péntek, július 11, 2014

Lakkteszt | China Glaze - Iron Out The Details


Menthetetlen körömlakk mániás vagyok, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy "véletlenül" megint sikerült rendelnem a Naillandtől :/ A lakkokról csoportképet az instagramon már látott az aki követ, ha lemaradtál róla akkor ITT jól megnézheted magadnak :D Sikerült lecsapni rég áhított darabokra is, de mégis egy olyan lakkot választottam ki elsőnek amitől megmondom őszintén nem kicsit paráztam. A China Glaze Crinkled Chrome kollekció szerintem az egyik (ha nem a valaha volt) legmegosztóbb körömlakk kollekció. Furi textúráját vagy imádja az ember vagy gyűlöli. Már a megjelenéskor és az első swatchok után is ott motoszkált a fejemben, hogy ez lehet tetszik nekem, de igazán sohasem tudtam eldönteni, ezért nem is vettem meg teljes áron. Aztán amikor megláttam, hogy akciós (998 Ft) #látszikakutyánaksemkell, akkor mégiscsak a kosaramba raktam a kék színűt, próba szerencse #akutyánaknem,denekemigen.
Amikor megérkezett a csomag megnézegettem szépen a Zoyát, a Barry M-et, a Golden Rose-t, de végül mégis erre a furcsaságra rontottam rá ezerrel és mostam le azonnal a Moyra Dolphint, hogy ezt kenhessem a helyébe. Nos, a hosszú intro után csak sikerül végre kinyögni, hogy én az imádók táborát gazdagítom :)


Nagyon tetszik a lakkban, hogy van színe, úgy értem a kék nem csak a háttérben, alig érvényesül, hanem tényleg jól látszik, hogy ez egy kék körömlakk. A króm fény is elég szép, majd láthatjátok a képeken, hogy eltérő fényviszonyok mellett másként érvényesül, de azért mindig erőteljesen van jelen a króm hatás. A lakkban apró kör alakú glitterek és vékony szálacskák úszkálnak, ők alakítják ki a furi, érdes "crinkled" finish-t. A lakk egyébként hasonlóan viselkedik felkenéskor mint az OPI - Push And Shove, vagyis ahogy szárad a lakk, úgy válik egyre krómosabbá a felület. 


A lakk állaga viszonylag sűrű, főként a sok glitter miatt. A hüvelyk ujjam kivételével az összes többin 1 réteget használtam. A 2. réteget csak azért kentem fel, hogy megnézzem úgy milyen, de szemmel láthatóan túl sok (legalábbis az én ízlésemnek). Kicsit lejjebb lesz olyan kép, ahol jól látható az 1 és 2 réteg közötti különbség.
Szóval a lakk inkább 1 réteges, ezért gyorsan szárad. Fedőlakkot nem ajánlok rá, mert teljesen eltompítja a krómos fényt. A tartósságáról túl sok információval még nem szolgálhatok, kb. 1 napja van a körmömön, de eddig még kutya baja (ellenben az OPI - Push And Shove-val, ami már fél nap után elkezdett kopni). Egy kicsit zavaró lehet az érdessége, illetve 1-2 vékony szálacska elszabadulhat, és szőrszálként meredezhet a körmünkön, de ezeket könnyen le lehet tépkedni anélkül, hogy az az összképet befolyásolná. Egyébként fél nap után (mint ahogy a homoklakkok is) veszít az érdességéből.





Na ezen a képen jól látszik, hogy mennyire sok a 2 réteg...




Hát szóval én nagyon megszerettem, a Push And Shove óta rabul ejtenek a metál/króm lakkok, úgyhogy már csak ezért is ki akartam próbálni. A lila is nagyon szép szerintem, de azért bevallom, jóból is megárt a sok, a lilát nem hiszem, hogy meg fogom venni (bár ígértem én már sokmindent :D #lásdlakkstopmegmiegymás).
Tehát akinek egy kicsit is tetszik ez a kollekció, de eddig nem merte kipróbálni, annak én mindenképpen ajánlok egy próbát, így akciósan meg pláne :)


Hogy tetszik?

Szombat éjfélig még jelentkezhettek a blogszülinapi nyereményjátékomra, katt a képre! :)


10 megjegyzés:

  1. Nagyon jó, tetszik ez a fémes kék, már láttam másnál, és bár úgy néz ki, mint a sárba ragadt kavicsok és botok :D szerintem őrült jó!! Feltűnő és nem is kell más hozzá, hogy mutatós legyen, díszítés meg csak elrontaná.

    VálaszTörlés
  2. Nem is emlékszem a Moyra Dolphin-lakkra, bár nekem is megvan, na, az 3 réteges lakk. Vagy ezután lesz bemutató?

    VálaszTörlés
  3. talán ez az egyetlen fajta lakk ami nekem nem tetszik :( :(

    VálaszTörlés
  4. Hú de érdekes finise van :O Szerintem irtó jól néz ki! :D

    VálaszTörlés
  5. Nagyon érdekes a finishe, egy rétegben nekem nagyon tetszik! (-:

    VálaszTörlés
  6. Sajnos nekem sem rabolta el a szívemet, de érdekes módon rajtad azért tetszik :)

    VálaszTörlés
  7. érdekes ez a lakk, nem tudom eldönteni, hogy tetszik vagy nem:D mindenesetre azért kipróbálnám:D

    VálaszTörlés
  8. Én amikor először megláttam a swatch-okat erről a kollekcióról egyáltalán nem tetszett meg. Viszont minél többet nézegettem annál izgalmasabbnak tartottam ezt a különleges finisht. Én végül -még- nem vettem meg egy árnyaltot sem ezekből, de szerintem teljesen elképzelhető hogy beadom a derekam... :)

    VálaszTörlés
  9. Nekem is nagyon tetszik!!! :-)

    VálaszTörlés
  10. Audrey80: A Moyra majd csak ezután lesz! :)

    VálaszTörlés