péntek, április 03, 2015

Dry marble


Sohasem készítettem még dry marble körmöket, valahogy annyira nem hozott lázba a technika, de végül csak kipróbáltam, és milyen jól is tettem!
A technika lényege, hogy egy műanyag fóliára kell cseppentgetni a kiválasztott lakkokból és fogpiszkával vagy akár pontozóval össze kell kutyulni őket (persze nem kell túlzásokba esni), ezáltal márványos hatást kapunk. Jelen esetben megpróbáltam kör alakban kialakítani a mintát, többé-kevésbé sikerült is. Három lakkot használtam, a Barry M 'Coconut'-ot, az Essie 'Lady Like'-ot és egy sárga lakkot amit még a Born Pretty Store-tól rendeltem évszázadokkal ezelőtt, és azóta sem használtam - és túlzottan nem is ajánlom, mert nagyon lassan szárad és csíkozódik (ERRŐL a lakkról van szó). A minta nagyon tetszik, ráadásul a színeket is imádom így együtt.


Nem tudom, hogy helyesen tettem-e, de végül kentem rá egy kis holo glitteres fedőlakkot is. Közeli képeken tetszik vele, de a távolabbi képeken már nem annyira :S
Összességében jó móka volt elkészíteni a manikűrt, lehet, hogy fogok még próbálkozni a dry marble technikával a jövőben.




Próbáltátok már a dry marble technikát?

12 megjegyzés:

  1. Szép lett, olyan varázslatos, valahogy ez jutott eszembe róla :D Én még nem próbáltam egyébként ezt a technikát, pedig milyen jó is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Igen, érdemes egyszer nekiülni, bár nekem kb. a 3. kutyulásra jött ki szép minta, úgyhogy próbálkozni kell, rá kell érezni.

      Törlés
  2. Nagyon jó!
    Miután összekevertük a fólián, hogy kerül fel a körmökre? Belemártjuk? Buta kérdés, de én vagy 3x próbáltam a vizes változatot és soha ne sikerült, ezért érdekel ennyire, hátha ez sikerülne. :)
    Holo fedőlakkal még érdekesebb, szebb az összhatás. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg kell várni amíg megszárad, majd fel kell szedni a fóliáról és matricaként kell "felragasztani", tehát egy átlátszó alaplakkot vagy fehéret alákenni. Érdemes nem túl sok lakkot használni a dry marble-hez, hogy ne legyen túl vastag a matrica, de azért fedjen is. Szóval rá kell érezni, próbálgatni kell. Felragasztás előtt nagyjából körömméretre is vághatod, illetve a körömre ragasztva is lehet még a kiálló részeket lenyirbálni. Gyakorlatilag ez a része már olyan mint a reverse stamping ha matricaként van elkészítve.

      Törlés
    2. Köszi a választ, akkor számomra ez is macerás. :D

      Törlés
  3. Először azt hittem, csupasz körmös minta :) Nagyon jó lett a csillámokkal, mintha galaxisos lenne :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tényleg, tuti jól nézne kék színekből is, akkor tényleg galaxis lenne belőle :)

      Törlés
  4. Szuper jól néz ki, a színvilág is tetszik, pedig alapjáraton nem szeretem a sárgát :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Na akkor dupla öröm számomra. Én szeretem a sárgát, de csak a hideg tónusúakat.

      Törlés
  5. Csodaszép lett, már én is próbáltam ezt a technikát, de sehogy sem jött össze.. Viszont a képeid láttán biztos vagyok benne, hogy nekifutok még egyszer.:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Igen, próbálkozni kell vele többször. Azt a tanácsot tudom adni, hogy ne használj hozzá túl sok színt, illetve a mintát is lassan, kevés "kutyulással" próbáld kialakítani, így nem fog a végén egy seszínű massza kialakulni.

      Törlés
  6. Szerintem jól áll neki a glitteres fedőlakk. :D Jó lett a minta kör alakban még nem próbálkoztam ezzel a technikával. Először azt hittem, hogy a nude szín a körmöd, de aztán jöttem rá, hogy az is lakk... Nagyon jó ez a három szín együtt. :)

    VálaszTörlés