vasárnap, december 18, 2016

The Little Book Of Nail Art

Read it in ENGLISH                                                                                                                                  PR sample




Novemberben a SoNailicious blog Maria-ja 1 év finomhangolás után létrehozta a világ első nail art "jegyzetfüzetét", a The Little Book Of Nail Art-ot. Maria volt olyan kedves és nekem is küldött belőlük tesztelésre. A koncepció nagyon egyszerű, egy olyan füzetet szeretett volna létrehozni amiben lejegyezheti a körömdíszítési ötleteit. Mindezt egy kompakt, kézitáska-barát formában és persze csini kivitelben.
Maga az ötlet nem újdonság, DIY formában már sok mindenki (köztük én is) készített valami hasonlót, viszont megvásárolható, minőségi füzetecske eddig nem volt elérhető sehol.

A The Little Book Of Nail Art három körömformában kapható (kocka, ovális, stiletto), összesen 620 db "körömhely" (124 db ötujjas) található benne szín palettával és extra hellyel a jegyzeteléshez. Vastag, minőségi papírból vannak a lapok, így a körömlakk nem üt át rajta, és nem is ráncosodik össze. A mérete A6-os, így valóban belefér bármelyik táskába.



A füzetecskében hasznos tippeket is olvashatunk Maria-tól.


Kétféle körömformát választhattam, így természetesen a kockára és az oválisra esett a választásom.
1-1 sorban 5 köröm van, a méretük egyre kisebbedik, a kezünknek megfelelően. A legnagyobb kocka köröm mérete 1,8cm x 0,9cm, a legkisebbé pedig 1,4cm x 0,7cm.


Ami tetszik a füzetben:
- kis méret
- csodaszép kialakítás, így nem szégyenlem elővenni vonaton/buszon
- vastag papír - tényleg nem üt át rajta a lakk
-  jó sok nail art ötlet belefér. 124 db ötkörmös minta nekem több mint egy évig elég, hiszen hetente 2 nail arttal számolva még mindig csak 104-nél járunk, ráadásul ha csak accent nail-t tervezünk akkor meg még tovább tart.

Ami nem 100%-osan tetszik:
- A körmök mérete egy picit lehetne nagyobb. Persze mindig lesz olyan, akinek túl nagy vagy túl kicsi lesz a mérete, de én személy szerint szeretek egy picit nagyobb méretben tervezni.
- Számomra zavaró, hogy a szabadszél vonala be van rajzolva.


Már jó pár nail artot terveztem benne, de a mai bejegyzésben úgy gondoltam, hogy csak kifejezetten télies díszítéseket fogok mutatni.
Az első egy karácsonyi égős, amit már rég ki szerettem volna próbálni, de a 3D köves megoldás helyett csak simán felfestettem őket, alapnak pedig először megfestettem egy fenyőfás alapot (ami egyébként önmagában is nagyon jól nézett ki, de képet azt nem csináltam róla :D ).


És ha már ennyire karácsonyi a hangulat, akkor a retró karácsonyfa díszekkel pózolás sem maradhatott el :)
Minden akril festékkel készült egy sötétzöld alapra (Colors by Llarowe - Emerald Isle).



Még egy pipa a "to-do-list"-emen, a hógömbös manikűr. Először megfestettem akril festékkel a színátmenetes eget és fenyőfákat, illetve magát a hógömböt, majd átlátszó géllakkal felrétegeztem a gömböt, a rétegek közé holo pelyhes fedőlakkot kentem. Élőben sokkal de sokkal jobban mutatott, tényleg olyan hatása volt mint egy felrázott hógömbnek :) 



Kötött pulcsis manikűrt és szerettem volna már régóta, a füzetben pedig előterveztem a mintákat, illetve kizárhattam azokat amik nem tetszettek.
Az Avon Inky Blue (sötétkék vörös shimmerrel) volt az alap, a kötött mintát pedig akril festékkel festettem meg. Extra dimenziót ad neki, hogy a sötét alapból elő-elő bukkan a shimmer. 


A The Little Book Of Nail Art nagyon jó kis találmány, és nagyon sokáig szolgálhat minket. Tény, hogy nem olcsó mulatság, de aki szabadkézi körömdíszítésben utazik, annak mindenképpen hasznosnak bizonyulhat.

Jelenleg csak kevés darabszámban érhető el a Sonailicious Boutique-ban, de van olyan opció is, hogy a három különböző körömformát tartalmazó szettel 10$-t megspórolhatunk, úgyhogy érdemes összeállni egy rendelés erejéig.


3 megjegyzés:

  1. mindegyik manikűr szép, de a hógömbös a legjobb, évek óta készülök rá én is, hogy egyszer majd elkészítem. :D
    a könyv maga pedig nagyon tetszik, mostanában egyre ritkábban, de általában ha van időm, szeretem én is előre megtervezni a manikűrömet. :)

    VálaszTörlés
  2. Csodálatosak a manikűrök!! A könyv szerintem az igazán fanatikusoknak készült :)

    VálaszTörlés
  3. Ismét csak ámulok és bámulok *-*

    VálaszTörlés