hétfő, április 20, 2015

Lakkteszt | ILNP - Fame


A Fame és a Happily Ever After rögtön elvarázsolt, amint megláttam az első képeket róluk, így amikor elő lehetett rendelni rájuk, akkor ezt meg is tettem. Először a Fame-ről szeretnék írni.
Nagyon komplex kis körömlakk ez, egyetlen fényképben nem lehet megmutatni az összes arcát. De még sok fotóval is egy kis magyarázatra szorul. A lakk ezüst holografikus alappal rendelkezik, és ebben úszkálnak a kis ezüst pelyhecskék. Először azt hittem, hogy arany és ezüst pelyhecskék ezek, de egy kis megfigyelés után rá kellett döbbennem, hogy nem, ezek olyan kis pelyhecskék amik fénytől függően aranyba vagy ezüstbe hajlanak. Ettől és persze a holotól az egész lakk az ezüst és az arany határán egyensúlyozik, bár nekem inkább az ezüst felé billen a mérleg.


Nagyon meglepődtem amikor először láttam ezeket a lakkokat erős lámpa/napfényben, mert hihetetlen mértékben holóznak. Sem a Fame-ről sem pedig a Happily Ever After-ről nem láttam ezelőtt ilyen erős fényben készült képeket, így nem számítottam ilyen mértékű csilli-villire. Persze a Fame-et nekem sem sikerült elkapnom napfényben, de a lila párját sikerült így megörökíteni, erről Instagramon már posztoltam is egy képet (ITT megnézhetitek), bár élőben még holósabb. A Fame-et is ugyanilyen sziporkázással kell elképzelni, csak a lila tónus nélkül.
Ha pedig nincs napfény akkor a pelyhek veszik át a főszerepet. Érdekes, mert bizonyos fényviszonyban szinte krómosnak látom a felületét. Ennek a lakknak tényleg ezer arca van!



Ha semmi napfény/lámpafény nincs, és ráadásul nem is krómozik éppen, akkor szépen lehet látni a kis pelyhecskéket. A makró képen a pelyhek közötti kis apró pöttyök a holo szemcsék, ezek holoznának ha sütne a nap.


Szerintem akkor a legszebb, ha a pelyheket és a holot is lehet látni, mint ezen a lenti képen:


A lakk 2 rétegben fed tökéletesen, a képeken fedőlakkal látjátok. A lemosása viszonylag egyszerű, de korántsem olyan könnyű mint az Ultrachrome flakies kollekciónál. A Fame-ben lévő pelyhecskék ugyanis nem oldódnak fel a lakklemosóban, így egy picit tovább kell dörzsölgetni a vattapamaccsal. Azért persze nem is olyan nehéz lemosni mint egy glitteres lakkot, úgyhogy nem kell megijedni! :)

Nekem összességében nagyon tetszik a lakk, nagyon izgalmas egyveleget alkot. Már csak arra leszek kíváncsi, hogy innen hova tovább? Mivel tud még előrukkolni a márka?





Mit szóltok ehhez az érdekes finish-hez?

13 megjegyzés:

  1. Nagyon szép, de nekem túl fémes, viszont a lila, na az nagyon passzol hozzám :)

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű ez a lakk, nagyon-nagyon tetszik, de magamon nem tudom elképzelni :)

    VálaszTörlés
  3. Csodálatos, olyan, mintha valami luxuspáncél lenne a körmeiden :D

    VálaszTörlés
  4. nagyon különleges, figyelemfelkeltő. Tiszta futurisztikus. Ha nem űrhajós szkafanderrel viseled, akkor fekete vagy fehér, minimalista, letisztult öltözéket képzelek hozzá. Alix

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jók a fotóid, és maga a lakk is csodálatos, de én azért nem fogom megvenni, mert nagyon hasolít a F.U.N Pay Day H-hoz.

    VálaszTörlés
  6. Nem szeretem az ezüstszíneket, de kezdek változni, elsőnek a F.U.N Lacquer - Pay Day H lakkot vettem meg, tetszett, majd jött a Fame és ez sokkal szebb mint a Pay Day, nyomdázni is lehet rá, sokat használtam. Szóval bejövős darab. :)

    VálaszTörlés
  7. Imádom a fémszíneket körmön, ez a lakk nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
  8. Nekem nagyon tetszik, kívánságlistás lett! (-: Meglepő talán, de a krómos arca tetszik a legjobban nem is a holos.

    VálaszTörlés
  9. Nagyon tetszik, mindenkèpp kívánságlistás darab! :) :$

    VálaszTörlés
  10. Nagyon tetszik, mindenkèpp kívánságlistás darab! :) :$

    VálaszTörlés
  11. Nagyon szép, én se tudtam neki ellenállni. Ezüstfolyón aranyhíd, nagyon különleges! :D

    VálaszTörlés
  12. Nagyon szép, én se tudtam neki ellenállni. Ezüstfolyón aranyhíd, nagyon különleges! :D

    VálaszTörlés