szombat, április 12, 2014

Born Pretty Store foszforeszkáló matrica


Ez a második termék amit a Born Pretty Store-tól választhattam tesztelésre. Persze ez semennyire sem befolyásolja a véleményem, lent majd meg is bizonyosodhattok róla :S

Amikor felajánlották, hogy választhatok, olyat akartam választani amit magamtól nem feltétlenül vennék meg, de már rég ki akartam próbálni, ez pedig nem más mint az egész körmös matrica. Sima matricákkal már volt dolgom, de ilyen, egész körömfelületre valóval még sosem. Ráadásul ez foszforeszkál is és csodaszép sarki fény mintázatú. Rögtön elvarázsolt, de már akkor sejtettem, hogy gondban leszek vele, és így is lett. De előbb lássuk a "paramétereit":

14 db matrica található egy csomagban, szóval adnak párat pluszba a bénáknak (mint én) :D Mindenféle mérettel találkozhatunk, bár sajnos a legkisebb méretű is nagy volt a kisujjam körmére - pedig nem túl keskenyek a körmeim. Úgyhogy mindenféleképp javasolt ollót ragadni és körömméretre szabni a matricákat. Meg kell még említenem, hogy a matricák felülete nagyon érdekes, olyan, mintha kis csillámok lennének benne, majd ez a lenti képeken jobban fog látszani.


Én a következőképpen helyeztem fel a körmömre őket (miután a "pucér" körömre való felragasztás kudarcba fulladt, ugyanis a világos részek igencsak átlátszóak):

Fehér lakkal kifestettem a körmöm, teljes száradás után fogtam az egyik matricát és a köröm közepére helyeztem. Érdemes először hosszanti irányban rásimítani a körömfelületre és majd csak utána simítgatni a köröm szélei felé, így gyűrődik a legkevésbé a matrica (legalábbis az én körömformámnál ez volt a leghatékonyabb). Körömvágó ollóval levágtam a felesleget, majd teljesen hozzáreszeltem a matricát a körmömhöz. Fedőlakkal lehet fixálni, én jelen esetben nem használtam fedőlakkot. 



Nagyon tetszett mikor felragasztgattam az összeset, mert a fehér alaplakk csodásan kihozta a színeket, a szarvasos (hüvelyk ujj) minta a kedvencem. Sajnos - ahogy sejtettem - elég hamar megadta magát a széleken. De érdekes mód csak a széleken. Mert egyébként a matrica hátulja nagyon ragad, nem is lehet lehúzni kézzel a körömről, tehát a matrica többi részével nincs gond, egyedül a szélek (kb 0,5-1 mm) jönnek fel. Ráadásul nem tudtam mindenhol szépen felragasztani, egy csomó helyen meggyűrődött a matrica. Persze ez az én bénázásomnak köszönhető :/ 
A legcsúnyább a mutató ujjam lett, ott rendesen látszik (szinte libeg :D), hogy fel van jönve a matrica, viszont a kisujjamon illetve a középső ujjamon még a szélek is rendben vannak. A "lemosás" egy horror, mivel lehúzni nem lehet és a lakklemosó se oldja én egy narancsfa pálcikával kapargattam le, az ottmaradó ragasztó darabkákat pedig lakklemosóval szedtem le. Az egyértelmű volt számomra, hogy egyébként sokáig tartós lenne, de nem értem, hogy pont a széleire miért nem került annyi ragasztó...Szóval vegyesek az érzéseim. Az nyilvánvaló, hogy ezt a matricázást nem nekem találták ki, ráadásul a körmöm is túl domború ahhoz, hogy szépen terüljön rajta. Nem tudom eldönteni, hogy a matrica a hibás vagy én (valószínűleg mindketten), ezért nem mondom, hogy nem ajánlom, de azt sem, hogy igen :D Ha próbáltad már ezt a fajta matricát és jó hozzá a körömformád, akkor megpróbálkozhatsz vele, de ha olyan kezdő vagy mint és, akkor lehet először egy $1-os ebayes matricával kellene próbálkozni.

A matricát egyébként INNEN tudjátok megrendelni.




Amit a mintákon láttok apró fehér pöttyök azok nem pixel hibák vagy ilyesmik :D hanem a fent említett csillámok. Egyébként nagyon szép szerintem, a matrica saját fénye is szuper, tapintásra teljesen olyan, mintha lakkozott felületet simogatnánk. Mint említettem foszforeszkál is, erre a tulajdonságára voltam a leginkább kíváncsi. Rövid ideig lámpafénynél feltöltöttem, majd lekapcsoltam a lámpát:


Mondanom sem kell, hogy kedves kis fényképezőm tudása igencsak silány ami a sötétben történő fényképezést illeti, de azért a lényeg jól látszik. A fenti képen a matricák még a papíron láthatóak. Bevallom nem sokáig töltöttem fel őket, így a fényük is hamar elveszett, a feljövő szélek után pedig a kedvem is elment tőle, így nem kísérleteztem tovább a foszforeszkálással. Gyanítom fél óra feltöltés után sem tartja a fényét túl sokáig... 


Nézzetek szét a honlapon, már nagyon sokminden megtalálható rajta a kiegészítőktől megkezdve a ruhadarabokig, de én a nailart részleget nézegetem a legtöbbször, bár mostanában nem nagyon érkezett említésre méltó újdonság.

A CSBQ10 kóddal 10% kedvezményt kaptok a vásárlás teljes összegéből és a szállítás szokás szerint ingyenes a világ bármely pontjára :)


Hogy tetszik?
Volt már dolgotok ilyen egész körmös matricával?

6 megjegyzés:

  1. Kár érte, pedig baromi jó a minta, és a körmeiden is jól mutat.

    VálaszTörlés
  2. nagyon szép ez a minta tényleg
    én nem igazán kedvelem az ilyen jellegű matricákat....egyet nyertem én is,ki is próbáltam.alig vártam hogy leszedjem :D

    VálaszTörlés
  3. Én egyszer essenceset vettem és másnapra feljött. :/ Szerencsére talán kemény 100 Ft-omba került, így nem bántam. :)

    VálaszTörlés
  4. De jó, érdekes ez a matrica, tetszik :) bár kár érte, hogy feljött hamar a széleken :\

    VálaszTörlés
  5. kár ért, pedig annyira széép. *-*

    VálaszTörlés