péntek, július 25, 2014

Makeup Diary #4 - Sunset


Végre volt időm és kedvem is smink fronton ügyeskedni, inspirációt pedig az utóbbi pár nap "szép" esős időjárása adott, amolyan fordított inspirációként. Egy nyári naplementét álmodtam meg a szemeimre és azt kell mondanom meglepően jól működött együtt a narancsos-lilás színvilág és szemem/arcom. Sohasem sminkeltem még ilyen narancsos színekkel, mondjuk lilával sem nagyon, így az elején féltem is, hogy moshatom le az egészet, de a végén annyira megtetszett, hogy azt kell mondjam máskor is (utcára is!) el fogom készíteni ezt a sminket. A képek nagyjából színhűek, de azért lentebb pontosítok.




Az Uma szemhéjalapozó elmegy egynek, bár a mindennapi sminkben nem nagyon használom, mert általában a szemhéjamat nem szoktam kifesteni, de bulizni már voltam vele és hát...3-4 órát kibírt kb. Nem venném újra, de elhasználom ilyen smink próbálkozásokhoz mint a mai is. Egyébként még az Essence fehér szemceruzáját is felvittem a szemhéjamra alapként, így a színek erőteljesebben érvényesültek.
A mozgó szemhéjon kialakítottam a narancs-korall-vörös átmenetet, majd sötétebb és világosabb lilákat vittem fel a külső szemzugba és a mélyítővonalra (a képeken a lila talán túl rózsaszínes árnyalatú...:/). Ami sajnos még nem nagyon látszik a képeken, hogy vittem bele egy kis enyhén zöldes sárga színt is, mégpedig arra a részre ahol a felső pillasor jól láthatóan elkezdődik, közel a szempillákhoz, de nem a szemzugba, mert ott narancssárgát használtam. A lenti, közeli, csukott szemes képen jobban látszik ez a sárga, élőben elég intenzív volt, de nem mertem megbabrálni a képeket, mert csak az lett volna, hogy túlszerkesztem őket...
Gondolkoztam egy vékony fekete tusvonalon is, de aztán úgy döntöttem, hogy nem kell az :D



Normál szemtartás mellett is szépen érvényesültek a színek, jól lehetett látni a sárgát/narancsot is (lásd ezen szöveg feletti és alatti kép).



A becsukott szemes kép majdnem tökéletesen színhű ami a narancsokat, korallokat és sárgákat illeti, a lila viszont nem volt ennyire élénk, inkább mélyebb, "plum"-osabb árnyalat. Ha nagyon koncentrálunk a sárgát is lehet látni.





Ez a kép is elég színhű, itt még a lila is inkább lila nem pedig pink.

Rengeteg mindent használtam, el sem hittem amikor összeszedtem őket a csoportképhez :D Az ebay-es 120 színű játszópalettám kicsit foghíjas mint látjátok, illetve pár szín meg van kapargatva, próbáltam körömlakk gyártással kísérletezni, de nem jött össze.
Na itt a teljes lista:

Bourjois Healthy Mix - Vanilla
Kryolan Dermacolor - D0, D4
Etude House CC cream - Silky (minta)
NYC Smooth Skin Pressed Face Powder 704A Warm Beige
Max Factor Mastertouch Under-Eye Concealer - Ivory
W7 Honolulu Bronzer
Miss Rose Compact Sun Powder 01
Lovely Pump Up mascara - Black
Ebay 120 színű paletta
Makeup Revolution Iconic 3
Alverde Lipstick 10 Magic Moment 


Tervben van még jópár színes, nyári smink, kicsit vadabbak is, remélem sikerül összehozni őket.

Hogy tetszik a smink?
Szoktatok narancssárgát használni a szemhéjatokon?

5 megjegyzés:

  1. Jaj, nagyon szép. Szerintem lehet tusvonallal és anélkül is, de így is szép, hogy nincs benne egy fekete határvonal.

    VálaszTörlés
  2. Csodálatosan szépek a színek és az eldolgozás :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett, a belső szemzug narancsos színe nagyon megdobja! Az a 120-as palettából van?

    VálaszTörlés
  4. Audrey80: Köszi :) Főleg azért nem akartam tusvonalat bele, mert eléggé rejtett a szemhéjam, így a tusvonal csak elfoglalta volna az egyébként is kevés helyet ami látszik a szemhéjamból :D
    Megaera: Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik :)
    Petra: Köszi :) Igen, szerintem is megdobja, kicsit furi megoldás de épp ezért felhívja a figyelmet. Igen, a 120-asról van. A Sleek palettáról csak a lila szemhéjpúder van, a MR Iconicról pedig csak a szemöldökömet színeztem az egyik matt barnával. Szóval az összes szín a 120-asról van :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép lett és jól is állnak Neked ezek a színek! :)

    VálaszTörlés