hétfő, november 20, 2017

SoNailicious ecsetek

Read it in ENGLISH                                                                                                                                  PR sample

A SoNailicious Maria-ja volt olyan kedves és elküldte nekem tesztelésre a saját maga tervezte nail art ecseteit. Már két éve tökéletesítette őket, ahogyan a Little Book Af Nail Art mögött is, úgy ezek mögött az ecsetek mögött is rengeteg munka áll.
Sajnos kicsit későn értek ide, ráadásul hétköznap, így nem tudtam a launch-ra/előtt letesztelni őket, így a 2 napig tartó special offerről (ingyenes szállítás) is lecsúszott ez a bejegyzés, de azért egy gyors kis nail artot sikerült készíteni az egyik ecsettel amit az Instán meg is osztottam még másnap, hogy legalább ott terjedjen az ecsetek híre.
Maria célja az volt, hogy olyan ecseteket készítsen amivel könnyebbé válik a szabadkezes nail art, így 4 féle stílusút álmodott meg. Könnyű (de strapabíró) fémből készült a vékony kialakítású nyél, az ecset sörtéi pedig puha szintetikus szálakból (100%-ban vegán és állatkísérlet mentesek). Kupak, az alatt pedig még külön műanyag is védi az ecseteket, illetve egy kemény műanyag "csőben" érkeztek, hogy a szállítás során se sérüljenek. Mindenféle anyaghoz (gél, akril, körömlakk, shellac) használhatóak, és aceton rezisztensek.


 01 warrior - 5mm-es szálakkal. Főként apróbb mintákhoz ajánlott

02 needle - 10mm-es szálakkal. Hullámokhoz, csíkokhoz, részletek kidolgozásához, vagy akár francia manikűrhöz ajánlott

03 spear - 18mm hosszú szálakkal. Vonalakhoz ajánlott.

04 slayer - 6mm-es szálakkal. "One stroke" vagy francia manikűrhöz ajánlott, illetve a körömlakkozás körbetisztogatásához. Nagyon éles, precíz kialakítású.


Elégedett vagyok az ecsetekkel, valóban nagyon minőséginek érződnek. A szálak puhák és rugalmasak, öröm volt velük festegetni. Persze egy ecset nem fog rögtön a nail art mestert csinálni belőlünk, ezt nem győzöm eléggé hangsúlyozni. Sok megkeresést kapok azzal kapcsolatban, hogy milyen ecseteket használok, és én mindig elmondom, hogy egyszerű, olcsó ebay-ről vásároltat. Bár egy jó ecset hozzásegíthet a szebb vonalvezetéshez, de ami a leglényegesebb, az a gyakorlás. Én 5 éve kezdtem, és hát ÍGY és ÍGY és ÍGY (próbáltam hasonló sítusúakat válogatni mint a mai bejegyzés nail artjai, hogy lássátok a különbséget). Akinek nincs ideje gyakorolni, az vehet bármilyen ecsetet, az sz@rt sem fog érni - már elnézést a kifejezésért.
Plusz még az is fontos, hogy jól fedő (kis mennyiségben is jól fedő) festékkel dolgozzunk. Én akril festéket és a Mundo de Unas nyomdalakkjait (mert ezek lassan száradnak) használom. Gyengébb (ebayes 12 db-os, Lidl-ből vásárolt) és jobb (Moyra, Perfect Nails, Crystal Nails) minőségű akril festékeim is vannak. Mivel én főleg a feketét és a fehéret használom kontúrozásra, így ezekből jobb minőségűt veszek, kitöltő színeknek számomra elég a gyengébb minőségű is, de ahogy fogy el az ebayes és Lidl-ös, úgy töltöm fel a készletet a jobb festékekkel, csak hát ugye abból 1db 700-1000Ft...

Az összes ecsetemet megritkítom egy kisollóval, nyilván ezeket a szép (és drága - darabjuk $16.90) csodákat nem volt szívem, de kb. fele mennyiségű sörtével szoktam dolgozni ha igazán vékony vonalakat szeretnék.

Az tény, hogy az ebayes ecsetek viszonylag hamar tönkremennek, az aceton megeszi őket, így nagyon remélem, hogy ezek valóban aceton rezisztensek, mert a legfőbb versenyelőnyüket (és ami az árukat igazolni tudná) én ebben látom. Nyilván még nem tudtam megbizonyosodni ez ügyben, remélem évekig nem kell azt leírnom, hogy tönkrementek.

Elég nehezen tudok nyilatkozni az ügyben, hogy tudom-e ajánlani őket, mert valóban nagyon jó ecsetek, de baromi drágák és tudom, hogy sokan nem fogják tudni megengedni maguknak. Ráadásul viszonyítási alapom sincs a felsőbb kategóriás ecsetekkel, mert pl. még a Mitty ecseteket sem próbáltam. Kaptam már a Born Pretty Store-tól és a Bundle Monster-től ecseteket ($5-7 darabjuk), amik szintén jók, a mai napig használom őket (bár már látszik egy picit rajtuk az aceton roncsoló hatása). Szóval tényleg csak az ár az ami miatt húzom a számat - gondolom nem vagyok ezzel egyedül.

Abban biztos vagyok, hogy Maria sohasem dobna olyan terméket a piacra amit nem tesztelt 100%-osan és nincs okom kételkedni abban, hogy ezek az ecsetek sokáig tökéletes állapotban fognak maradni. Aki tényleg komolyan gondolja a nail artot (akár hobby vagy professzionális keretek között) annak mindenképpen megéri legalább egyet kipróbálni. Persze a 4 stílus közül nem mindenkinek ugyanaz fog a kezére állni, én a 02 needle verziót preferálom a legjobban, úgy érzem azzal bármit le fogok tudni festeni. A 04-est én sohasem fogom one stroke-ra használni (nem az én stílusom), de baromi precízen ki lehet vele alakítani a körömlakkozás szélét (kizárólag erre a feladatra viszont már tényleg túl drágának ítélem).
A 01-es warrior precíz körvonalazáshoz, de színkitöltéshez is kiváló.

A hosszú bevezető után nézzük miket alkottam az ecsetekkel, vigyázat, még több szöveges magyarázat következik :D


Ez volt a legelső nail art amit gyorsan a launch másnapján készítettem, kizárólag a 02 needle ecsetet használtam. A Live.Love.Polish Cashmere nude lakkja volt az alap, a minta pedig akril festékkel készült. "Takarításhoz" a 04 slayer-t használtam.


Tegnap este már több időm volt (illetve muszáj voltam csinálni valamit, még mielőtt az összes ecset elfogy a webshopból :D ), így 2 nail artot is készítettem.
A rózsásat @foebilicious képe ihletett (ITT). Alapnak a Cirque Colors Acid Wash-t használtam, majd a 03 spear ecsettel felfestettem a vonalakat. Ezzel az ecsettel nem tudtam túl vékony vonalakat húzni, majd látni fogjátok, hogy a következő nail artnál a 02 needle-vel sokkal vékonyabbakat tudtam.
A virágot kizárólag a 01 warrior-ral festettem meg, az alapot is ezzel vittem fel, majd a körvonalakat is ezzel készítettem el. Itt végig akril festékkel dolgoztam. "Takarításhoz" a 04 slayer-t használtam.


Ezt a retro geo nail artot a @sohotrightnail egyik manija inspirálta (ITT). A hüvelyk, középső és gyűrűs ujjamra fekete alaplakkot kentem (Live.Love.Polish LBD), a mutató és kisujjamra pedig fehér alapot (Live.Love.Polish Linen). Először megfestettem a geo mintákat a 02 needle ecsettel és fekete illetve fehér Mundo de Unas nyomdalakkal. Szinte semmit nem kellett javítgatnom a vonalakon, oda ment az ecset ahová vezettem, imádom ezt az ecset (kérek pár szinonímát az ecsetre köszipuszi :D ), ha csak egyet áll módotokban megvásárolni akkor az a 02 needle legyen!
A 01 warriorral először fehér alapot festettem (a szivárvány csík helyét), majd ugyanezzel az ecsettel kitöltöttem és összemostam a színeket (akril festék). "Takarításhoz" a 04 slayer-t használtam.

Nagyon tetszik ez a nail art, azóta is is ez van rajtam és rajtam is marad ameddig bírja :) (a másik kezemen egyébként sima fekete lakk van pár irizáló fóliacsíkkal, hogy nagyjából egyezzen, de amúgy meg baromira nem érdekel, hogy nem egyezik :D )


Az ecsetek elérhetőek a SoNailicious Boutique-ban (van amiből már csak 1-3 db van). Szettként is megvásárolhatóak, így 12 dollárt lehet megspórolni. Sajnos már nem él az ingyenes szállítás, de ha jól gondolom akkor ez a termék a $3.90 szállítási költség kategóriába esik, úgyhogy legalább ez nem olyan vészes.

Rendelt/fog rendelni esetleg valamelyikőtök?

3 megjegyzés:

  1. Ez az utolsó manikűröd valami fantasztikus! (-: Szupernek tűnnek az ecsetek, de sajnos igaz amit a poszt elején írtál: ettől még én pl. nem fogok tudni ilyeneket alkotni. :D Sajnos, azt én is tapasztalom, hogy az olcsóbb ecseteket hamar szétmarja az aceton...... De egyelőre maradok az eBayes termékeknél. (-:

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűek a manikűrök! *-* A rózsás a kedvencem ((:
    Sajnos vagy sem, én is tapasztaltam már 1-2 ecsetnél a gyors tönkremenést, de szerencsére olcsó ecsetekről volt szó nálam is. Mondjuk egyelőre annyira nem használom ki őket, hogy egy hiperszuperprofi (és drága) ecsetre benevezzek, de sose lehet tudni ((:

    VálaszTörlés
  3. A 01-esre és a 02-re beneveznék, de valóban drága. Pedig Maria és a termék alapanyaga/állatokon való nem tesztelése is szimpatikus. Nekem is nyírbált, olcsó Ebay-es ill. művészellátós ecseteim vannak, ill. két Picture Polish-os. Az egyiket a csomagomban kèrtem, a másikat akciósan vettem, ez utóbbit használtam már többször, meg is vagyok vele elégedve, de teljes áron nem lenne nálam az sem. :) De ezen a 01-en basszus nagyon gondolkodom...

    VálaszTörlés