szombat, november 28, 2015

Born Pretty Store | Lehúzható alaplakk


A Born Pretty Store lehúzható alaplakkját fogom ma bemutatni nektek, több mint 6 hete a birtokomban van, azóta csak ezt használom, úgyhogy bőven volt ideje megmutatni minden előnyét és hátrányát.
A lehúzható alaplakk számomra létkérdéssé vált az utóbbi 7-9 hónapban, mivel sokat swatcholok, illetve gyakran készítek nail artot is, ezért a folytonos lakklemosózás olyan szinten kiszárítaná a bőröm, hogy bezárhatnám a blogot :D Alapból is száraz a bőröm a kezemen, az őszi/téli hidegekben/szelekben pedig csak fokozódik, ezért kerülni akarom az acetont amennyire csak lehetséges. Persze az sem utolsó szempont, hogy glitteres/pelyhes lakkok alá kifejezetten hasznos valami ilyesmit kenni.
Túl nagy tapasztalatom nincs lehúzható alaplakkok terén, ugyanis eddig még csak a Miss Sporty lehúzható alapját próbáltam (azt már - jobb híján - 3-4x is újravettem), de ahogy látom, a piacon kétféle peel off alap létezik, a "ragasztó - Elmer's Glue" alapú és valami mágikus összetételű, átlátszó alap, az UNT márkától. A ragasztó alapú lakkokra többé-kevésbé az a jellemző, hogy tejes a színük és kb 7-10 perc alatt átlátszóvá száradnak. Ezek többsége nem működik tökéletesen, nem lehet őket száradás után a rajtuk lévő lakkal egy darabban lehúzni. Az UNT viszont teljesen átlátszó, 2-3 perc alatt megszárad a körmön, gyakorlatilag olyan mintha egy sima alaplakkot kennénk fel, és csodásan le lehet szedni (pont a napokban készített peel-off basecoat tesztet Simplynailogical Cristine - youtube videó ITT).
Amikor böngésztem a BPS honlapját, megakadt a szemem ezen a lehúzható alaplakkon, mivel ez is teljesen átlátszó, és a webshopban már tesztképek is voltak róla (e szerint nem fogja leégetni az ujjaimat a csontig :D) ezért én is felírtam a következő tesztcsomagomba.


7 ml lakkot tartalmaz a cuki kis üvegcse (a Miss Sporty-ban 8 ml van), az ecset lapított, és annak ellenére, hogy rövid a szára, nem okozott semmi gondot a felkenésnél. A "lakk" tényleg átlátszó (egy leheletnyit opálos), kellemesen folyékony, egyszerű felkenni, szépen terül, olyan mintha egy sima alaplakkot kennénk fel. Van egy nagyon pici - behatárolhatatlan - illata, számomra nem zavaró. Eleinte gondban voltam, hogy hány réteget kellene belőle felkenni, először két réteggel próbálkoztam, de rövid időn belül rájöttem, hogy egy is bőven elég. Max 2 perc alatt meg is szárad az egy réteg, ezt én úgy szoktam ellenőrizni, hogy meglengetem a kezem, és ha nem érzem, hogy a levegő "hűs érzetet hagy a körmeimen" (:DDD) akkor már meg van száradva.
Mint említettem, már 5 hete használom, így volt alkalmam mindenféle lakk alá használni, és semelyikkel sem volt gond sem a felvitelnél sem pedig az eltávolításnál.
Többé-kevésbé le tudom húzni a megszáradt lakkot egyben, de ez több mindenen is múlik. Legelső használatba vételkor sehogyan sem tudtam levakarni magamról, lakklemosóval kellett lemosnom, majd elkezdtem Cristine-nél (a lehúzható dolgok mindentudójánál) olvasgatni, és ő azt tanácsolta valakinek egy kommentben, hogy kenjen körömápoló olajat a körmére mielőtt rákeni az UNT peel-offját. Én is gyorsan kipróbáltam, és valóban működik, azóta is így használom (DIY olajreceptem ITT). De csak nagyon kevés olajat szabad használni (épphogy egy picit, azt is jól bemasszírozva), mert különben szeparálódik az alaplakk, illetve felbuborékosodhat. Ezt sajnos ki kell tapasztalni.
Az első pár hétben még befotóztam a leszedegetett alkotásaimat, lakkozásaimat, de utána már lusta voltam rá, de itt van pár példa, hogy milyen szépen lejön egyben a körömről (mikroglitteres lakk, nagyobb glitteres lakk, sima krém lakk, plusz vizes matrica). Persze van, hogy 2-3 részletben tudom csak lepattintani a körmömről, de nekem ez bőven belefér.
Túl sokáig nem teszteltem, de kb. másfél napot kibírt rajtam, nem pattant meg magától, nem vált fel.

Eltávolítani egyébként úgy a legegyszerűbb, ha pl. narancsfa pálcikával (vagy a másik kezünk körmével) először óvatosan fellazítjuk a széleket, így többnyire egészben le lehet szedni.


Mostanra már a végét járja (kb. háromötöd részét elhasználtam), és kezd is egy picit sűrűsödni (ami érthető, mivel baromi gyorsan szárad a körmön, ezért az üvegben is gyorsan fog), de még teljesen jól használható. Én annyira megszerettem, hogy a felgyülemlett pontjaimból már rendeltem is még egy üveggel, a Miss Sporty meg ott porosodik azóta is az asztal legtávolabbi sarkában.
Azért ínék a Miss Sporty-ról is pár sort a teljesség kedvéért, mert eddig azt használtam, és jobb híján be lehet érni azzal is. A MP kb 7-8 perc alatt szárad átlátszóva, egy közepes réteget szoktam belőle felkenni. Ennél viszont nagyon vigyázni kell, hogy semmilyen olaj ne legyen a körmünkön, mert az taszítja a "lakkot". További hátránya, hogy az üveg közepénél nagyon besűrűsödik (bár - mivel víz alapú - lehetne hígítani). Továbbá sokszor előfordul (de az okára még nem jöttem rá), hogy száradás közben kis árkok jelennek meg a "lakkban", ami a rá kerülő glitteres lakk esetében nem probléma, de bármilyen más (krém, fémes, multikróm stb.) lakk esetében meglátszik. További hátránya a BPS-hez képest, hogy kevesebb az olyan eset, amikor egyben le tudom szedni a körmömről, inkább csak darabokban jön le. Eléggé száríthatja a körmöt, mert volt már olyan, hogy a körmömből egy vékony felső réteg darabkát magával ragadott :/ Szóval nem a legjobb, de még mindig inkább ez, mint az aceton, pláne ha naponta 4-6 lakkot kell befotóznom.

Mindkét lehúzható alapra igaz, hogy a "lehúzást" megkönnyíti ha előtte zuhanyoztunk, mert ekkor a körmünk a víztől kitágul, így az alapot is könnyebb eltávolítani. Ez persze áldás és átok is egyben, mert pl. egy hajmosás és lőttek a manikűrnek...ha szeretnénk ha nem.

Nem tudom, hogy létezik-e olyan peel-off alaplakk ami minden igényünket kielégíti, valószínűleg nem, kompromisszumot kell kötnünk a gyors száradás, könnyű eltávolíthatóság és hosszú hordhatóság között. Nekem, a mostani körmös életvitelemhez tökéletes a BPS alapja. Még a Dance Legend lehúzható alapjait szeretném kipróbálni, bár azok elég drágák, nem biztos, hogy lenne szívem kiadni értük ennyit :D

A BPS peel off-ot ITT találjátok meg a webshopban, jelenleg akciós is, a teljes árat sokallom érte.
A CSBQ10 kóddal 10% kedvezményt kaptok, a szállítás pedig mindig ingyenes!


Ti használtok valamilyen lehúzható alaplakkot?

6 megjegyzés:

  1. Ez jó termék, de azért 7 ml? Nagyon kevés. A Miss Sporty nekem sem jön le egyben, károsítja is a körmöt, úgyhogy tényleg csak bőrre kenem, de nekem nem szokott sűrűsödni, fogy, mint a fene.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát gyakorlatilag csak 1ml-rel kevesebb mint a Miss Sporty :D Ráadásul már lassan 2 hónapja (aktív swatcholás és nail artozás mellett) még mindig bírja, szerencsére nem kell belőle sokat felkenni.

      Törlés
  2. Ha szükségét érzem majd egy ilyen lakknak, ezt fogom megrendelni. Egyelőre viszont elvagyok nélküle is. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon köszi ezt a posztot! Valszeg akkor inkább nem veszek MS-t, inkább pontot gyűjtök a BP-re:D

    VálaszTörlés
  4. Remélem te is gyűjtöd a lehúzott (vagy hogy is mondjam) manikat egy zacskóban :D Komolyra fordítva a szót, jópofa ez az alaplakk. Kevésbé sírom el magam a gondolattól, mint a Miss Sportynál.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :DD Hááát...a jobban skerült nail artokat igen, el szoktam tenni emlékbe :DDD De azért a sima lakkozást, meg ami nem jön le egyben azt kidobom :D

      Törlés