péntek, április 08, 2016

Pretty Serious | Post Apocalyptic Princess collection

ENGLISH version

A Pretty Serious márka jóvoltából most megmutathatom nektek az egész Post Apocalyptic Princess kollekciót. A márka egyébként ausztrál, 5 Free, cruelty free, és vegán. A hivatalos webshop is szállít nemzetközileg, de több stockistnál is elérhetőek, mint pl. Harlow & Co., Hypnotic Polish, The Nailista Shop (teljes lista ITT).
Mivel még nem volt erről a márkáról szó a blogon, ezért pár szót szólnék az üvegről/ecsetről is. 11 ml lakk található a kézreálló szögletes üvegben, az ecset fogókája matt gumi, maga az ecset viszont nekem nem a kedvencem, ugyanis a "régi, hagyományos típusú" vékony fajta, ami a szélesebb körmeimre nem a legideálisabb, de ettől függetlenül jól működik. A lakkok mindegyike gyorsan száradt, az állagban lesznek eltérések, de ezt majd az adott színeknél mondom el.

Maga a kollekció két részből áll, a Part 1 rész az első hat lakkot foglalja magába, a Part 2 pedig értelem szerűen az utolsó hatot.
Egyébként imádok minden poszt-apokaliptikus dolgot, legyen szó könyvről, game-ről, filmről vagy sorozatról, úgyhogy ez a kollekció már az elején nagyon szimpatikus volt.


A Badlands Bandit az egyik kedvencem a kollekcióból. Csodaszép metálos kék, zéró csíkozódással.
Két vékony réteg kell belőle, csodajó a formulája, nem túl folyós nem túl sűrű, nagyon ajánlom minden kék imádónak!



A Cherry 2000-ről ugyanazokat a pozitív dolgokat tudom elmondani, mint az előbbi kék csodáról, hibátlan formulája van. A szín egy telt bordós-boros szín. Nem nagyon hordok ilyesmit, de ha egyszer megkívánom ezt az árnyalatot, tuti ezt kenem majd fel.
2 réteg + fedőlakk.



 A Frogtown egy enyhén jáde tónusú középzöld, van benne zöldes-néha lilás mikropehely is.
Nagyon jól pigmentált, 2 vékony réteg elég belőle. Ennek is nagyon tetszik a formulája, se nem túl folyós se nem túl sűrű.



A Gluteus Equine egy fedőlakk holo mikroglitterekkel, irizáló pelyhekkel (nagyobb arany-narancs-piros és mini kék ) és rombusz alakú ezüst holo glitterekkel. Az igazat megvallva nekem a rombusz glitterek nem kellenének bele, de szerencsére ezekből elég kevés van a lakkban, ráadásul lesüllyednek az üveg aljára (a többi cuccos nem süllyed le), így gyakorlatilag ha nem rázom fel, akkor egyáltalán nem is kerül belőlük a körmökre. Még felrázva is halászni kell értük.
Fekete alapra kentem 1 réteget, és pár rombuszt halásztam még külön a körmeimre.
Direkt és indirekt fényben is készítettem képeket, hogy a holot és a pelyheket is meg lehessen csodálni.



Másik nagy kedvencem a Nuke The Fridge, ami egy metálos olíva zöld.  Alapból is szeretem ezt a színt, de ebben a metálos verzióban még inkább szerelem. Ici-pici aranyló pelyheket is fel lehet benne fedezni. Egyébként a lakk alapja szürkés-kék jelly és ebben van a szuper intenzív aranyló-olíva-zöld shimmer, persze ez a kék a 2 réteg után már alig látszik.
Ennél egy picit oda kell figyelni, hogy elsimítsuk az esetleges csíkokat, de nem vészes a helyzet.



A Toxic Tiara-nak jelentősen eltér a formulája, sokkal folyékonyabb (persze még a kezelhetőség határán belül), ezért kellett is belőle a 3 vékony réteg. Az alap egy mályvás enyhén bordós lilás szín, és ebben van egy csomó aranyló mikropehely. Szintén kétfajta fényben fotóztam, mert indirekt fénynél inkább az aranyló pelyhek lépnek előtérbe.


És akkor innentől jönnek a Part 2 lakkjai.


Az All That Remains szintén nagyon tetszik, az alap egy enyhén szürkés navy kék, amiben visszafogott mennyiségű arany shimmer és arany mikropehely van. Ennek is szuper a formulája, nagyon jól pigmentált, 2 vékony réteg kellett belőle.



An Uzi From Daddy (milyen jó név már 😂) alapja egy melegebb tónusú lila, ebben van sok-sok kék irizáló mikropehely és kék metálos hatszög glitter kisebb-nagyobb méretben.
Ennek egy picit sűrűbb az állaga, de ez csak segít abban, hogy pont kellő glitter mennyiség kerüljön a körmökre, könnyű eloszlatni, két réteg elég a fedéshez. Mattra szárad, 1 réteg fedőlakk elég a felszín kiegyenlítéséhez.



A Bump-Dee-Bump nem nagyon tetszik, nem túl nagy fantázia van benne, ráadásul 3 réteg is kell belőle. Az alap egy narancs jelly, amiben narancs, piros és arany glitterek vannak, plusz irizáló mikropehely. Az állaga ugyanolyan mint amit az előző Uzi-nál leírtam.



A Forbidden Zone szintén nem az én lakkom, az alap pirosas bordó jelly, arany és pink glitterekkel. Ez a legsűrűbb az összes közül, viszont érdekes mód nem volt túl nehéz felkenni. 2 vastagabb réteget használtam, 1 vastagabb réteg fedőlakk kellett rá.



Már valószínűleg kívülről fújjátok, hogy nem szeretem a pink lakkokat, mégis a Princess Plutonium-ért nyúltam legelőször amikor megkaptam a csomagot. Neonos "hot pink" szín, és fekete pelyhek. Valamilyen felfoghatatlan okból imádom :D Neki is viszonylag sűrűbb az állaga, de ez csak segít megtartani a pelyheket az ecseten, könnyű eloszlatni a lakkot a körmökön. 2 réteg elég volt belőle, ami ilyen neonos színeknél szuperjó teljesítmény. Mattra szárad, és ha a nagyobb pelyhek nem jó helyre kerülnek, akkor akár 2 réteg fedőlakkra is szükség lehet.
Egyébként majd holnap hozok ezzel a lakkal egy nail artot is :)



A Wicked Wasteland alapja fekete jelly, ami tele van csokibarna shimmerrel. Az utóbbi évben igencsak barátkozóban vagyok a barna lakkokkal, úgyhogy ősszel tuti elő fogom még venni ezt az árnyalatot.
2 rétegben, csíkozódás nélkül fed.


Teljes tudatlansággal vágtam neki a swatcholásnak, sohasem próbáltam még Pretty Serious lakkot ezelőtt, de a döntő többségükkel nagyon meg voltam elégedve, tökéletes a formulájuk, egyedül a három glitteres lakk lóg ki egy kicsit a sorból.

A lakkok megrendelhetőek a hivatalos PS webshopból, de a fent említett stockistoktól szerintem szállítási költség tekintetében jobban járunk (lista megint ITT).

Kaptam még egy erősítő alaplakkot is (Rock On!), azt további tesztelésnek akarom alávetni, úgyhogy arról pár hét múlva hozok bejegyzést.

Pretty Serious social media:
Instagram  |  Twitter  |  Facebook  |  Pinterest


Mit szóltok a lakkokhoz? Próbáltátok már a márkát?

3 megjegyzés:

  1. Csodálatosak a képeid, leesik tőlük az állam! :)
    Az első és utolsó lakk dobogtatta meg leginkább a szívem, gyönyörűségesek!
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
  2. a glitteres csoda lakkok a szivem csücskei. :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem tetszik a narancsos, egyre több narancs lakkom van. Persze a legszebb az aranyló kék meg a pink fekete pelyhes :) Mármint nekem.

    VálaszTörlés