szerda, április 15, 2015

Lakkteszt | KBShimmer - Daisy About You


Ez a KBShimmer lakk is már egy jó ideje várat magára. Féltem is tőle a Snow Flaking Way-jel történt csalódás után, de legalább most már tudtam, hogy a felkenéskor milyen praktikákat alkalmazzak. A lakkot a Harlow & Co.-ból rendeltem.
Az alapja pisztáciazöld/almazöld crelly, és ebben úszkálnak a különböző színű, méretű, és formájú glitterek. Nem állok neki leírni, a forma és színvariációkat, a többsége úgyis látszik a képeken. Ami különlegessé teszi a lakot az a neonlime színű, és a szürke virág alakú glitterek. A lakk neve is nagyon passzol szerintem, és még igaz is, mert tényleg oda vagyok ezért a lakkért :)


A lakk felkenése kicsit cseles a nagy glitterek miatt, nekem a következő metódus vált be: az első réteget simán felkenem (ebben 95%, hogy nem lesznek nagy glitterek, csak a kicsikből jutnak bele). Az első réteg száradása után felrázom a lakkot (nem fog felbubisodni a körmön), így a nehezebb, nagy glitterek is egyszerűbben elérhetőek. Egy kis halászgatás után a második réteggel viszem fel a glitterek többségét, de úgy, hogy maga a lakkréteg ne legyen vastag. Egyébként ez annyira nem nehéz feladat, viszonylag könnyen jut a virág alakú glitterekből is az ecsetre. Előfordulhat, hogy a második réteg után pár helyen foltos marad, ezekre a részekre egy jól lehúzott ecsettel viszem fel a "harmadik réteget". Érdemes inkább vékonyabb rétegeket használni. A glitterek a nagyságuk miatt már magukban elég jó fedést biztosítanak, ezért felesleges túl vastag rétegekkel dolgozni, inkább a foltos helyekre kell még kenni egy kicsit, és érdekes módon ezzel a kipótolós verzióval nem lesz csíkos a finish, nem fog látszódni, hogy nem teljes réteget kentél fel. Fedőlakk mindenképpen kell rá (pláne ha olyan domború a körmöd mint nekem), mert a nagy glitterek nem fognak teljesen felfeküdni a köröm felszínére, így nem árt rögzíteni őket, illetve így a felszín is kisimul valamennyire.
A valóságban nem ilyen bonyolult a felvitele mint amennyire a leírásomból érződik :D De azért azt is elismerem, hogy kell hozzá egy pici türelem. Szerintem megéri, mert nekem naaaagyon tetszik ahogy ki tud nézni, instant tavasz a körmeimen :)


Azért ha összehasonlítjátok a fent belinkelt Snow Flaking Way-jel, akkor a Daisy About You sokkal egyenletesebb felszínű, sokkal szebb látványt kelt, és szerintem ez a felkenési módszernek köszönhető (na jó, azért azok a hópelyhek brutál nagyok, lehet még ezzel a módszerrel sem lenne túl egyenletes...de ez már csak télen fog kiderülni :DD).
Pénteken hozok vele nail artot is :)





15 megjegyzés:

  1. Oh, nyami, zöldalma fagyi! Nagyon csecse ez a lakk, olyan kis édes a színéért pedig oda vagyok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Ú tééényleg, zöldalma fagyi :) Ami az egyik kedvencem egyébként :D

      Törlés
  2. teljesen beleszerettem *-*

    VálaszTörlés
  3. Fura, de tetszik ez a lakk, nem is értem,hogy miért. :) Nem vagyok oda glitteres csodákért, de ez olyan kis kellemes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik :) Igen, kis finom színe van, de mégis van benne egy kis extra is ami érdekessé teszi.

      Törlés
  4. Erre még nail art? Kíváncsi vagyok :) Nekem is jobban bejön, mint a másik.

    VálaszTörlés
  5. jajj nagyon tetszik, régóta szemezgetek már vele. :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon cuki ez a lakk! Igazi tavaszi örömlakkozós! ^^

    VálaszTörlés
  7. Fura kis lakk, összességében azért tetszik, de szerintem én magamtól ilyet nem vennék meg és kennék fel :D Kíváncsi leszek arra a nail artra :)

    VálaszTörlés
  8. Gyönyörűséges ez a lakk! *.*

    VálaszTörlés