július 16, 2014

Lakkteszt | Flormar Supershine 49


A mai teszt alkalmával egy kis segítséget is szeretnék tőletek kérni. Tegnap állítgattam egy kicsit a laptop monitor fényeken, színeken és már jelenleg ott tartok, hogy nem tudom melyik beállítás lesz a jó :D Ráadásul egy kép lehet világos és sötét is attól függően mennyire döntöm meg a laptop kijelzőjét és eddig még nem sikerült rájönnöm melyik dőlési szög az "alapértelmezett".
Na szóval a kérésem az lenne, hogy az ehhez a bejegyzéshez készült képeket kellene véleményezni (mert ezek már az új beállítások után készültek), mert szerintem nagyjából élethűek, de ti milyennek látjátok? Nem túl világosak?, a zöld mennyire neon? (mert ha pasztellnek látjátok akkor az már régen rossz. A lakk színéről bővebben lejjebb írok, mert azért nem az a brutál neon.). A mobilomon pl. a régi képek elég sötétnek és/vagy túl színesnek látszanak, ezek a képek viszont nagyjából már jók. Tudom, hogy ez egy nagyon szubjektív téma, hiszen ahány gép annyi beállítás, sőt, az egyes színeket is kicsit máshogy látja a szemünk, de hátha sikerülne rájönni a dologra, mert 2-3 különböző gépen már próbáltam összehasonlítani a képeimet, de még így sem vagyok meggyőzve. 

Na és akkor végre essen már szó a lakkról is :D :D
Tulajdonképpen ez az első krém Flormar lakkom. Igazából nem voltak túl nagy elvárásaim vele kapcsolatban sem a fedés sem pedig a száradás tekintetében, de meglepően jól szerepelt, így pozitívan csalódtam.


Az üvegét utálom, szerintem az egyik legcsúnyább üveg amit valaha készítettek :D Az ecset szára irracionálisan hosszú (nyilván a jobb tartás miatt tervezték ekkorára, de #whoneedsthat...:D) Persze ez nem befolyásol semmit, de annyira bántja a szemem, hogy muszáj voltam megjegyezni :D A lakkot 2 vastagabb rétegben használtam, ami meglepő módon gyorsan száradt. Ez a 2 vastagabb réteg elég volt, hogy szinte teljesen csíkmentesen fedjen a lakk. A finish szerintem pasztell neon, tehát nem az az igazi szemkiverős neon, hanem egy lágyabb változat, ami ugyanolyan vibráló és élénk, de mégis picit visszafogottabb, krémesebb. Az igazi neonzöldet mint pl. a Moyra vivid sand zöldje nem szeretem, de ezt viszont imádom.


Talán ez és a legutolsó kép a legélethűbb a lakk színét tekintve.





Holnap hozok vele manikűrt, ugyanis felavattam a Pet'la Plate lemezem (illetve már másodjára használtam, de az első mani még nem került ki a blogra...de ami késik nem múlik ;P). Egy olyan mintát fogok használni a Wishes II lemezről, amit én eddig még nem nagyon láttam sehol sem. A végeredmény nagyon tetszett, egyszerűen imádtam!


Hogy tetszik a lakk? Belefér még a komfortzónádba?
Köszi, ha segítesz a kép/fény/szín mizériában! :)

12 megjegyzés:

  1. nagyon szép ez a lakk. igazi nyári szín.
    én szeretem a nagyméretű képeket,nálad ez akkor jelenik meg,amikor külön a képre kattintok. szerintem tegyél fel nagyobb képeket alapból,2048 x 2048 képpontú képeket a google nem számol fel,így nem fog megtelni a tárhelyed.
    elnézést,ha okoskodónak tűntem :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem káprázik tőle a szemem, de a Moyra neontól azért messze van :) Kellemes, krémes. Nekem az az üveggel a bajom, hogy tetszik amíg lakkozni nem kell vele, de a kupak fogása és az ecset lapítottsága nincs összhangban, mindig forgatni kell.
    Hm, talán nem egy neon lakkal kellene monitort beállítani, hanem mondjuk egy olyan lakkal, ami könnyebben fotózható.
    Én elég kekec szoktam lenni, és írni is szoktam, hogyha a lakk más színű a képen, mint a körmömön. Ezért is szoktam több képet megnézni mielőtt ismeretlen lakkot veszek, mert van, aki mobillal fotóz, meg sötétben/árnyékban/vakuval/napon, szóval igazából ha meglenne ez a lakk akkor mernék igazi véleményt mondani a színről, hogy mennyire élethű.

    VálaszTörlés
  3. Ja, most látom, ennek nem Black Dotos kupakja van, kupak rész sztornó.

    VálaszTörlés
  4. nekem a neonok beleférnek a komfortzónámba a zöld kivételével. Azt maximum díszítésnek használom.. :)

    A képeket elnézve, próbáltam nem a neont nézni (pont a neonok a legnehezebben fotózhatóak), nekem így a kezeid és a háttér is kicsit sárgásnak, szerkesztett színűnek tűnik. Mintha egy instagram filter lenne rajta. :)

    VálaszTörlés
  5. Mdollas Nails: Köszi a kommentet. Nem félek, hogy betelik a tárhelyem. Mivel a Google folyamatosan bővül nem tudnék annyi képet az életben készíteni, hogy beérjem őket :D Ráadásul a nagyobb képek mobilon/gyengébb nettel nagyon lassan tölthetnek be plusz mindig is feleslegesnek tartottam a túl nagy képeket, még glitteres lakkoknál sincs szükség szerintem túl nagyra. Nagyobb képeket azért sem "tudok" feltenni, mert a blog sablonja nem engedi. Még annó amikor lecseréltem erre, írtam is, hogy sajnos a fekete szélek mérete nem állítható (még html kódból sem - megvan, hogy hol lehetne, átírom nagyobbra de nem csinálja...), így ha a képeket a "nagyon nagy" vagy "eredeti" beállítással teszem fel, akkor a kisebb képernyőkön (mint pl. amilyen az én laptopom) csak a kép 3/4-e, fele jelenik meg. Most inkább a színekre voltam kíváncsi nem a kép méretére :)
    Audrey80: Nem, ennek másfajta kupakja van, még hosszabb és csúnyább mint a Black Dotsnak :D Igen, tudom, hogy írni szoktad, nálam is írtál már pár lakkhoz és pont ez is volt az egyik indító ok, amiért elkezdtem állítgatni. Egyébként nem ennél a neon lakknál állítottam be a monitort, több képet is megnyitottam, plusz a neten is kerestem képeket olyan lakkokról amik nekem megvannak és ismerem a színüket. Annyi, hogy most ide a neont raktam ki, mert úgy gondoltam ha neonnál sikerülne dűlőre jutni akkor bárminél sikerülne. Pont azért, mert a neon lakkok fotózva vagy túl pasztellesek vagy túl szemkiütősök a képeken. Egy sima kéknél/sárgánál stb. nem ennyire szembetűnő a különbség. Oda hiába írjátok nekem, hogy világosabb vagy sötétebb abból nem tanulok annyit mint ha egy neonhoz írjátok, hogy nagyon pasztell, közepesen neon vagy brutál neon.
    Lora: Köszi a kommentet, sokat segítettél vele, hogy leírtad mit látsz! :)

    VálaszTörlés
  6. fúúú *-* ez mennyire szép!

    VálaszTörlés
  7. Nálam ez pasztelles, zöldalmás. Itt nem jött át a neon, de lehet, hogy az én gépem a rossz :D

    VálaszTörlés
  8. Veszett jó színe van. :) Nem tudnám megmondani, hogy inkább pasztell vagy inkább neon... :D Neon-pasztel! Van egyáltalán ilyen? :)

    VálaszTörlés
  9. Zsozsó Sakklakk: Köszi a segítséget! :)
    Thimmyke: Van olyan, hogy pasztell-neon :) Szerintem ez is az. Mert egyértelműen neonosan erős színe van, mégis egy kicsit krémes :)

    VálaszTörlés
  10. Nagyon tetszik ez a pasztelles neon, de hordani nem biztos, hogy tudnám. Bár nekem is jobban bejön, mint a Moyra Vivid Sand színei. A beállítási problémádban sajnos nem hiszem, hogy érdemben tudnék segíteni, úgyhogy inkább nem is kezdek el okoskodni. :D

    VálaszTörlés