szombat, április 11, 2015

Lakkteszt | Layla Mirror Effect - 04 Titanium Sky


A metál/króm lakkok iránti szeretetem gyakorlatilag az OPI Push &Shove-val teljesedett ki és azóta is töretlen. Már akkor is hallottam a Layla Mirror Effect lakkokról, de baromi nehéz őket beszerezni, végül ebayen rátaláltam egy eladóra, akinél meg tudtam rendelni, ráadásul a legolcsóbb volt az eddig látottak közül. Sajnos már ebből a kollekcióból nem árul, de a holos Layla lakkok még megvásárolhatóak nála. A nehézkes beszerzés ellenére mindenképpen akartam erről a lakkról írni, mert ha találok még belőle valahol, akkor tuti venni fogok más színben is, mert több szempontból is fölülmúlja a fent említett OPI-t.


Először is kezdeném azzal, hogy az ilyen erősen krómos lakkok nagyon hamar kopnak. Nem pattognak, hanem tényleg kopnak, gyakorlatilag 24 óra alatt már látszik a körömvégeken. Fedőlakkal sem nagyon lehet rajtuk segíteni, mert az meg beködösíti a króm hatást. Ráadásul ezek a lakkok minden apró körömhibát kiemelnek. És akkor miért is vagyok ennyire oda értük? :D
Az OPI egyértelműen problémásabb mint a Layla, sokkal jobban és hamarabb kopik, ráadásul a fedőlakk is jobban elveszi a krómosságot. Na de nézzük részletesen a dolgokat.
Szerencsére nekem nincs bajom a körömhibákkal, egyáltalán nem barázdás a körmöm, és egy kis polírozás után (a Rossmann saját márkás For Your Beauty 3 lépéses polírozóját használom) pedig tényleg nem sok minden van ami belerondíthat az összképbe (azért akad 1-2 karcolás amit ilyen módon nem lehet kijavítani mint pl. a középső és a hüvelyk ujjamon látjátok majd, de ezek nem túlságosan zavarnak).
A Laylát 2 rétegben kentem fel, alaplakk nélkül (az a tapasztalatom, hogy az ilyen krómos lakkok alaplakk nélkül az igaziak). Egyszerű vele lakkozni, az ecsetét is szeretem (lesz róla kép lejjebb). Gyorsan szárad, és ugyanúgy ahogy az OPI, ez is fokozatosan krómosodik be. Nem kentem rá fedőlakkot, csak a hüvely ujjam felére, hogy látszódjon mennyire veszi el a krómosságot, erről is lejjebb lesz kép és magyarázat is.
A színe kék, de mintha egy leheletnyi zöldességet is látnék benne.
10 ml van az üvegben.







Na és akkor jöjjön a fedőlakk teszt. Mivel már csak Seche Vite-et tartok itthon, ezért csak ezzel tudtam tesztelni. A hüvelyk ujjam felére kentem egy réteget. Először borzalmasan beködösítette a krómot, de ahogy száradt meg, úgy vált megint egyre krómosabbá, nagyon meglepődtem. Több fényviszonyban látjátok a hüvelyk ujjamat (természetes, vaku), remélhetőleg látszik, hogy a teljesen megszáradt SV fele alig tér el a fedőlakk nélkülitől. A 3. képen a nyíl mutatja, hogy meddig tart a fedőlakk, abban a fényviszonyban volt a legláthatóbb. A legvalósághűbb azonban az első két, természetes fényben készült kép. Azt mondanám, hogy kb. olyan 3-5%-ot vesz el a krómosságból, szinte semmit, úgyhogy nagyon örülök ennek is, így a kopástól is megvédhetjük. 


Ha már a kopásról van szó, akkor lássuk hogy teljesített 24 óra elteltével, fedőlakk nélkül. Egy pici kopás látható a körömvégeken, de az OPI-hoz hasonlítva ez semmi, nagyon meg voltam elégedve a Laylával.


48 óra, hajmosás és intenzív pizza dagasztás és rengeteg gépelés után pedig így nézett ki. Még annyit se kopott 48 óra alatt mint az OPI 24 óra alatt...Persze azért már csúnyácska, de akkor is bámulatos mennyivel jobb mint az OPI. Szóval engem nagyon meggyőzött a márka, és nektek is ajánlom, ha olyan helyen jártok ahol kapható, és szeretnétek krómos körmöket, akkor ezzel próbálkozzatok, sok színben kapható.


Már csak a Models Own nemrég megjelent krómos lakkjait szeretném kipróbálni, de őszintén szólva nem hiszem, hogy leköröznék a Laylát :)

Mit szóltok hozzá? Szeretitek a krómos hatást?

11 megjegyzés:

  1. Imádnivaló ez a krómos hatás! Nagyon jó szín :)

    VálaszTörlés
  2. De jó, egyáltalán nem látszik az ecsetvonás. Nagyon jól áll!
    Ez egy tartós lakk, ha fedőlakk nélkül ennyire bírja. Nekem pár óra alatt minden lekopik fedőlakk nélkül, csúnyábban, mint a 48 órás képeden. Rettenetes körmeim vannak. Fedőlakkal is csak a Nureyev bírja öt napig. Na jó, azért én nem kímélem a körmeimet, főleg, ha rövidek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jujj, az nem lehet jó ha ilyen gyorsan kopik rajtad a lakk :S

      Törlés
  3. Nagyon szép ez a lakk.Viszont és azt hiszem csak és kizárólag nyomdázáshoz használnám :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ahhoz is szuper, de nekem magában is nagyon tetszik :)

      Törlés
  4. Lexa! Egy a betű hiányzik a címben a Titanium szóból!
    Szuper ez a lakk! Már artolnék is vele rögvest! Kifogtam egy igen pattogós pelyhes kínai lakkot, így mivel nagyon jó a fedése egy rétegben is, vékony ecsettel artolok vele mintákat...
    Na és hol is lehet ezt a lakkot kapni?! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, javítottam! :) Majd fogok vele nail artot készíteni természetesen :) Mivel olasz márka, ezért ott tuti, 1-2 helyen láttam webshopban is de már meg nem mondom hol :S

      Törlés
  5. nekem nagyon tetszik, ha látok valahol, biztosan fogok beszerezni belőle 1-2 árnyalatot. :)

    VálaszTörlés
  6. Huh gyönyörű ez a lakk!

    VálaszTörlés