hétfő, november 09, 2015

BPS ecset teszt - avagy ezzel festegetek mostanában


Legutóbbi Born Pretty Store-os tesztcsomagomba egy nail art ecsetet is kértem, mégpedig azért mert kíváncsi voltam rá, hogy egy drágább, professzionális(nak kinéző) ecset mennyivel jobb, mint az ebay-ről rendelt, 1$-os ecseteim, amiket eddig használtam - és mellesleg semmi problémám nem volt velük.
A BPS webshopban többféle ecset közül válogathatunk, én megkerestem a legvékonyabbat (ITT a #1-es). Ahogy a képen is látszik fém/műanyag, de nagyon strapabíró, egyáltalán nincs olcsó, "gagyi" hatású, a kis kristályok pedig olyan szorosan vannak az átlátszó hengerben, hogy egyáltalán nem kotyognak, meg sem moccan egyik sem. Kupak is jár hozzá, aminek a tetején van egy pici lyuk - gondolom, hogy az esetleges pára az ecseten maradt nedvesség miatt ott elpárologhasson.


Tetszik, hogy jó súlya van, nem olyan pihe könnyű mint az ebay-es fa ecseteim (egyébként ILYEN vagy ILYEN ecseteket használok, azt a 3db-os kék,piros,zöld színű stripert tényleg csak vonalak húzására ajánlom mert túl merev, nagyon műanyag a sörtéje, bár régen ilyenekkel kezdtem...egyszerűen lejjebb vágtam a hosszát, de ma már kézben sem venném részletek festésére. Viszont (hosszú) vonalazáshoz tökéletes, ahhoz csak olyat használok). Amikor kézhez kaptam kicsit megijedtem, mert kb. 3x olyan vastag mint a megvagdosott ecseteim, de nyilván ebbe nem akartam belevágni (bár azért viszketett rendesen a tenyerem :D).


Az ecset szálai - bár valószínűleg szintetikusak - elég puhák, szépen hajlanak. Mivel nem ehhez a vastagsághoz voltam szokva, ezért kellett egy kis idő mire megtanultam vele bánni, megtanultam vele igazán vékony vonalakat húzni. Amikor az első próbát tettem vele el is könyveltem, hogy áh, ezzel nem fogom tudni kiváltani a jól bevált szupervékony ecsetemet. De mivel már 4 hete ezzel festek, ezért lassan hozzászoktam, és már bármit meg tudok vele festeni, azt is amit eddig csak a vékony megnyírt ecsetemmel tudtam volna. Úgyhogy tényleg csak azt tudom mondani, hogy gyakorlás kérdése az egész. Szuper ez a drágább ecset is, de igazából nem tud többet mint az 1$-os (illetve 0,333 centes, mert ugye 1 dollárért 3 ebayes ecsetet kapunk), esetleg csak annyival jobb, hogy nehezebb, ezáltal jobban érzed, hogy ott van a kezedben, és pont emiatt kényelmesebb. Nem hiszem, hogy saját pénzemen újra fogom venni ha majd elévődik az acetontól vagy szimplán a használattól, az árkülönbözetet inkább lakkra költöm :D Többen kérdeztétek már, hogy milyen ecsetet használok, és sajnos csak azt tudom mondani, hogy nem az ecset számít. Tényleg nem. 3 éve folyamatosan tanulok, fejlődök, tapasztalok, nem jön az ilyesmi egyszerre, és semmiképen nem az ecset érdeme lesz (bár tudom, hogy ezzel ti is tisztában vagytok, de mégis úgy éreztem, hogy le kell írjam). Valószínűleg ha a kezembe venném megint azt a kék/piros/zöld merev ecsetet amivel 3 éve kezdtem, akkor azzal is tudnék közel ugyanúgy dolgozni, mint bármelyik másikkal.
Bocsi, hogy most ennyire bő lére eresztem a dolgokat, de úgy érzem szükséges, mert tudom, hogy 1-1 kudarc után nem könnyű újból nekikezdeni, de higgyétek el, hogy gyakorlás nélkül én sem tartanék ott, ahol (és hol vagyok még ETTŐL...).
Na a sok duma után jöjjön egy kis nail art is, de majd közben még magyarázok egy kicsit, illetve a végén mutatok eddigi nail artokat amiket ezzel az ecsettel készítettem.


Őszi manikűrt akartam készíteni, így eszembe jutott egy régóta listás dolog, a fa erezet (sajnos órám nincs mellé :D). Alapnak felkentem a Sally Hansen Shore-ly!-t ami egy meleg tónusú nude, és akril festékkel megfestettem Google-s faerezet képek alapján a mintát. Itt még nem kapott semmilyen fedőlakkot, ezért ennyire matt és kicsit fakó.


Aztán, hogy még őszibb legyen festettem rá tobozt, fenyő ágakat, és - hogy színesebb legyen - pár piros bogyót. Aztán így meg már tökre télies lett :D De nem baj, mert baromira tetszik :D Mondjuk a tobozok most nem sikerültek olyan jól, mint a faleveles-rókás maninál.



Mindent kizárólag ezzel a BPS ecsettel festettem meg, még a piros bogyók szuper vékony fekete körvonalát is. Igazából ennél a manikűrnél "teljesedett" ki az új ecsettel való tudásom, itt sikerült a legvékonyabb vonalat húzni vele. Ez a legfrissebb manikűröm, jelenleg nincs semmi előre elkészítve, úgyhogy este valószínűleg megint nekiülök és készítek valamit :)

Ha megtetszett az ecset, és hajlandóak vagytok 6 dollárt kiadni érte, vagy esetleg van beváltható pontotok, akkor INNEN tudjátok megrendelni, a #1-es az. Egyébként ez nem lehúzó poszt akar lenni, mert tényleg egy jó ecsetről van szó, csak az árából lenne 3 ebayes ecsetem plusz egy China Glaze-em :D





Az alábbi nail artokat is kizárólag ezzel az ecsettel készítettem, a plaid mintánál volt az elkönyvelés, hogy áh, ez nem lesz jó az apró részletekre, aztán meg mégis jó lett :D Gyakorlatilag egész októberben ezt az ecsetet használtam, vállvetve a régi vékony ecsetemmel.
Jah, még ilyen formalitások: nem hullott ki egy szőrszála sem, nem lett merevebb, és nem is rongálódott a hegye, bár ezt 90%-ban csak akril festékkel használtam, a körömlakk és az aceton sokkal hamarabb megeszi a sörtéket. Simplynailogical-nál láttam, hogy ő olajjal kenegeti az ecseteit, hát ez még természetes szőrnél be is válhat, de nem hiszem, hogy a szintetikussal bármit csinálna, ráadásul az akril festékkel sem lesz jóban használatkor (mert ugye az akrilt vízzel hígítjuk, az olaj meg ugye taszítja a vizet...úgyhogy nem lesz tőle simább, finomabb a vonalvezetés :/ ).


Na kíváncsi leszek ki fogja mindezt végigolvasni :D Tőlem nem szokott módon lett most bő lére eresztve a dolog, de remélem valamennyit segítettem azoknak akiket érdekel a téma.
Ki kellett már ennek jönnie belőlem, de még mindig ott van a túldíszítés/megcsinálom-e-mindezt-a-másik-kezemre-is/stb. témakör is, ami már szintén nagyon érik, de nem tudom mikor ülök le megírni a gondolataimat/magyarázatomat róla, meg hogy egyáltalán lesz-e akit érdekel :D


No mit szóltok mindehhez? :)

16 megjegyzés:

  1. Engem nagyon érdekelne, örülnék, ha megírnád a másik 2 témát is! :) (Szerintem nem is hosszú ez a bejegyzés, legalábbis a könyveimhez képest nem :D )

    VálaszTörlés
  2. Én végigolvastam! Sőt, igazából nekem nem is tűnt soknak. Lehet azért, mert pont jó helyen voltak a képek, mikor már sok lett volna, jött egy-két kép. :) Amúgy köszi a bejegyzést! Szerencsére most vannak ecseteim, így meg sem fordul a fejemben a következő kb egy-másfél évben vásárolni, viszont nagyon jó volt azt látni, hogy nem a megszokott nagyon vékony ecsettel is lehet gyönyörű manikűröket alkotni.
    A balkezes gondolataidat is szívesen olvasnám majd, szóval hajrá a megírásához! Én még mindig kissé szerencsétlen vagyok bal kézzel. Van, amikor ott is jól sikerül a minta, de máskor meg nagyon el tudom rontani (pl most is, ezért is fogom most lemosni a tegnap este festett manit).
    No, egy kicsit nálam is hosszú lett, úgyhogy abba hagyom most már én is. Még csak egy annyit, hogy imádom a bemutatott manikűröket is, de leginkább nálam a legelső mani talált be. Tényleg kissé télies, de egyáltalán nem zavart. Mikor fogok én ilyen gyönyörű ágakat, tobozokat festeni? :D

    VálaszTörlés
  3. Köszi szépen, hogy ilyen szépen leírtad a véleményed az ecsetről, meg úgy általában a freehandről. Még mindig le vagyok hidalva a vékony fekete vonalaidtól, pláne hogy ez a BP ecset tényleg nem néz ki a legvékonyabbnak.

    Amúgy meg érdekel minden téma, hajrá!:D

    VálaszTörlés
  4. Én is végigolvastam a bejegyzést és hasznos volt, örültem neki! Kíváncsi lennék a második ilyenre, nagyon érdekelne, hogy pl. a másik kezedre hogy fested meg ezeket a mintákat!
    Amúgy köszönjük az ebayes linkeket is! :)
    A manikűrre pedig nem találok szavakat, mestermű! *-*

    VálaszTörlés
  5. Végig elolvastam minden szót, szóval részemről jöhetnek a hosszabb, kifejtős posztok. Nagyon kíváncsi vagyok.
    Eszméletlen, amit művelsz a körmödön, ez már tényleg művészet!

    VálaszTörlés
  6. Végig elolvastam minden szót, szóval részemről jöhetnek a hosszabb, kifejtős posztok. Nagyon kíváncsi vagyok.
    Eszméletlen, amit művelsz a körmödön, ez már tényleg művészet!

    VálaszTörlés
  7. Én is végigolvastam a teljes bejegyzésed minden betűjét, és nagyon tetszett, hogy ilyen részletesen leírtad a véleményed. A balkezes dolog engem is nagyon érdekelne, szóval hajrá, kíváncsian várjuk a folytatást! :)

    VálaszTörlés
  8. Csak ámulok, hogy hogyan tudsz ennyire gyönyörűen festeni.... teljesen lenyűgözött az egész bejegyzés és szívesen olvasnék további, ,,hosszabbakat" is :) *-*

    VálaszTörlés
  9. Ez nem is volt hosszú bejegyzés. Fel sem tűnt a hosszúsága a képek miatt. Egyszerűen csak ámulok és bámulok. Le a kalappal előtted! Kész mestermunkák! :)

    VálaszTörlés
  10. Gyönyörűek az alkotásaid, ha választani lehetne valamit a tulajdonságaid közül, a türelem lenne az, amit én szeretnék, mert ezekhez a munkákhoz rengeteg türelem és odafigyelés kell. Tetszik, hogy ennyire részletesen kifejtetted a véleményed az ecsetről, így igazából rájöttem, hogy az én kis ecsetkém is tökéletes lesz számomra, csak össze kell szoknunk :) Terveztem korábban nagyon-nagyon vékony fejű ecset beszerzését, de ezek után inkább először minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a meglévőből kicsikarjak mindent, amit csak lehet :)
    Jöhetnek még ilyen részletes, kifejtős posztok, imádom olvasni, főleg, ha a tartalmas mondanivaló mellé csodás képek, manikűrök is társulnak.

    VálaszTörlés
  11. Végigolvastam :P Amúgy egyáltalán nem tűnt hosszúnak, oké, több volt benne a betű egy nail art poszthoz képest, de egyáltalán nem volt túl hosszú. A másik két témára is nagyon kíváncsi vagyok :)
    Na, ha te azt mondod, nem az ecset a lényeg, akkor el kell hinnem :) Nekem egyébként egy Norka 1-esem van, valaki személyesen ajánlotta, azért ez, kb. egy árban van ezzel a BPS-sessel. Most viszont rendeltem is gyorsan egy csomagot az 1 dollárosból, gyakorolni inkább ezzel gyakoroljak :D
    Hihetetlenül ügyes vagy (de ezt már 100x írtam :D), és én is irigylem a türelmedet, nekem néha ilyen "fck this shit" érzésem van, és elsietem a festést, meg is lesz az eredménye...

    VálaszTörlés
  12. Simán jöhetnek a hosszabb posztok, mert nagyon érdekes amit írsz, meg jó a stílusa is. Nekem nem sok kézügyességem van, max pár vonalat vagyok képes húzni, vagy kijavítani a nyomdahibákat, de azt legalább elértem, hogy már megy mindkét kezemre :) gyönyörűek amiket alkotsz! Szeretem nézegetni. Esetleg tudnál linkelni akrilfestéket is válalható áron vagy helyet ahol árulják? néha rám tör, hogy beszerezzek párat, vagy egy szettet ;)

    VálaszTörlés
  13. Nálam az elszánt gyakorlás résznél bukik meg a dolog :) Gyönyörűek ezek a manikűrök!

    VálaszTörlés
  14. A CN-nek van egy nagyon jó ecsetmosója, nagyon szépen ki lehet mosni vele az ecseteket, még azokat is, amikbe beleszáradt az akril. Bár olajos, de szintetikus ecseteknél is beválik és nem okoz problémát akkor sem ha esetleg utána akrillal festesz. Én nagyon szeretem, van másik ecsetmosóm is, ami acetonos alapú, de nekem az olajos változat jobban bejött. :)

    VálaszTörlés
  15. Én is végigolvastam és nagyon tetszik a posztod! Érdekel a véleményed és várom a következő ilyen megmondós-magyarázós, elmélkedős posztodat is "megcsinálod-e ugyanezt a másik kezedre" témakörben is. :))) Igazából tisztában vagyok vele, hogy nekem sose lesz se megfelelő tehetségem, se türelmem, se időm ilyen szépséges, művészi szabadkézi alkotásokhoz, de ettől még nagyon szívesen tanulok a profiktól, mert előfordulhat, hogy egy-egy nagyon tetszős alkotásnak a magam szintjén nekigyürkőzöm. Például a plaid mintád nagyon benne maradt a fejemben, szóval ha egyszer rengeteg szabadidőm lesz, akkor nem kizárt, hogy megpróbálkozom vele. ;)

    VálaszTörlés
  16. Jujj de cuki lett ez a mani ^^
    (Én is végigolvastam :P)

    VálaszTörlés